Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Ο πρωτογενής ελληνικός πλούτος

Το Ισραήλ, έχοντας μετατρέψει τα προβλήματα του σε ευκαιρίες, ενώ εμείς οι Έλληνες τις ευκαιρίες σε προβλήματα, κατόρθωσε να κατακτήσει μία κορυφαία θέση στη γεωργία, καθώς επίσης στην τεχνολογία διαχείρισης υδάτινων πόρων και αφαλάτωσης – αντίθετα, η ελληνική πολιτική θέλει να ξεπουλήσει τα νερά και την ενέργεια αδιαφορώντας για τον πρωτογενή μας τομέα, για να μείνει ανέπαφο το πελατειακό κράτος.

Ανάλυση

Η γεωργική παραγωγή στην Ελλάδα έφτανε μέχρι πρόσφατα στο 6,5% του ΑΕΠ ή στα 12,1 δις € – ενώ από τα 132.000.000 στρέμματα της συνολικής επιφάνειας της χώρας αντιστοιχεί στο 25,78% ή στα 34.037.000 στρέμματα (εξαιρούνται τα βοσκοτόπια). Οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις είναι της τάξης των 800.000, με μέση έκταση τα 44 στρέμματα – ενώ η αξία του τομέα των κτηνοτροφικών προϊόντων ανέρχεται στο 15% της γεωργικής παραγωγής.

Το εργατικό δυναμικό που απασχολείται στη γεωργία έχει

1 σχόλιο:

  1. ας μάθουμε πως( και πώς) τα 30 τελευταία χρόνια το χρέος του Ισραήλ από 160% μειώθηκε σε 65% του ΑΕΠ. χωρίς ξεπούλημα δημόσιου πλούτου(αγαθών),χωρίς παρέμβαση(επέμβαση) ΔΝΤ,χωρίς διαπραγμάτευση (απεμπόληση)κυριαρχικών δικαιωμάτων.
    Αλλαξαν τη λειτουργία των πανεπιστημίων κι επένδυσαν στην έρευνα.
    Πιο σοβαρά πράγματα από τα βαφτίσια των ΤΕΙ σε ΑΕΙ....
    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ