Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Νέο νεοταξικό παραλήρημα Φραγκίσκου: Καταδίκασε τον εθνικισμό (που δεν θέλει το καλό μας) και έκανε έκκληση για παγκόσμια διακυβέρνηση (που θέλει το καλό μας)

Ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε έκκληση πρόσφατα για μια παγκόσμια διακυβέρνηση που θα καταπολεμήσει την κλιματική αλλαγή, υποστηρίζοντας ότι «το εθνικό κράτος δεν μπορεί να θεωρείται κάτι το απόλυτο».

Κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του προς την Ποντιφική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, ο Φραγκίσκος καταδίκασε τον «αυξανόμενο εθνικισμό που αγνοεί το κοινό καλό» και έκανε έκκληση για περισσότερη παγκοσμιοποίηση.

«Το έθνος κράτος δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν κάτι το απόλυτο, σαν ένα νησί σε σχέση με τον περιβάλλοντα χώρο», είπε, προσθέτοντας, «Το έθνος κράτος δεν είναι πλέον σε θέση να προμηθεύσει το κοινό καλό των πληθυσμών του μόνο».

Ο Francis δήλωσε ότι μια "ειδική αρχή (“special authority”) που θα έχει συγκροτηθεί νόμιμα και κατόπιν συμφωνίας" (ποιών;) είναι απαραίτητη για να διευκολυνθεί η εφαρμογή νέων πολιτικών για την αλλαγή του κλίματος.

Προχώρησε ακόμα πιο πέρα, απαιτώντας να μεταφερθεί η εξουσία από τα έθνη σε "διακυβερνητικούς θεσμούς (“intergovernmental institutions”) που θα διαχειρίζονται τα κοινά τους συμφέροντα".

"Αυτό το παγκόσμιο κοινό καλό, με τη σειρά του, πρέπει να αποκτήσει μια πιο έντονη νομική αξία σε διεθνές επίπεδο", κατέληξε ο Francis.

Ο Πάπας έχει κάνει αναρίθμητες δηλώσεις κατά του εθνικισμού και του λαϊκισμού, ειδικά στο πλαίσιο της υποστήριξης του να έρθουν εκατομμύρια μετανάστες στην Ευρώπη.

Κάτω από την καθοδήγησή του, η Καθολική Εκκλησία έχει επίσης αγκαλιάσει πλήρως τα κλισέ περί “global warming”, παρά το βαθύ σκεπτικισμό που υπάρχει για το θέμα αυτό μεταξύ των Χριστιανών.


ΚΟ / από εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »