Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

Κινητοποιήσεις ανά τον κόσμο κατά της έκδοσης του Ασάνζ στις ΗΠΑ

Παγκόσμιες κινητοποιήσεις κατά της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ σε οκτώ πόλεις του πλανήτη ανακοίνωσε το WikiLeaks μέσω του Twitter.

To WikiLeaks ανακοίνωσε, την Παρασκευή (27/09, τοπική ώρα), πως σήμερα (28/09) θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις ανά τον κόσμο κατά της έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανάρτηση στο Twitter, οι κινητοποιήσεις θα γίνουν στη Νέα Υόρκη, στο Ντένβερ, στο Σαν Φρανσίσκο, στη Μελβούρνη, στο Σίδνεϊ, στο Μπρισμπέιν, στο Τορόντο και στο Λονδίνο κοντά στη φυλακή που
κρατείτο ο Ασάνζ.



Ύστερα από την άρση του ασύλου από τον Εκουαδόρ, ο Ασάνζ εκδιώχθηκε από την πρεσβεία της λατινοαμερικανικής χώρας στο Λονδίνο που ζούσε για αρκετά χρόνια σε απομόνωση και βρέθηκε στη φυλακή Μπέλμαρς για παραβίαση της εγγύησης.

Στις 22 Σεπτεμβρίου, το WikiLeaks ανακοίνωσε πως η κράτηση τελείωσε αλλά ο Ασάνζ δεν απελευθερώθηκε, τονίζοντας ότι κρατείται «αποκλειστικά εκ μέρους των ΗΠΑ», που απαιτούν την έκδοσή του.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του WikiLeaks, ο Ασάνζ αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες στις ΗΠΑ και -κατά συνέπεια- κάθειρξη 175 ετών «για δημοσιοποίηση πληροφοριών». Αναφέρεται, επίσης, ότι ο συνιδρυτής του οργανισμού κρατείται στην απομόνωση και υφίσταται ψυχολογικά βασανιστήρια.

Το WikiLeaks προειδοποιεί ότι αυτού του είδους οι κατηγορίες είναι οι πρώτες κατά δημοσιογράφου και αν ο Ασάνζ εκδοθεί στις ΗΠΑ «θα θέσει ένα επικίνδυνο προηγούμενο». Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση τονίζεται:


«Μια τέτοια έκδοση θα έδινε ουσιαστικά άδεια στη διοίκηση του Trump να υπαγορεύει τι μπορεί και δεν μπορεί να εκδοθεί εκτός των συνόρων της».

Ο Ασάνζ θα κρατηθεί στη φυλακή για πολλούς μήνες ακόμα, καθώς η έκδοση προγραμματίζεται για τον Φεβρουάριο του 2020.

Το 2010, ο Ασάνζ συγκέντρωσε και δημοσίευσε μια σειρά αμερικανικών πληροφοριών, που παρείχε η πρώην αναλύτρια της αμερικανικής στρατιωτικής υπηρεσίας, Τσέλσι Μάνινγκ, που περιγράφει λεπτομερώς τις στρατιωτικές παραβάσεις των ΗΠΑ και τα εγκλήματα πολέμου στη Μέση Ανατολή. Η αμερικανική κυβέρνηση άρχισε ποινική έρευνα κατά των WikiLeaks και του Ασάνζ με βάση την «παράνομη απόκτηση και δημοσιοποίηση διαβαθμισμένων εγγράφων που σχετίζονται με την εθνική άμυνα».

sputniknews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »