Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Χρεωκοπημένη ΔΕΗ; (β)

Ἀφεντικοοοοοό!!!
Μὴν κάνῃς τὴν κουταμάρα νὰ ἐξοφλήσῃς τὰ χρεωστούμενα στὴν ΔΕΗ!!!
Θὰ στὴν χαρίσουμε μπὶρ παρὰ καί, μετά, θὰ τὰ χρωστᾶς 
στὸν …ἑαυτό σου!!!

 
Ἀντιγράφω ἀπὸ τὴν Σμάρα Τζῆμα:
Χατζηδάκης:

  • «Στὸ χεῖλος τοῦ γκρεμοῦ ἡ ΔΕΗ»
  • «Ἡ ΔΕΗ δὲν ἔχει χρήματα οὔτε γιὰ νὰ ἀγοράσῃ κολῶνες»
  • «Παλεύουμε μὴ μείνῃ ἡ χώρα στὸ σκοτάδι».
«Protergia» εἶναι ὁ Τομέας Ἐνεργείας τῆς ἑταιρείας Μυτιληναῖος.
Στὸν Ὁμίλο Μυτιληναίου ἀνήκει καὶ ἡ «Ἀλουμίνιον τῆς Ἑλλάδος», ἡ ὁποία δὲν πληρώνει τὴν ΔΕΗ, ἀπὸ τὸ 2008 μέχρι σήμερα, ζημιώνοντας τὴν μὲ περισσότερα ἀπὸ 235 ἑκατομμύρια εὐρῶ!!!
Ὁ Ὅμιλος Μυτιληναίου συνεχίζει νὰ κλέβῃ τὴν ΔΕΗ μέσῳ τῆς Protergia ἀγοράζοντας ῥεῦμα σὲ τιμὲς χαμηλότερές του κόστους!
Χατζηδάκης:
  • «Ἀφεντικό νά ῥίξω ἕνα ξεσκόνισμα στὸ αὐτοκίνητο;»
Ὅπως καταλαβαίνετε, τὸ αὐτοκίνητο τὸ ἔχουν ξεσκονίση ὅλοι μὲ τὴν σειρὰ καὶ
τὰ χρέη τοῦ Μυτιληναίου τὰ καθαρίζουμε ἐμεῖς, τὰ γνωστὰ ὑποζύγια!!!

«…Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2008, δόθηκε με κυβερνητική απόφαση η άδεια στον Όμιλο Μυτιληναίου να εισέλθει στον χώρο της ενέργειας, τροποποιώντας την άδεια του ενός εργοστασίου του. Επρόκειτο για μία μονάδα ηλεκτρικής ενέργειας η οποία κατασκευάσθηκε με επιδοτήσεις-δημόσιο χρήμα δηλαδή- εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό αποκλειστικά την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών που απαιτούσαν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου. Του προσφέρθηκε δηλαδή δημόσιο χρήμα, 16 εκατ. Ευρώ, με σκοπό την άδεια αυτοπαραγωγού ενέργειας ώστε να μην πληρώνει την ΔΕΗ.
Με την συγκεκριμένη όμως κυβερνητική απόφαση του 2008 εφεξής ο Μυτιληναίος θα είχε την δυνατότητα να εμπορεύεται ελεύθερα το παραγόμενο ρεύμα της προαναφερθείσας μονάδας όχι πια για ιδία χρήση, αλλά για να το διαθέτει προς πώληση σε τρίτους. Οπερ σημαίνει, να το διαθέτει προς πώληση στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας στις ακριβές τιμές της αγοράς, ενώ η ΔΕΗ, διατηρώντας την υποχρέωση του «τελευταίου καταφυγίου» (δηλαδή να τροφοδοτεί με ρεύμα όποιον της το ζητά), να πουλάει την ενέργεια σε φθηνότερες ρυθμιζόμενες τιμές. (Διάβασε και εφημερίδα Ελευθεροτυπία: Πουλάει ακριβά και αγοράζει φθηνά ρεύμα από την ΔΕΗ Κυριακή 9 Μαρτίου 2014)…
…Όμως αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το 2012 ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή τα χρέη του Ομίλου Μυτιληναίου που ξεπερνούν τα 110 εκατ. ευρώ προς την ΔΕΗ και την ΔΕΠΑ. Η έρευνα θα εξέταζε και εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες στελεχών της ΔΕΗ για την μη είσπραξη των οφειλομένων. Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος υποστήριξε πως δεν πληρώνει την ΔΕΗ γιατί του χρωστά το δημόσιο από επιστροφή ΦΠΑ! (Καθημερινή 08.03.2012 Εισαγγελική έρευνα για τα χρέη του Ομίλου Μυτιληναίου προς την ΔΕΗ και την ΔΕΠΑ)….»
https://www.youtube.com/watch?v=m4DgUi1IheA
πηγὴ
 
πηγὴ

«…Η Αλουμίνιον της Ελλάδος του Ομίλου Μυτιληναίου δεν έχει μόνο ζημιώσει τη ΔΕΗ με κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τα τιμολόγια ρεύματος αλλά έχει παίξει και κομβικό ρόλο στη δημιουργία του κινήματος «δεν πληρώνω τους λογαριασμούς ρεύματος». Η Αλουμίνιον ήταν αυτή που ξεκίνησε να μην εξοφλεί τους λογαριασμούς κατανάλωσης ρεύματος σε ανύποπτο χρόνο (2008), πυροδοτώντας με αυτό τον τρόπο το τσουνάμι χρεών που ακολούθησε και που πνίγει σήμερα τη ΔΕΗ. Πιο συγκεκριμένα:
  • Τον Ιούλιο του 2008, ήταν η μοναδική βιομηχανία στην Ελλάδα που αρνήθηκε να πληρώνει την αύξηση του +10% στα τιμολόγια της ΔΕΗ, την ίδια περίοδο που τα κόστη παραγωγής της ΔΕΗ είχαν εκτοξευθεί στα ύψη λόγω πετρελαίου. Εν συνεχεία, από τον Ιούνιο του 2009 σταμάτησε να πληρώνει τελείως τους λογαριασμούς καταναλώσεως, με αποτέλεσμα τον Ιούλιο του 2010 να είχε συσσωρευθεί ένα ληξιπρόθεσμο χρέος προς την ΔΕΗ της τάξεως των 107,6 εκατ. ευρώ.
  • Τον Αύγουστο του 2010, έγινε μια συμφωνία για διευθέτηση του προαναφερομένου χρέους και παράλληλα για την από εκεί και πέρα τιμή προμήθειας ρεύματος. Με την συμφωνία αυτή, κουρεύτηκε το χρέος της Αλουμίνιον κατά 25 εκατ. ευρώ (από τα 107,6 στα 82,6 εκατ. ευρώ) και ταυτόχρονα η Αλουμίνιον επωφελήθηκε με άλλα 11,5 εκατ. ευρώ, αφού της δόθηκε η δυνατότητα να ξεπληρώσει το υπολειπόμενο χρέος σε δόσεις με επιδοτούμενο επιτόκιο.
  • Αμέσως όμως μόλις έγινε η παραπάνω συμφωνία και εξασφάλισε το κούρεμα των 25 εκατ. ευρώ, η Αλουμίνιον ξανάρχισε να μην εξοφλεί τους νέους λογαριασμούς καταναλώσεως, οδηγώντας το 2013 την υπόθεση στην γνωστή σκανδαλώδη απόφαση 1/2013 της διαιτησίας ΡΑΕ (σκανδαλώδης, μια και βγήκε με ψήφους 2-1, με μια εξ αυτών να προέρχεται από κουμπάρο κορυφαίου διευθυντή της εταιρείας Μυτιληναίος). Με την απόφαση αυτή η ΔΕΗ ζημιώθηκε με το ποσό των 105,5 εκατ. ευρώ.
  • Μετά την έκδοση της αποφάσεως της διαιτησίας, η οποία κάλυπτε την περίοδο έως τα τέλη του 2013, από τον Ιανουάριο του 2014 η Αλουμίνιον ξανάρχισε και πάλι να μην εξοφλεί κανονικά τους λογαριασμούς της και έτσι τον Οκτώβριο του 2016 έγινε μια ακόμη νέα σκανδαλώδης ρύθμιση μεταξύ ΔΕΗ και Αλουμίνιον, η οποία προέβλεπε τιμή προμήθειας ρεύματος ίδια με αυτή της αποφάσεως της διαιτησίας ΡΑΕ 1/2013 για την περίοδο 01.01.2014 – 30.06.2016 (με προσαύξηση μόλις ~1,5, €/MWh για το κόστος εκπομπών διοξειδίου άνθρακος) και από 01.07.2016 – 31.12.2020 ακόμη χαμηλότερη τιμή, κάτω ακόμη και από το μεταβλητό κόστος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.
  • Με την απόφαση αυτή η ΔΕΗ ζημιώθηκε τουλάχιστον 12,8 εκατ. ευρώ για την περίοδο 01.01.2014 – 30.06.2016 και θα ζημιωθεί συνολικά άλλα 80,3 εκατ. ευρώ για την περίοδο 01.07.2016 – 31.12.2020. Το πιο σκανδαλώδες δε της υποθέσεως είναι ότι η χαμηλή τιμή ρεύματος που εξασφάλισε η Αλουμίνιον το 2016 θα ισχύει μέχρι και το 2020, την στιγμή που οι υπόλοιπες βιομηχανίες καλούνται από την ΔΕΗ να πληρώσουν από το 2019 αυξήσεις της τάξεως του 30% στα δικά τους τιμολόγια (και οι απλοί καταναλωτές ως και για το χαρτί των λογαριασμών που τους στέλνει η ΔΕΗ)….»
πηγὴ
Ἡ ΔΕΗ δὲν ἔχει λεφτά.
Ἇμα  ὅμως εἶναι γιὰ ἀνεμογεννήτριες κι αὐτὰ εὐρίσκονται.

Φωτογραφία ἀπὸ τὸν Ἀστέριο Ζαφειρόπουλο, στὰ διόδια τῶν Μαλγάρων, πρὸ μόλις μερικῶν ἡμερῶν.
Καὶ ὕστερα θὰ περιμένης ἀπὸ τὴν (συνήθως ξεπουλημένη) -ὅπως ἀπεδείχθη, γιὰ χρόνια, μὲ τὴν ὑπόθεση Ἄμστελ/Χάινεκεν- Ἐπιτροπὴ ἀνταγωνισμοῦ νὰ σὲ προστατεύσῃ ἐνάντια στὰ ἰδιωτικὰ Καρτὲλ ποὺ θὰ ἀνεβάζουν προσυνεννοημένως τὰ τιμολόγια, ὅπως ἀκριβῶς κάνουν πλέον καὶ οἱ ἐταιρείες κινητῆς τηλεφωνίας:
Ἀντιγράφω ἀπὸ τὸν Ἀριστείδη Μπέλο:
Ἐὰν κλείσῃ ἡ ΔΕΗ, τότε οἱ ἰδιωτικὲς ἑταιρεῖες θὰ αὐξάνουν τὴν τιμὴ ὅποτε θὰ γουστάρουν.
Ὅπως δηλαδὴ κάνει σήμερα ἡ Cosmote, ποὺ χρέωνε 5, 7, 10, 12 καὶ τώρα 15 εὐρῶ. 

Διονύσιος Χοϊδᾶς

ἐπιμέλεια κειμένων Φιλονόη καὶ Φίλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »