Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Η χειραγώγηση μέσω του ποδοσφαίρου και η κλοπή του εθνικού πλούτου της Ελλάδας.

Κατά τον Νόαμ Τσόμσκι η πρώτη τεχνική χειραγώγησης της κοινής γνώμης είναι “η τεχνική της διασκέδασης”.

Πρωταρχικό στοιχείο του “κοινωνικού ελέγχου” η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στην στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, με ένα αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.

Η τεχνική της διασκέδασης είναι επίσης απαραίτητη για να αποσπά το κοινό από το να ενδιαφερθεί για ουσιαστικές πληροφορίες στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της Νευροβιολογίας και της Κυβερνητικής. “Κρατείστε αποπροσανατολισμένη την προσοχή του κοινού μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα αιχμαλωτισμένη σε θέματα χωρίς πραγματική σημασία. Κρατήστε το κοινό απασχολημένο, απασχολημένο, απασχολημένο χωρίς χρόνο για να σκέφτεται να επιστρέψει κανονικά στην φάρμα με τα άλλα ζώα».

Το ότι η Ελλάδα είναι η πιο πλούσια χώρα της Δυτ. Ευρώπης είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Ότι ο ελληνικός λαός ζει πάνω σε ένα απέραντο θησαυροφυλάκιο είναι γεγονός τεκμηριωμένο από δεκάδες ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια τόσο ελληνικά όσο και του εξωτερικού.

Οι τσαρλατάνοι της γνώσης που διοικούν αυτή την χώρα διαδίδουν μέσω της παιδείας ότι η Ελλάδα είναι χώρα “μικρή”, “πάμπτωχη”, “ζητουλιάρα”, “ψωροκώσταινα” που δεν μπορεί να ταΐσει τον πληθυσμό της και πρέπει να τα μαζεύουμε και να πάμε σε άλλες χώρες. Να πουλήσουμε σκλάβους τους νέους μας στο εξωτερικό, να διώξουμε τα “δυνατά μυαλά” ενώ την υπεραξία που παράγουμε με την εργασία μας πρέπει να την δώσουμε στους τοκογλύφους δανειστές για να εξοφλήσουμε τα ανύπαρκτα δάνεια που μας έχουν χορηγήσει. Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν επιβάλλει την τυραννία του ψεύδους, του φόβου, της απάτης και της σύγχυσης, εκτελώντας δουλικά τις εντολές των ξένων κέντρων εξουσίας ματαιοπονούν όμως γιατί
ο Ελληνικός λαός όταν βρει την αλήθεια δεν της γυρίζει ποτέ την πλάτη, την ενσωματώνει στη συνείδησή του. Ένα παράδειγμα μόνο αρκεί για να κατανοηθεί το μέγεθος του εθνικού πλούτου. Στο Κρητικό Πέλαγος νότια της Κρήτης εκεί που η Ευρωπαϊκή πλάκα ενώνεται με την Αφρικανική και μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα υπάρχουν τεράστιες ποσότητες Υδριτών μεθανίου. Ο Υδρίτης είναι ιζηματογενές πέτρωμα που σχηματίσθηκε με την πάροδο των αιώνων (στερεοποιημένο μεθάνιο). Η επεξεργασία του παράγει ενέργεια 4 φορές μεγαλύτερη από το πετρέλαιο. Τα αποθέματα είναι τόσο μεγάλα που μπορούν να καλύψουν ενεργειακά όλη την Ευρώπη για 1.500 χρόνια – 15 αιώνες – Αυτά αναφέρονται σε εκθέσεις του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Τεργέστης και του Πανεπιστημίου της Βρέμης. Φυσικά οι Γερμανικές και οι Ελληνικές κυβερνήσεις τα γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια. Είναι μόνο ένα κομμάτι του Εθνικού πλούτου που το αποκρύπτουν εσκεμμένα και συστηματικά από την ελληνική κοινή γνώμη. Ενώ πουλάνε παραμύθια για ανύπαρκτα δάνεια που η Ελλάδα δεν πήρε ποτέ (και όμως τη χρεώσανε χωρίς να δανεισθεί).

Δυστυχώς οι υπερεθνικές – πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου με ηγέτιδα την STANDARD OIL της οικογένειας Ροκφέλερ είναι πολύ πιο ισχυρές από οποιοδήποτε εθνικό κράτος και τα συμφέροντά τους είναι πάνω από οποιοδήποτε εθνικό δίκαιο.

Υπάρχει μια τεράστια φλέβα πετρελαίου που ξεκινάει από την Ρουμανία, κατεβαίνει διασχίζοντας το Αιγαίο, περνάει από τις αραβικές χώρες και φθάνει μέχρι το Ιράν. Η φλέβα αυτή είναι η αιτία της δολοφονίας του Αλέξανδρου Ωνάση, της πτώσης του Σάχη στο Ιράν και της διαλύσεως του καθεστώτος Τσαουσέσκου στην Ρουμανία όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Πετρελαίου του Σάχη σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε για πολύ λίγες ημέρες στην Ν. Υόρκη.

Εκτός όμως από το Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος – όλη η Δυτική Ελλάδα είναι γεμάτη Πετρέλαιο.

Το 1883 ιδρύεται στον Πειραιά μια μικρή ΟΕ με την Επωνυμία “Σπήλιος Α. Οικονομίδης και ΣΙΑ” που επεκτείνεται πολύ γρήγορα. Έτσι το 1899 μεταφέρεται σε πολύ μεγαλύτερες εγκαταστάσεις στο Ν. Φάληρο με την νέα της μορφή ως Βιομηχανία χημικών και χρωμάτων και με την επωνυμία “ΧΡΩΜΑΤΟΥΡΓΕΊΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ” γνωστότερη ως ΧΡΩΠΕΙ.

Η εταιρία αναπτύσσεται ραγδαία και το 1950 περνάει στην αποκλειστική διαχείριση των αδελφών Σοφιανόπουλου. Ηγέτης της εταιρίας είναι ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος ένας ευφυέστατος Έλληνας χημικός επιστήμονας.

Η ΧΡΩΠΕΙ παρασκευάζει φάρμακα και χημικά προϊόντα με γνωστότερο το ΑΛΓΚΟΝ ένα ισχυρό αναλγητικό – παυσίπονο σαφώς ανώτερο από την ασπιρίνη.

Απασχολεί 1000 εργαζόμενους και διαθέτει βιβλιοθήκη με 3500 επιστημονικά συγγράμματα. Η ΧΡΩΠΕΙ ασχολείται και με την κατασκευή Ελληνικών όπλων – τυφέκια – πιστόλια κλπ. με σκοπό τον εξοπλισμό του ελληνικού στρατού ενώ στα Ναυπηγεία Αυλίδος κατασκευάζει και τορπιλάκατους. Παράγει ένα επαναστατικό προωθητικό πυραύλων την Υδροξίνη.

Το 1977 ενώ έχει εξασφαλίσει 2 άδειες εξόρυξης πετρελαίου από το ελληνικό κράτος κάνει εξόρυξη πετρελαίου στο Κερί στην Ζάκυνθο. Το ελληνικό κράτος γνωρίζει για τα πετρέλαια του Ιονίου από το 1928 και όπως πάντα παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη κρύβοντας την αλήθεια ή αλλοιώνει την πραγματικότητα τόσο για το εύρος όσο και για τις ποσότητες πετρελαίου που κρύβει η Δυτική Ελλάδα.

Η ΧΡΩΠΕΙ – Σοφιανόπουλοι – αντλεί πετρέλαιο από το Κερί που βρίσκεται σε βάθος μόλις 18 μέτρων και τροφοδοτεί απευθείας με καύσιμο – χωρίς διύλιση – τα φορτηγά της και το εργοστάσιό της για 2 χρόνια από το 1977 έως το 1979 καταπλήσσοντας και πανικοβάλλοντας τεράστιες εταιρείες πετρελαίου. Το ελληνικό κράτος παρακολουθεί αμήχανο, δειλό και γυναικωτό χωρίς να τολμάει να εξορύξει ούτε ένα βαρέλι από τα πετρέλαια του Ιονίου που βρίσκονται πολύ κοντά στην επιφάνεια για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του. Οι Πολυεθνικές λυσσάνε, η ΧΡΩΠΕΙ πρέπει “να πεθάνει”.

Η Ναζιστική BAYER δεν δέχεται ότι το ΑΛΓΚΟΝ είναι καλύτερο από την ασπιρίνη. Οι ξένες βιομηχανίες όπλων χάνουν κομμάτι των πωλήσεων εξοπλιστικών στον ελληνικό στρατό. Και κυρίως η STANDARD OIL τον Ροκφέλερ που χρηματοδότησαν την ίδρυση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται Ελληνική εταιρεία να παράγει πετρέλαιο – εδώ απαγόρευσαν στην Πελοπόννησο να λειτουργεί σιδηρόδρομος για να κινούνται οχήματα με χρήση βενζίνης – θα άφηναν Ελληνική εταιρεία να κάνει εξόρυξη πετρελαίου;

Η εντολή είναι μία, κλείστε την ΧΡΩΠΕΙ. Την εκτέλεση αναλαμβάνει η τότε κυβέρνηση. Με προσωπική εντολή του Μιλτιάδη Έβερτ – ο ίδιος αργότερα θα θεσμοθετήσει τα πανοτόκια – τόκος πάνω στον τόκο – στα δάνεια – ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος συλλαμβάνεται για παράβαση του νόμου περί εξόρυξης πετρελαίου παρότι διαθέτει νόμιμες άδειες και οι πετρελαιοπηγές στο Κερί σφραγίζονται.

Το 1981 ανέρχεται στην εξουσία η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Μέχρι το 1983 έχει περάσει φωτογραφικούς φορολογικούς νόμους και η ΧΡΩΠΕΙ καταρρέει και τελικά το 1996 διαλύεται. Η εικοσαετία 1973 – 3000 ήταν η περίοδος αποβιομηχάνισης και αποαγροτοποίησης της Ελλάδας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις ακολουθώντας δουλικά τις εντολές των ξένων πολυεθνικών. Ο πλανήτης ζει την δικτατορία των πολυεθνικών και των τραπεζών. Διέλυσαν την βιομηχανική και Αγροτική παραγωγή της χώρας. Η πολιτική αυτή εξακολουθεί να ισχύει και να εφαρμόζεται μέχρι σήμερα. Στις 2 Ιουλίου 1989 δημιουργείται η κυβέρνηση ΝΔ και ΚΚΕ με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζαννετάκη. Για όσους γνωρίζουν την πραγματική ελληνική ιστορία το γεγονός είναι φυσιολογικό. Τον Αύγουστο του 1989 ένα κότερο ανεβαίνει το Ιόνιο και αράζει στα Βόρεια της Κέρκυρας. Στο κότερο φιλοξενούνται οι – πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και ναρκέμπορος – Τζώρτζ Μπους και 3 Διευθύνοντες σύμβουλοι πετρελαϊκών εταιρειών. Στόχος της συνάντησης είναι η αρπαγή του εθνικού πλούτου της Δυτικής Ελλάδας. Δηλαδή του πλούτου που ανήκει στην ελληνική κοινωνία.

Οκτώβριος 2016 Κοινοπραξία TOTAL, ΕΛΠΕ, EDISSON, ανακηρύσσεται “επιλεγείς αυτών” για τα οικόπεδα εκμετάλλευσης πετρελαίου της Δυτικής Ελλάδας.

13 Σεπτεμβρίου 2017 δίνεται η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο να προχωρήσει η σύμβαση ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την κοινοπραξία  TOTAL-EDISSON-ΕΛΠΕ. Η σύμβαση πρέπει να κυρωθεί από την ελληνική βουλή για να ολοκληρωθεί η κλοπή των τεραστίων αποθεμάτων πετρελαίου της Δυτικής Ελλάδας. Προδοτικά, συστηματικά, αθόρυβα πρέπει να περάσει σε ξένο έλεγχο η περιουσία του ελληνικού λαού ο οποίος στενάζει από την βαριά φορολογία.

25 Φεβρουαρίου 2018

Το μεγάλο ντέρμπυ ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ είναι έτοιμο να αρχίζει στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι παίκτες έχουν κάνει ζέσταμα και ο προπονητής του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία και το επιτελείο του βαδίζουν να πάρουν θέση στον πάγκο. Από την εξέδρα των επίσημων του ΠΑΟΚ – το πιο αυστηρά φυλασσόμενο μέρος του γηπέδου από αστυνομία αλλά και την “ιδιωτική αστυνομία” εκπαιδευμένη σε ειδικές δυνάμεις του Ιβάν Σαββίδη – εκτοξεύεται ένα ρολό χαρτί ταμειακής μηχανής το οποίο χτυπάει στο πρόσωπο τον προπονητή του Ολυμπιακού Όσκαρ Γκαρθία. Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποχωρεί από το γήπεδο προς τα αποδυτήρια. Λίγο αργότερα με εντολή του Σάββα Θεοδωρίδη η ομάδα του Ολυμπιακού αποχωρεί από το γήπεδο. Ο διαιτητής Αρετόπουλος διακόπτει το παιχνίδι οριστικά – το ρολό της ταμειακής μηχανής κατάσχεται από τον ΣΔΟΕ στον οποίο ο Διαιτητής δίνει με πρωτόκολλο και την ανάλογη Ζ για έλεγχο.-

Είναι η χειρότερη στιγμή στην νεώτερη ελληνική ιστορία. Τα Μ.Μ.Ε. (μέσα μαζικής εξαπάτησης) αρπάζουν το θέμα και το φουσκώνουν. Οι πρώτες σελίδες και οι οθόνες των τηλεοράσεων γεμίζουν με τεράστιους τίτλους. Ακολουθεί “Εθνικός διχασμός” για την τύχη του αγώνα. Για τις επόμενες ημέρες ένα ρολό ταμειακής μηχανής γίνεται εθνικό θέμα.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2018 και ενώ όλη η κοινή γνώμη ασχολείται με την διακοπή του αγώνα η Ελληνική Βουλή ψηφίζει και εκχωρεί τον εθνικό πλούτο της Δυτικής Ελλάδας στην Κοινοπραξία TOTAL 50%, ΕΛΠΕ 25% και EDISSON 25%

Η Ελληνική Βουλή πρόθυμη και πεσμένη στα τέσσερα όταν εκχωρεί Εθνικό πλούτο αλλά σκληρή και άτεγκτη όταν βιάζει την ελληνική κοινωνία με τα μνημόνια που ψηφίζει. Τα ΜΜΕ αναφέρουν το γεγονός σε μονόστηλα ενώ εξογκώνουν τα γεγονότα της Τούμπας. Ούτε ένας φίλαθλος όλων των οπαδικών προτιμήσεων δεν αναφέρει λέξη για την κλοπή του εθνικού πλούτου. Ενώ όλοι έχουν άποψη για το ρόλο από χαρτί που έπεσε στην Τούμπα 11 Μαρτίου 2018 15 ημέρες μετά.

Το παιχνίδι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ πλησιάζει στο τέλος του. Η ομάδα του ΠΑΟΚ πετυχαίνει γκολ στο 90’. Ο διαιτητής Κομίνης ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ. Ακολουθεί πανζουρλισμός. Ο Ιβάν Σαββίδης έξαλλος μπαίνει στο γήπεδο φέροντας όπλο. Η τηλεοπτική κάμερα “πιάνει” την σκηνή. Ακολουθεί πανικός και οι παίκτες της ΑΕΚ αποχωρούν από το γήπεδο.

Τα ΜΜΕ παίζουν το παιχνίδι τους και πάλι. Η κοινή γνώμη ασχολείται με τα γεγονότα στην Τούμπα επί μέρες. Και ενώ τα γεγονότα διογκώνονται 5 ημέρες μετά στις 16 Μαρτίου 2018 ο Ιβάν Σαββίδης αναγγέλλει την πώληση της ΣΕΚΑΠ, την οποία του έχει σχεδόν χαρίσει το ελληνικό Δημόσιο.

Το 2013 η ΣΕΚΑΠ – Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανίας Ελλάδας – παραχωρείται έναντι τιμήματος περίπου 25 εκ. ΕΥΡΩ στην Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββίδη. Η αποτίμηση της εταιρείας είναι περίπου 500 εκ. ΕΥΡΩ εν λειτουργία ενώ το ελληνικό Δημόσιο με νομοθετική ρύθμιση έχει διαγράψει φόρους και πρόστιμα ύψους 32 εκ. ΕΥΡΩ. Άλλο ένα κομμάτι του εθνικού πλούτου σχεδόν χαρίζεται και καταλήγει τελικά στην Japan Tobacco με……..του Ιβάν  Σαββίδη.

Συμπτωματικά και οι δύο διακοπές στην Τούμπα “κάλυψαν” την εκχώρηση εθνικού πλούτου – της ΣΕΚΑΠ είχε αρχίσει από το 2013.-

Ειδικά η εκχώρηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Δυτικής Ελλάδας από την Κέρκυρα ως την Καλαμάτα ισοδυναμεί με εκχώρηση εθνικού εδάφους ενώ σκλαβοποιείται ο Ελληνικός λαός και δημεύεται η ιδιωτική περιουσία – όρος που προβλέπει το πρώτο μνημόνιο – παραχωρείται η Δημόσια περιουσία χωρίς η ελληνική κοινωνία να ωφεληθεί το παραμικρό. Η εκχώρηση της Μακεδονίας είναι η συνέχεια μιας αλυσίδας εκχωρήσεων εθνικών εδαφών που έχει αρχίσει από το 2009 και θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια όποιος μελετήσει προσεκτικά τα γεγονότα διακοπής των αγώνων ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και αναλύει τις πολιτικές ενέργειες εκείνης της εποχής θα δικαιώσει πλήρως τον ΝΟΑΜ ΤΣΟΜΣΚΙ για την τεχνική χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω της διασκέδασης.

Τραπεζικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ