Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Το υπουργείο Πολιτισμού πέταξε στα σκουπίδια δωρεάν υπηρεσία για τον τουρισμό (video)

Acropolis Rock. Όσοι την έχετε χρησιμοποιήσει την έχετε λατρέψει. Όσοι όχι, ψάξτε και κατεβάστε το application.

Πρόκειται για την πολυβραβευμένη εφαρμογή που δημιούργησαν ο Γιώργος Καρακατσιώτης και ο Βαγγέλης Πτερνέας, με τη βοήθεια της οποίας αναγνωρίζεται το κάθε έκθεμα στην Ακρόπολη και αναλόγως με την ηλικία και τα χαρακτηριστικά του χρήστη δίνεται και η ανάλογη περιγραφή.

Για παράδειγμα, αν ένας χρήστης είναι ανήλικος χρησιμοποιείται μια πιο απλή φρασεολογία, ενώ αν είναι ενήλικος τότε η περιγραφή περιλαμβάνει πιο σύνθετες λέξεις και φράσεις, ενώ αναλόγως και με την περίσταση προσαρμόζεται και το μέγεθος της
περιγραφής.



Μέχρι στιγμής, ήδη 5.000 επισκέπτες από το εξωτερικό έχουν κατεβάσει τον έξυπνο ηλεκτρονικό ξεναγό για να περιηγηθούν στην Ακρόπολη, ενώ η εφαρμογή από τότε που βγήκε σαρώνει το ένα μετά το άλλο τα βραβεία. Συγκεκριμένα, εκτός από το ότι συγκαταλέγεται μέσα στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές πολιτιστικού περιεχομένου, έχει κατακτήσει την πρώτη θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό καινοτομίας της Microsoft στη Νέα Υόρκη, την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας του TEDx, την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Appwards, ενώ έχει κληθεί στα συνέδρια Semantic Web (San Francisco) και Hello Culture (Λονδίνο).



Όμως όπως διαβάζουμε στο προσωπικό ιστολόγιο ενός εκ των δημιουργών του Acropolis Rock, του Βαγγέλη Πτερνέα, η εταιρεία αποφάσισε τον περασμένο Απρίλιο να δωρίσει την υπηρεσία στο κράτος, όμως το υπουργείο Πολιτισμού απέρριψε αυτή την αφιλοκερδή κι εντελώς δωρεάν υπηρεσία του τουρισμού με το αιτιολογικό ότι σχεδιάζεται στο μέλλον το κράτος να ξοδέψει χρήματα, προκειμένου να δημιουργήσει μία τέτοια εφαρμογή, που θα μπορούσε να την έχει εντελώς δωρεάν και άμεσα.

Ο ίδιος ο Πτερνέας γράφει: «Τον Απρίλιο του 2015 στείλαμε επίσημη πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αναλάβαμε να διαθέσουμε την εφαρμογή μέσω των επίσημων φορέων του δημοσίου. Αναλάβαμε, επίσης, να καλύψουμε όλα τα κόστη συντήρησης και τα λειτουργικά έξοδα της εφαρμογής. Όλα. Τα πάντα.

»Για αντάλλαγμα, δεν ζητήσαμε απολύτως τίποτα. Ούτε διαφημίσεις, ούτε προμήθεια, ούτε καν να τοποθετήσουμε το λογότυπο της εταιρείας μας.

»Θεωρήσαμε ότι μια τέτοια χορηγία θα τόνωνε την τουριστική αγορά και θα έφερνε αναγνώριση και έσοδα στο Δημόσιο. Θέλαμε να πούμε στον κόσμο, και ιδιαίτερα στους τουρίστες που επέλεξαν την χώρα μας, ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Μια Ελλάδα πέρα από τα capital controls και την πολιτική αστάθεια. Μια Ελλάδα που επιχειρεί, μια Ελλάδα που παράγει, και μια Ελλάδα που προσφέρει top-class υπηρεσίες για τα top-class πολιτιστικά μνημεία της.

»Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι η διαδικασία για μια χορηγία πρέπει να περάσει από αρκετή γραφειοκρατία και αρκετούς φορείς. Καταθέσαμε επίσημο, πρωτοκολλημένο αίτημα και περιμέναμε μια σειρά υπευθύνων από Υπουργεία, Εφορείες Αρχαιοτήτων και ΤΑΠ να αποφασίσουν. Εν τέλει, το Σεπτέμβριο (ύστερα από 5 μήνες) λάβαμε απάντηση στην πρόταση χορηγίας μας.

»Το ελληνικό κράτος απέρριψε τον πιο επιτυχημένο ξεναγό με την αιτιολογία ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, σχεδιάζεται η δημιουργία εφαρμογών. Δηλαδή, το κράτος θα ξοδέψει χρήματα προκειμένου να φτιάξει κάτι παρόμοιο. Ενώ μπορούσε να το πάρει δωρεάν».

http://www.athensvoice.gr/article/ειδήσεις/το-υπουργείο-πολιτισμού-πέταξε-στα-σκουπίδια-δωρεάν-υπηρεσία-για-τον-τουρισμό-video



ΣΧΕΤΙΚΑ

Το οικονομικό πρόβλημά μας περνάει μέσα από το Υπουργείο Πολιτισμού ! Προτάσεις

Λεφτά υπάρχουν -> Ο ΕΟΤ δίνει 735.300 ευρώ για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας!

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »