Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Η δήθεν «ρωσική απειλή» φουσκώνει τον προϋπολογισμό του Πενταγώνου

«Η Ρωσία κάλυψε τη μεταξύ μας απόσταση στις αμυντικές δυνατότητες. Αυτό μας ανησυχεί έντονα», δήλωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου ο διοικητής των δυνάμεων της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Ευρώπη, πτέραρχος Frank Gorenc. Με τον όρο «δυνατότητες», ο πτέραρχος εννοούσε τη τεχνολογική εξέλιξη (ανάπτυξη) του ρωσικού αεροπορικού στόλου και των επίγειων συστημάτων αεράμυνας. Τελικά, τα κατάφερε η Μόσχα να «φτάσει» την Ουάσιγκτον ή πρόκειται για ένα ακόμα παιχνίδι του Πενταγώνου για να φουσκώσει τους εξοπλισμούς του;

Ο πτέραρχος Gorenc σημείωσε ότι, με την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία το 2014, τα συστήματα της ρωσικής αντιαεροπορικής άμυνας μπορούν να ανιχνεύουν και να παρακολουθούν εχθρικές κινήσεις σε μια περιοχή που εκτείνεται προς τα δυτικά πέραν της Πολωνίας. Επίσης, η νέα βάση ραντάρ στο Καλινινγκράντ, καλύπτει ένα αρκετά μεγάλο τμήμα της Ευρώπης. Επιπλέον, με την εμφάνιση των Αεροδιαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας στην Κριμαία, οι Ρώσοι μπορούν να ελέγχουν τη Μεσόγειο, αυξάνοντας την επιρροή τους στη Μέση Ανατολή και τη Συρία.


Οι δηλώσεις του αμερικανού πτεράρχου ενόχλησαν το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Ο υπουργός, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτήρισε την ομιλία του Frank Gorenc προβοκατόρικη «που συντηρεί τεχνητά μια
εχθρική ατμόσφαιρα». Η δήλωση του πτεράρχου Gorenc ήταν μάλλον «εμπορικού» χαρακτήρα, τη στιγμή που κανείς δεν μπορεί να μιλήσει στα σοβαρά για ισοδυναμία στην αεροπορική ισχύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Σύμφωνα με τον οργανισμό αξιολόγησης Global Firepower Index (GFP), που αναλύει το αμυντικό δυναμικό των χωρών του πλανήτη, για το 2015, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) των ΗΠΑ διαθέτει 13.892 πολεμικά αεροσκάφη και 6.196 ελικόπτερα. Αντίστοιχα, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έχει 3.429 πολεμικά αεροπλάνα και 1.120 ελικόπτερα.

«Για το Πεντάγωνο τέτοιες δηλώσεις έχουν κυρίως σαν στόχο την εξασφάλιση επιπλέον πιστώσεων για εξοπλισμούς από το αμερικανικό Κογκρέσο. Αυτή είναι μια παραδοσιακή μέθοδος «άντλησης πόρων» και χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια για σκοπούς εθνικής ασφάλειας. Πόσο μάλλον, αφού η ρωσική ΠΑ δεν μπορεί να θεωρηθεί πραγματική απειλή για τις ΗΠΑ. Οι αεροπορικές δυνάμεις της Ρωσίας απασχολούνται με τη διασφάλιση της προστασίας και της ασφάλειας των συνόρων της χώρας, την ίδια στιγμή που οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις πλησιάζουν εγγύτερα στα σύνορα της ρωσικής επικράτειας», είπε στη RBTH ο βετεράνος των ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων, συνταγματάρχης Βλαντίμιρ Τιμοσένκο. Στις αρχές του 2015, ο Μπαράκ Ομπάμα προέβη σε περικοπές στον προϋπολογισμό του Πενταγώνου: Από 636,6 σε 502 δισεκατομμύρια δολάρια. Μειώνεται επίσης ο αριθμός των αεροπορικών ομάδων κρούσης, ενώ οι πτέρυγες μάχης της αεροπορίας του ναυτικού από εννέα, γίνονται τέσσερις.

Ο προστατευτικός τρούλος της «αστάθειας»

Ωστόσο, τα λόγια του πτέραρχου Gorenc στην περίπτωση της αντιαεροπορικής-αντιπυραυλικής άμυνας, μπορεί να είναι κοντά στο να λένε την αλήθεια. Το 2014 στο Καλινινγκράντ, τη δυτικότερη περιοχή της Ρωσίας, ξεκίνησε τη λειτουργία του ο σταθμός ραντάρ τύπου «Βορόνεζ – DM», που μπορεί να σαρώνει χώρο με ακτίνα δράσης μέχρι και 6.000 km στον οριζόντιο άξονα και μέχρι 8.000 km στον κατακόρυφο (ύψος, που αγγίζει το εγγύς διάστημα). Το ραντάρ με τα προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά παρακολούθησης εναέριου και διαστημικού χώρου που διαθέτει, είναι σε θέση να εντοπίζει και να προειδοποιεί έγκαιρα για την εκτόξευση πυραύλων από όλες τις βάσεις του ΝΑΤΟ που βρίσκονται όχι μόνο στις χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας, αλλά και στη Γερμανία.

«Το τελευταίο διάστημα, οι Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας, έχουν επενδύσει σημαντικούς πόρους και προσπάθεια. Αρχίσαμε να κατασκευάζουμε αρκετά καλά αεροσκάφη, πυραύλους και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Οι Αμερικανοί ανησυχούν, βλέποντας ότι βελτιώνουμε τη τεχνολογία και τον εξοπλισμό μας και ότι εξελισσόμαστε δυναμικά. Και μπορώ να το επιβεβαιώσω, πράγματι, είναι έτσι!», σχολίασε στη RBTH ο ανεξάρτητος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, ταξίαρχος Σεργκέι Πετσούροφ. «Ωστόσο, δεν μπορούμε με τίποτα να πούμε ότι έχουμε γεφυρώσει το χάσμα στις στρατιωτικές δυνατότητες που χωρίζει τις δύο χώρες».

Έλεγχος με νοημοσύνη

Στην είσοδο του Εθνικού Κέντρου Διοίκησης και Ελέγχου Άμυνας της Ρωσίας, σε μια γιγαντιαία ηλεκτρονική υδρόγειο σφαίρα παρουσιάζονται οι θέσεις των αμερικανικών ομάδων αεροπλανοφόρων. «Η αναλογία των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο δεν μπορεί να συγκριθεί με τη ρωσική διεθνή στρατιωτική παρουσία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν πάνω από 500 και η Ρωσία μόνο 7. Ως εκ τούτου, από ποσοτική άποψη –στα αεροπλάνα– η Ρωσία δεν μπορεί να καλύψει τη διαφορά με τις ΗΠΑ», σημειώνει ο Βλαντίμιρ Τιμοσένκο. Οι ΗΠΑ έχουν βάσεις σε 130 χώρες. Μόνο στην Ευρώπη, υπάρχουν 205 στρατιωτικές βάσεις πλήρως εξοπλισμένες με τις κατάλληλες υποδομές, στις οποίες υπηρετούν 250.000 αμερικανοί στρατιώτες.

«Ωστόσο, στις σύγχρονες πολεμικές συγκρούσεις, η στρατιωτική υπεροχή δεν υπολογίζεται με την ποσότητα του αμυντικού εξοπλισμού, αλλά με τις δυνατότητες της ποιοτικής του εξέλιξης μελλοντικά. Για παράδειγμα, για την αντιμετώπιση των εχθρικών drones δεν χρειάζεται να κατασκευαστεί ο ίδιος αριθμός μη επανδρωμένων εναερίων οχημάτων, ή μαχητικών με εκπαιδευμένους πιλότους. Απλά, αρκεί να δημιουργηθεί το μέσο που θα μπορεί να πάρει τον έλεγχο του UAV. Ο στρατός θα αναζητά ολοένα και περισσότερο για να στρατολογήσει στρατιώτες-«χάκερ». Ο Σεργκέι Σοϊγκού, από τις πρώτες κιόλας ημέρες που ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, δημιούργησε τους «επιστημονικούς λόχους», που θα αποτελέσουν τις «επιστημονικές» ειδικές δυνάμεις του μέλλοντος στη Ρωσία», συμπεράνει ο Βλαντίμιρ Τιμοσένκο.

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »