Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Το σχολείο του Dragasakis

Το 1883, ιδρύθηκε η σοσιαλιστική Φαβιανή Εταιρεία. (Fabian Society) Αυτοί, οι «φαβιανοί» με χρήματα ήρθανε από χορηγίες από τους Ροτσιλντ, τον Tζούλιους Βέρνερ και τον Έρνεστ Κασσέλ φτιάξανε στο Λονδίνο τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, το διαβόητο London School of Economics (LSE), με στόχο να ανατραφεί και να εκπαιδευθεί εκεί η γραφειοκρατία του μέλλοντος Σοσιαλιστικού Κράτους.

Ο σερ Έβελυν Ρόμπερτ ντε Ρότσιλντ διατέλεσε «Κυβερνήτης» του LSE. Το 1923 έγινε και η πρώτη δωρεά από το Ίδρυμα Ροκφέλλερ στο LSE ύψους 1.000.000 δολαρίων. Μεταξύ του 1929 και του 1952 το Ίδρυμα Ροκφέλλερ δώρισε άλλα 4.105.592 δολάρια στο LSE.
Tο LSE εκπαίδευσε χιλιάδες οικονομολόγους σε όλο τον κόσμο, πολλοί από τους οποίους έχουν τεράστια ισχύ και επιρροή. Δεκαέξι απόφοιτοι ή μέλη του διδακτικού προσωπικού έχουν κερδίσει το βραβείο Νόμπελ, ενώ η έρευνα του LSE καθορίζει σε πολλές χώρες την κυβερνητική πολιτική και την επιχειρηματική πρακτική.

Ένα από τα παιδιά του σχολείου είναι ο Γκιόργκι Σβαρτς , παιδί μογγολοεβραίων της Ουγγαρίας , που γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. Το 1936 η οικογένειά του άλλαξε το επώνυμό της σε Σόρος. Το 1947 ο Σβαρτς-Σόρος πήγε στην Αγγλία, όπου σπούδασε στο
London School of Economics, και είχε καθηγητή τον επίσης μογγολοεβραίο (από την Αυστρία) «φιλόσοφο» Καρλ Πόπερ του «κύκλου της Βιέννης» και πνευματικό τέκνο του επίσης Εβραίου Βίτγκεστάιν.
Ο κύριος Βιτγκστειν είχε μεταλλαχθεί σε προτεστάντη, όπως και ο Πόππερ που έγινε χριστιανός.
Το «φιλοσοφικό έργο του Πόππερ: «Η ανοικτή κοινωνία και οι εχθροί της», είναι η «πηγή εμπνεύσεως» του Σόρος που ονόμασε το ίδρυμα του, «Ίδρυμα για την ανοικτή κοινωνία». (Open society Institute). Εχθροί της ανοικτής κοινωνίας, κατά τον Πόππερ ,είναι «Το Έθνος Κράτος και η Αρχαία Ελλάδα»,
ενώ ο Πλάτωνας θεωρείται από τον Πόππερ ως ο εμπνευστής και ιδρυτής των απολυταρχικών καθεστώτων. Τα επιχειρήματα του Πόππερ μεταχειρίζονται σήμερα και οι πεμπτοφαλλαγγίτες στην Ελλάδα.
Ανοικτή κοινωνία, συμμετοχική δημοκρατία κτλ.
Από εκεί βγήκε αριστερός ο Δραγασάκης ένας από τους πρωταγωνιστές του «βρώμικου 89» και μπαμπάς της «πρεζούς».


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »