Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Πρόσφυγες και Τρομοκράτες στην Ευρώπη

του Vladimir Platov

από το New Eastern Outlook

Όπως ανέφερε η εφημερίδα The Sunday Express στις αρχές του Σεπτεμβρίου από πηγή της τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους, πάνω από τέσσερις χιλιάδες μαχητές έχουν ήδη εισέλθει σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσποιούμενοι τους πρόσφυγες. Οι μαχητές διεισδύουν στις ροές των παράνομων μεταναστών στις τουρκικές πόλεις Σμύρνη και Μερσίνα, απ’ όπου διασχίζουν τη Μεσόγειο προς Ιταλία, πριν μετακινηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως στη Σουηδία και τη Γερμανία. Σύμφωνα με το μήνυμα των πηγών της εφημερίδας, η διείσδυση των μαχητών γίνεται σε αντίποινα για τις αεροπορικές επιδρομές της διεθνούς συμμαχίας με επικεφαλείς τις ΗΠΑ και τις χώρες του ΝΑΤΟ. «Θέλουμε να εγκαταστήσουμε Χαλιφάτο όχι μόνο στη Συρία, αλλά και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η πηγή της εφημερίδας. Επιπλέον, η πηγή προέβλεψε ότι οι επιθέσεις θα στοχεύουν ειδικά τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών, και όχι τους απλούς πολίτες.

Ορισμένα δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, σε μία
προσπάθεια να σωπάσουν τον κώδωνα του κινδύνου που εξαπλωνόταν γρήγορα στον πληθυσμό, έσπευσαν να αρνηθούν αυτές τις προβλέψεις, κατηγορώντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δημοσιεύουν τις πληροφορίες για «τεχνητή επιδείνωση της κατάστασης».

Ωστόσο, είναι απίθανο ότι ο γενικός πληθυσμός θα πιστέψει ότι όλοι όσοι μεταναστεύουν προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έρχονται με μόνο κίνητρο την εύρεση μιας καλύτερης ζωής. Οι νέοι με προφανή στρατιωτική παρουσία έχουν σαφώς ξεχωρίσει ανάμεσα στα πλήθη των πραγματικά καταπιεσμένων και διωκόμενων προσφύγων. Δεν υπάρχει κανένας φόβος ή απελπισία στα μάτια αυτών των νέων, όπως υπάρχει στα μάτια των άλλων μεταναστών. Είναι ήσυχοι και ψύχραιμοι, και ίσως ήδη να λειτουργούν βάσει προεγκριμένου σχεδίου.


Όπως έγραψε τις προάλλες η Süddeutsche Zeitung, η μεγαλύτερη ημερήσια πολιτική εφημερίδα της Γερμανίας, (Ανατρέξτε στην http://www.sueddeutsche.de/politik/migration-warum-fluechtlinge-zu-falschen-syrern-werden-1.2657804), μόνο το 10% με 12% των «Σύρων» που φτάνουν στη χώρα είναι πραγματικοί πολίτες της Συρίας. Οι Σύροι, όπως επεσήμανε η εφημερίδα, όσο κυνικό κι αν ακούγεται, είναι στην πραγματικότητα ένα επίλεκτο κομμάτι των μεταναστών που καταφθάνουν στην Ευρώπη, και σίγουρα μεταξύ των προσφύγων θα μπορούσαν να υπάρχουν τόσο οι «μπράβοι του Άσαντ» όσο και οι «χασάπηδες του Ισλαμικού Κράτους». Η Ευρώπη κατά κανόνα δέχεται τους Σύρους με «μια απλή διαδικασία», -εκτός του ότι δεν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απέλασης από την ΕΕ, σχεδόν το σύνολο των Σύρων χορηγούνται άμεσα καταφύγιο και το καθεστώς του πρόσφυγα. Επιπλέον, οι Σύροι έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν προσωρινή άδεια παραμονής πολύ πιο γρήγορα από ό,τι οι μετανάστες των άλλων χωρών, άδεια που τους επιτρέπει να καλέσουν τόσο τα παιδιά τους όσο και τους συγγενείς τους στη χώρα που τους έχει προσφέρει στέγη, και μπορούν να βρουν απασχόληση πολύ πιο εύκολα από τους άλλους μετανάστες.

Για το λόγο αυτό, πολλοί πρόσφυγες άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής ζηλεύουν τους Σύρους και είναι αποφασισμένοι να αποκτήσουν με κάθε δυνατό τρόπο πλαστά Συριακά έγγραφα προκειμένου να τους δεχτούν τα Ευρωπαϊκά έθνη. Στο Ιράκ, την Τουρκία ακόμα και σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να αγοραστούν διαβατήρια της Συρίας, τα οποία επιτρέπουν σε πολλούς πρόσφυγες να χορηγηθούν άσυλο σε πολλές χώρες της ΕΕ. Η ιστορία του πως ο Harald Doornbos, ένας πολεμικός ανταποκριτής του περιοδικού Nieuwe Revu στο Άμστερνταμ, απέκτησε πλαστό Συριακό διαβατήριο χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του τωρινού Ολλανδού πρωθυπουργού, έγινε πρωτοσέλιδο σε όλη την Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα.

Λόγω αυτών των απλοποιημένων διαδικασιών, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF) ήδη αντιμετώπισε 116 περιπτώσεις με πλαστά Συριακά διαβατήρια, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν αντικαταστάσεις των φωτογραφιών ή επιπλέον αναξιόπιστα στοιχεία. Για το λόγο αυτό, μόνο το 4% των εγγράφων των προσφύγων περνάνε την επιθεώρηση.

Τελικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τη Γερμανική εφημερίδα Die Zeit, «μόνο το 10% έως το 12% των μεταναστών που φτάνουν είναι Σύροι». Πολλοί υποθετικοί Σύροι μετανάστες προέρχονται στην πραγματικότητα από το Πακιστάν, το Ιράκ ή άλλες χώρες.

Τα ακόλουθα παραδείγματα μπορούν να χρησιμεύσουν ως επιβεβαίωση ότι οι τρομοκράτες ενδεχομένως να βρίσκονται εντός του κύματος των παράνομων μεταναστών που συνωστίζονται στην Ευρώπη.

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, Ουγγρικές πηγές πληροφόρισης εντόπισαν δύο Άραβες τρομοκράτες που είχαν φθάσει στη Δυτική Ευρώπη μαζί με το κύμα των προσφύγων. Αποδείχτηκε ότι είναι δυνατό να εντοπιστούν οι τρομοκράτες με τη βοήθεια του Facebook, όπου κάποιοι τρομοκράτες αποθηκεύουν φωτογραφίες σε προσωπικούς λογαριασμούς στις οποίες είχαν ποζάρει με όπλα κάπου στο έδαφος της Συρίας ή του Ιράκ.

Αυτή η απροσδόκητη ανακάλυψη έτυχε επίσης να είναι μέρος της ιστορίας με τον πρόσφυγα που είχε δεχτεί επίθεση από μία Ουγγαρέζα δημοσιογράφο – τον Οσάμα Αμπντούλ Μοχσέν [Osama Abdul Mohsen], ο οποίος φέρεται να είναι τρομοκράτης. Η ιστορία αυτού του Σύρου πρόσφυγα που είχε γίνει προπονητής ποδοσφαίρου στην Ισπανία έφτασε μέχρι την πατρίδα του, και το Δημοκρατικό Κόμμα Κούρδων Συρίας δήλωσε ότι ο Μοχσέν είχε όντως «αθλητικά κίνητρα» και είχε συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλευρό των ριζοσπαστών ισλαμιστών. Για να το αποδείξουν παρουσίασαν μια φωτογραφία του Μοχσέν από την ήδη διεγραμμένη σελίδα του στο Facebook, όπου δηλώνε πως είναι μέλος του Μετώπου Αλ Νούσρα, μια ριζοσπαστική οργάνωση και το Συριακό σκέλος της Αλ Κάιντα. Ως εκ τούτου, το Δημοκρατικό Κόμμα Κούρδων Συρίας κατηγορεί τώρα τον νεότευκτο προπονητή για συμμετοχή στην σκληρή καταστολή μιας εξέγερσης στην πόλη El Camishla το 2004, που κόστισε τη ζωή σε 50 Κούρδους.

Είναι σίγουρα αρκετά δύσκολο να εκτιμηθεί ο πραγματικός αριθμός των ριζοσπαστών ισλαμιστών μέσα στο κύμα των χιλιάδων παράνομων μεταναστών που φτάνουν στην Ευρώπη. Αλλά για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί ο έλεγχος της μετανάστευσης καθώς και η ταυτοποίηση αυτών των προσφύγων. Αυτό το ζήτημα αναμφίβολα δεν μπορεί να επιλυθεί με τη βοήθεια των λεγόμενων «μετριοπαθών αντιπολιτευόμενων της Συρίας», οι οποίοι καλαρέσουν στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, δεδομένου ότι σημαντικός αριθμός των προσφύγων έχουν πραγματικά στενούς επιχειρησιακούς δεσμούς με την ISIS, την Αλ-Κάιντα, το Μέτωπο Αλ Νούσρα και άλλα ριζοσπαστικά σχήματα. Η λύση στο πρόβλημα θα έλθει μέσω στενής συνεργασίας και διαλόγου με τις νόμιμες αρχές της Συρίας, με τους Κούρδους εκπροσώπους και άλλους σχηματισμούς στη Συρία και το Ιράκ που πολεμούν τις ριζοσπαστικές ομάδες των ισλαμιστών και των μαχητών, οι οποίοι υποστηρίζονται από το εξωτερικό για περισσότερο από ένα χρόνο, έστω και αν αυτό δεν είναι ευχάριστο στην Ουάσινγκτον η οποία έφερε τη Μέση Ανατολή σε αυτό το χάος.

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »