ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Καθηγητὲς τοῦ Πανεπιστημίου «Καταστροφή».

Μὲ τόσην ἀνεργία, εἶναι φυσικὸν ἐπόμενον νὰ βλέπουμε τὸ κάθε κομματόσκυλο νὰ δηλώνῃ ὡς ἐπάγγελμα τὸ ὁ,τιδήποτε κατεβαίνει στὴν κούτρα του. Ἔτσι κι ἀλλοιῶς τώρα πιά, γιὰ αὐτοὺς εἰδικῶς, μετρᾷ μόνον ἡ κομματικὴ ταὐτότης. 
Ἀπὸ τὴν ἄλλην, γιὰ νὰ μπορῇς νὰ ἐκπροσωπῇς τὸ κάθε κόμμα σὲ τηλεοπτικὰ παράθυρα, πρέπει πράγματι νὰ ἔχῃς μαθητεύσῃ δίπλα στοὺς μεγαλυτέρους διδασκάλους τοῦ εἴδους. Γιὰ νὰ ἐμφανισθῇς λοιπὸν σὲ τηλεοπτικὰ παράθυρα πρέπει ὁπωσδήποτε νὰ ἔχῃς περάσῃ ὅλες τὶς ἀπαραίτητες βαθμίδες καὶ τὶς ἐξετάσεις ποὺ ἐπιβάλλονται. Πρέπει ἐν ὁλίγοις νὰ ἔχῃς γίνῃ καθηγητὴς στὸ εἶδος σου. Ὅπως γιὰ παράδειγμα ὁ παραπάνω…. 

όταν τους απολύουν
από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
τους προσλαμβάνουν
ως “Καθηγητές”
στο ΠΑΜΕ;
το “Καθηγητής ΠΑΜΕ”
είναι όπως λέμε
“Επιστήμονες της Θύρας 7″
ένα πράμα;

πηγή

 Ἐπιστήμονες τὰ πιντιά…
Ἀλλὰ τοῦ πανεπιστημίου τῶν νεοταξιτῶν. 
Καὶ μὴν βιαστεῖτε νὰ βγάλετε συμπεράσματα… Ὅλοι ἴδιοι εἶναι…
Μὰ ὅλοι….
Ἀπὸ κάθε παράταξι, χρῶμα, κόμμα…

Γενικῶς ὅ,τι ἀναπαράγεται σὲ αὐτὸ τὸ ἐπίπεδον, καὶ προέρχεται ἐκ τῶν κομμάτων, εἶναι μόνον γιὰ τὰ μπᾶζα. 
Εἰδικῶς γιὰ τὰ κομματόσκυλα τοῦ ΚΚΕ βέβαια τὰ
πράγματα εἶναι πολὺ πιὸ ξεκάθαρα ἀπὸ κάθε ἄλλην παράταξι, διότι ἔχουν συμβάλλῃ στὰ μέγιστα, γιὰ νὰ μὴν πῶ πὼς εἶναι ἀποκλειστικῶς ὑπεύθυνοι, γιὰ τὸ κλείσιμο κάθε μικρῆς ἤ μεγάλης ἐπιχειρήσεως στὴν χώρα μας.
Κάτι ποὺ ἔχουν μάθῃ θαυμάσια ἐδῶ καὶ δεκαετίες καὶ λέγεται καταστροφή. Διότι σὲ αὐτὸ πράγματι εἶναι καθηγητές!!! Οὐδεὶς καλλίτερός τους!!!


Για μισθοφόρους του ΠΑΜΕ που θέλουν να βάλουν λουκέτο στην Κολιός, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της εταιρείας. Απάντηση Ζαριανόπουλου

Καθηγητὲς τοῦ Πανεπιστημίου «Καταστροφή».2

Σκληρή επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του Σωτήρη Ζαριανόπουλου εξαπολύουν οι εργαζόμενοι της Κολιός ΑΕ, σε ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι κατηγορούν τους συνδικαλιστές ότι προσπάθησαν να δημιουργήσουν προβλήματα και να δυσφημίσουν την εταιρεία, αποκλείοντας στις 8 Μαρτίου την είσοδο του εργοστασίου, με στόχο την παρακώλυση της λειτουργίας του.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστή τον κ.Ζαριανόπουλο, στον οποίο καταλογίζουν ότι «συντονίζει τους μισθοφόρους του ΠΑΜΕ – άσχετους με την επιχείρηση – στην απόπειρα αποκλεισμού του εργοστασίου της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε., 15 χλμ. από τα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ».

Ισχυρίζονται δε ότι «σύμφωνα με δήλωσή του στις 4-1-2013, παρουσία πολλών εργαζομένων, αποτελεί στόχο και επιθυμία του να κλείσει όχι μόνο την ΑΓΝΟ αλλά και την ΚΟΛΙΟΣ. Εξάλλου, ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα, ότι καμία γαλακτοβιομηχανία δεν αντέχει απεργία άνω των 2 ημερών».

Απάντηση Ζαριανόπουλου

«Το εργοστάσιο δεν έχει σωματείο. Την ανακοίνωση την έγραψε ο ίδιος ο Κολιός. Δεν παρεμποδίσαμε σε κανέναν την είσοδο», απάντησε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Σ. Ζαριανόπουλος.

Όπως είπε, στις 8 Μαρτίου που ήταν η κλαδική απεργία και το ΠΑΜΕ όντως είχε κινητοποίηση το ΠΑΜΕ. «Το μόνο που έκανα ήταν να σταματήσω το αυτοκίνητο του ίδιου του κ. Κολιού και να ζητήσω την σύλληψή του για μη καταβολή δεδουλευμένων από 4 έως 5 μήνες αφού εκρεμμούν μηνύσεις εργαζομένων», είπε ο κ. Ζαριανόπουλος και υποστήριξε πως «όντως ο κ. Κολιός οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Πολυκάστρου αλλά αφέθηκε μία ώρα αργότερα ελεύθερος».

«Υπάρχουν εργαζόμενοι που ζητούν έστω μία προκαταβολή και απολύονται», κατήγγειλε ο κ. Ζαριανόπουλος λέγοντας πως θα ενημερώσει αύριο για το θέμα την Επιθεώρηση Εργασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΚΟΛΙΟΣ:

«Εμείς οι 340 εργαζόμενοι της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε., απασχολούμενοι στην παραμεθόριο περιοχή του Πολυκάστρου,  μόλις 15 χλμ. από τα σύνορα με την Π.Γ.Δ.Μ., στη μία από τις ελάχιστες επιχειρήσεις που έχουν απομείνει πλέον στη Βόρεια Ελλάδα, δεχόμαστε εδώ και καιρό μια απρόκλητη επίθεση με στόχο τη δυσφήμιση και κατασυκοφάντηση της εταιρίας που εργαζόμαστε και της διοίκησής της.

Λέμε λοιπόν  φτάνει πια, από δω και πέρα θα απαντάμε με επιχειρήματα στα συνθήματα που ακούμε.

Στις 8 Μαρτίου 2013 περίπου 30 μισθοφόροι του ΠΑΜΕ, άσχετοι με την επιχείρηση, με επικεφαλής τον κατ΄ επάγγελμα συνδικαλιστή Ζαριανόπουλο, επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο του εργοστασίου μας, με στόχο την παρακώλυση της λειτουργίας του και την δυσφήμιση της επιχείρησής μας. Ο ένας δίπλα στον άλλο με δυσκολία κάλυπταν το άνοιγμα της αυλόπορτας. Μάταια προσπάθησαν να προσεταιριστούν κάποιον από μας. Έμειναν με την επιθυμία, κανείς μας δεν τους ακολούθησε.

Όμως, ήρθαν για να δημιουργήσουν προβλήματα και να δυσφημίσουν την βιομηχανία με τις μεγαλύτερες εξαγωγές στον κλάδο, που τα προϊόντα της πωλούνται σε 43 χώρες σε όλο τον κόσμο, ήρθαν για να δημιουργήσουν προβλήματα και να δυσφημίσουν την βιομηχανία που συλλέγει και μεταποιεί γάλα από  3.000 κτηνοτρόφους σ΄ όλη την Ελλάδα.

Οι περισσότεροι από εμάς εργαζόμαστε πολλά χρόνια στην επιχείρηση, γνωρίζουμε από κοντά τον αγώνα του κ. Νίκου Κολιού να υλοποιήσει τα τελευταία 15 χρόνια το όραμα του εκσυγχρονισμού της τυροκομίας στην Ελλάδα, επενδύοντας και δημιουργώντας για αυτό το σκοπό ένα εργοστάσιο από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη, ώστε να παράγονται προϊόντα που καλύπτουν τις ανάγκες των ανά τον κόσμο καταναλωτών, πετυχαίνοντας έτσι και την ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής της κτηνοτροφίας (παραγωγή γάλακτος).

Η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. έκανε το ίδιο, με την εξαγορά της ΑΓΝΟ στον κλάδο της γαλακτοκομίας, επενδύοντας συνολικά σ΄ αυτή για την εξαγορά και τον εκσυγχρονισμό της 42 εκ. Ευρώ. Πολλοί από μας παρείχαν αμέριστη βοήθεια και τεχνογνωσία στους συναδέλφους της ΑΓΝΟ, προκειμένου από ένα συνεταιριστικό εργοστάσιο, που βαρύνονταν με αμέτρητα σκάνδαλα και υποθέσεις διαφθοράς και κατάχρησης στην προ της εξαγοράς περίοδο, να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη βιομηχανία που να μπορεί να σταθεί στην αγορά.

Δεν ξέρουμε σε τι βαθμό αυτό έγινε εφικτό, σίγουρα υπήρξε πρόοδος, εμείς όμως πληρώσαμε ένα υψηλό τίμημα. Η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. διέθεσε σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξη της ΑΓΝΟ,  σε αντίθετη περίπτωση η ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. σήμερα δεν θα όφειλε σε τράπεζες ούτε 1 Ευρώ, δεχθήκαμε περικοπές στους μισθούς μας (οι συνάδελφοι της ΑΓΝΟ αυτό δεν το θεώρησαν απαραίτητο) και σήμερα πάλι αγωνιζόμαστε για την εξέλιξη της επιχείρησης γιατί αυτή αποτελεί το μέσο επιβίωσης για μας και τις οικογένειές μας, σε μια χώρα που η ανεργία έφτασε το 30% του εργατικού της δυναμικού.

Η οικονομική κρίση και η ανεργία αντιμετωπίζεται με την ανάπτυξη, την υλοποίηση νέων επενδύσεων, τον εξαγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας, και όχι με την παρενόχληση όσων επιχειρήσεων έχουν απομείνει, από μια μερίδα κατ’ επάγγελμα συνδικαλιστών που έχουν αποφασίσει να προκαλέσουν την διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας, με στόχο να επωφεληθούν πολιτικά από την εξαθλίωση των εργαζομένων.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΚΟΛΙΟΣ Α.Ε. αντιλαμβανόμαστε  απόλυτα τον αγώνα που δίνεται, όχι μόνο για την επιβίωση αλλά και την ανάπτυξη της επιχείρησης, σε ένα περιβάλλον πρωτοφανούς ύφεσης, όπου οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την αδιασάλευτη και αδιάκοπη λειτουργία των επιχειρήσεων, αυξάνονται οι πιθανότητες βιωσιμότητάς τους, εξασφαλίζοντας έτσι και την απασχόληση των εργαζομένων τους.

Απαντάμε λοιπόν σε όσους μας έχουν στοχοποιήσει, πως θα είμαστε εδώ και δεν θα αφήσουμε καμία επίθεση αναπάντητη».

πηγή

Τί  νά προσθέσω τώρα ἐγώ;
Τόσα χρόνια κι ἀκόμη δὲν μάθαμε. 
Τόσα χρόνια κι ἀκόμη τοὺς ἀνεχόμαστε.
Τόσα χρόνια κι ἀκόμη ὑπάρχουν ὑποστηρικτές τους.

Μᾶς χρειάζεται ἤ δέν μᾶς χρειάζεται λοιπόν ἡ ἀπόλυτος καταστροφή ὡς τιμωρία; Ἔ;

Φιλονόη. 
το είδαΓια τους απολυμένους δημοσιογράφους του Ριζοσπάστη και του 902 σιγή ιχθύος από το ΠΑΜΕ..
Απολυμένοι-902

Οι απολυμένοι του 902 απαντούν για δεύτερη φορά στο «Ριζοσπάστη» και στην Α. Παπαρήγα 


1 σχόλιο:

 1. Μην ξεχνάμε ότι στο ΠΑΜΕ-ΚΚΕ εκτός από κουμμουνιστές δηλώνουν και αντιρατσιστές.

  Απορία, γιατί δεν έχουμε δει το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ έξω απο καμία Επιχείρηση που απασχολεί σε απάνθρωπες συνθήκες εργασίας ανασφάλιστους μετανάστες (π.χ.βενζινάδικα ή εργολάβους που φτιάχνουν τεχνικά έργα-δρόμους - εργοστάσια- κ.λ.π.) δίνοντας τους φθηνά αντιρατσιστικά μεροκάματα ;;

  ΣΤΈΦΑΝΟΣ ΜΆΝΟΣ (πρώην υπουργός οικονομικών),

  από ομιλία του στην ημερίδα που οργάνωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας στο ξενοδοχείο Τιτάνια στις 17/4/1Τα πρακτικά της ημερίδας εκδόθηκαν από το ΕΚΑ και τυπώθηκαν στην ΚΑΜΠΥΛΗ :

  -- «Είναι ευλογία θεού οι μετανάστες, τους χρειαζόμαστε γιατί δουλεύουν με το ένα τρίτο του μεροκάματου του Έλληνα, γιατί δεν μπορούν να κάνουν απεργία, δεν μπορούν να κάνουν σωματεία, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.»

  Προφανώς για το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στην Ελλάδα και ειδικά στην Ελλάδα των μνημονίων δεν θα υπάρχουν τέτοιοι μετανάστες , ούτε τέτοιοι εργοδότες ή βιομήχανοι....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ