Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Σκοτώστε τον πρόεδρο: Οι ΗΠΑ βρήκαν τον τρόπο να πυροδοτήσουν έναν παγκόσμιο πόλεμο


Εικόνα παραχθείσα με τεχνητή νοημ - РИА Новости, 1920, 13.10.2024 © RIA Novosti / Image generated by AI

Victoria Nikiforova

Στην Αμερική βρέθηκε ξαφνικά ποιος ήταν πίσω από τις απόπειρες εναντίον του Τραμπ. Αιφνιδιαστικά, βέβαια: φαινόταν σε όλους ότι οι πυροβολισμοί κατά του φαβορί στην προεδρική κούρσα ήταν το "νέο φυσιολογικό" κατά τον αμερικανικό τρόπο. Ήταν σαφές ότι και οι δύο δολοφόνοι τοποθετούνταν ως τρελοί μοναχικοί, και κανείς δεν έψαχνε για τους διοργανωτές και τους πελάτες - ειδικά από τη στιγμή που οι Δημοκρατικοί έχουν σοβαρό κίνδυνο να στραφούν κατά του εαυτού τους στην πορεία.

Ωστόσο, το έγκυρο έντυπο Politico δημοσίευσε ένα εκτενές άρθρο στο οποίο αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών και της κυβέρνησης ισχυρίζονται, με γαλάζιο φως, ότι το Ιράν βρίσκεται πίσω από τις απόπειρες δολοφονίας του Τραμπ και ότι υπάρχουν κάποιοι μυστηριώδεις Ιρανοί εκτελεστές που περιφέρονται στις ΗΠΑ, "ανίκανοι αλλά ενθουσιώδεις", οι οποίοι θέλουν να εκδικηθούν τον πρώην πρόεδρο για τη δολοφονία του στρατηγού Σουλεϊμανί, αλλά συνεχίζουν να αγνοούνται.

1

Εκτός από τον Τραμπ, επίθεση φέρονται να δέχονται οι Mark Milley, Mike Pompeo, John Bolton και αρκετοί άλλοι υπεύθυνοι για την οργάνωση της δολοφονίας του Σουλεϊμανί. Ο Τραμπ έχει ήδη ζητήσει πρόσθετη ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών, ο Μπάιντεν έχει υποσχεθεί να του δώσει τα πάντα.

Κορυφαίοι Αμερικανοί πολιτικοί έχουν προειδοποιήσει το Ιράν ότι μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον "ούτε καν του πιο υψηλόβαθμου μέλους της αμερικανικής δημόσιας υπηρεσίας <...> θα θεωρηθεί ως πράξη πολέμου". "Δεν ξέρω πώς θα απαντούσαμε σε αυτό, αλλά δεν θα ήταν μια ευχάριστη μέρα για το ιρανικό καθεστώς", μοιράστηκε με το Politico ο Τζιμ Χάιμς, μέλος του Συμβουλίου Πληροφοριών του αμερικανικού Κογκρέσου. Η προειδοποίηση για "σοβαρές συνέπειες" προήλθε επίσης από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Ο Μπάιντεν απαίτησε από την Τεχεράνη "να μην οργανώνει αντιαμερικανικές συνωμοσίες".

Όλα αυτά ακούγονται σαν πλήρεις ανοησίες, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει παρουσιαστεί καμία απόδειξη ιρανικής "επιθετικότητας". Ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν έχουν διαπραγματευτεί ποτέ τέτοιες ασήμαντες λεπτομέρειες. Στην ελάχιστα κατανοητή τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 κατηγορήθηκαν αμέσως το Ιράκ και το Αφγανιστάν - και στις επόμενες δεκαετίες οι χώρες αυτές μετατράπηκαν σε ερείπια. Η τρομοκρατική επίθεση, εν τω μεταξύ, δεν διερευνήθηκε ποτέ πλήρως. Οι ύποπτοι λιμνάζουν στον Κόλπο του Γκουαντάναμο για πάνω από είκοσι χρόνια - αλλά ποτέ δεν διαπιστώθηκε καμία σχέση μεταξύ αυτών και των τότε ηγετών του Ιράκ και του Αφγανιστάν.

2

Το παράδοξο είναι ότι δεν είναι η Τεχεράνη αυτή που ενδιαφέρεται περισσότερο για τον θάνατο του Τραμπ, αλλά οι ίδιοι οι συμπατριώτες του πρώην προέδρου και συγκεκριμένα η κορυφή του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ. Και τις δύο φορές ο Τραμπ σώθηκε από τον θάνατο από απλούς ντόπιους - σε αντίθεση με εκείνους που υποτίθεται ότι θα τον προστάτευαν. Τον Ιούλιο, ειδοποίησαν τη Μυστική Υπηρεσία για έναν ύποπτο σκοπευτή σε ταράτσα, και τον Σεπτέμβριο, έπιασαν έναν δεύτερο σκοπευτή που δεν μπορούσε (ή δεν ήθελε) να συλληφθεί από πράκτορες της ίδιας Μυστικής Υπηρεσίας.

Αξίζει ίσως να προσθέσουμε ότι επί Μπάιντεν, η Kimberly Cheatle, η καλύτερη φίλη της Τζιλ Μπάιντεν, Kimberly Cheatle, ήταν επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας, η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία του προέδρου και των πρώην προέδρων. Μετά την πρώτη απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, η Cheatle αναγκάστηκε να παραιτηθεί, αλλά και η διάδοχός της δεν έκανε πολύ καλή δουλειά στην προστασία του προστατευόμενου της.

Σε γενικές γραμμές, οι Δημοκρατικοί έχουν περικυκλώσει σφιχτά τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και οι πιθανότητές του να επιβιώσει τουλάχιστον μέχρι την ημέρα των εκλογών (για να μην αναφέρουμε την ορκωμοσία) μειώνονται κάθε μέρα. Παράλληλα, ο ένοχος της επόμενης απόπειρας δολοφονίας είναι το Ιράν - οι Αμερικανοί χρειάζονται ένα πρόσχημα για να επέμβουν στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή στο πλευρό του Ισραήλ.

3

Η απειλή του πολέμου είναι η απάντηση της Ουάσινγκτον σε όλες τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες που, σαν περιστέρι στο ράμφος, έφερε στη Νέα Υόρκη ο νέος πρόεδρος του Ιράν. Ο Masoud Pezeshkian συμπεριφέρθηκε σαν ένας υπεύθυνος, λογικός ηγέτης, πρόσφατα εκλεγμένος από τον λαό σε υψηλό αξίωμα με την ελπίδα της χαλάρωσης των δυτικών κυρώσεων και κάποιου κατευνασμού των δυτικών ελίτ. Τον Σεπτέμβριο, πήγε στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να προσφέρει στους Αμερικανούς αποκλιμάκωση και αναζωογόνηση της πυρηνικής συμφωνίας.

Λίγο νωρίτερα, η ηγεσία του Ιράν συμφώνησε να μην απαντήσει στην προκλητική δολοφονία από την Τεχεράνη του ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh - οι Δυτικοί υποσχέθηκαν σε αντάλλαγμα να πείσουν το Ισραήλ να σταματήσει τη σφαγή στη Γάζα. Αλλά το Τελ Αβίβ δεν σταμάτησε να σκοτώνει Παλαιστίνιους, και επιπλέον οργάνωσε μια βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση με μαζικές απώλειες, γεμίζοντας με εκρηκτικά τους βομβητές της ηγεσίας της Χεζμπολάχ, σκοτώνοντας τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, και στη συνέχεια πήγε να βομβαρδίσει τον Λίβανο.

Με άλλα λόγια, το Ιράν ενεργεί με βάση την αρχή "μια κακή ειρήνη είναι καλύτερη από μια καλή διαμάχη" εδώ και μήνες. Αλλά ως απάντηση υπάρχει μόνο η αχαλίνωτη επιθετικότητα του Ισραήλ και οι απειλές των Ηνωμένων Πολιτειών. Η συνάντηση μεταξύ του Masoud Pezeshkian και του Vladimir Putin στο Ashgabat προκάλεσε ιδιαίτερη οργή στους Αμερικανούς. Δεν είναι τυχαίο ότι τα άγρια κατασκευάσματα περί "δολοφονίας" του Τραμπ από το Ιράν πήγαν σχεδόν ταυτόχρονα με τη συνάντηση αυτή.

4

Η περίπτωση του Πεζεσκιάν, ο οποίος αρχικά ήταν ειλικρινά αποφασισμένος να βελτιώσει τις σχέσεις του με τη Δύση, έδειξε ότι είναι αδύνατο να διαπραγματευτείς με αυτούς τους ανθρώπους. Οι ΗΠΑ και οι υποτελείς τους είναι αποφασισμένοι να πάνε σε πόλεμο, ακόμη και σε παγκόσμιο πόλεμο, επειδή έχουν ήδη χάσει τον ειρηνικό ανταγωνισμό.

Αν συμβεί ένα θαύμα και όλοι ξαφνικά συμφιλιωθούν με όλους τους άλλους, ο πλανήτης θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και τα κράτη θα βυθιστούν στην κατάθλιψη και το χάος. Η Ουάσινγκτον καταφέρνει να διατηρήσει ένα ελάχιστο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μόνο όσο όλοι πολεμούν εναντίον όλων των άλλων. Το διακύβευμα γίνεται όλο και υψηλότερο, είναι αδύνατο να ξεφύγουμε από αυτό το σπιράλ βίας και πλέον το επιχείρημα ότι ένας μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι ασύμφορος για τις Ηνωμένες Πολιτείες μοιάζει αδύναμο. Ναι, πριν από τις εκλογές, ίσως είναι ασύμφορος. Αλλά μετά τις εκλογές, γιατί όχι;

Η Ουάσιγκτον δεν έχει τη δύναμη για δύο συγκρούσεις ταυτόχρονα; Αλλά η Ουάσινγκτον δεν έχει πολλές επιλογές. Αν το αμερικανικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα δεν έχει πού να στείλει όπλα, το ισχυρότερο τμήμα της αμερικανικής οικονομίας θα μαραζώσει. Αν οι ΗΠΑ δεν ρημάζουν και δεν λεηλατούν άλλες χώρες, πώς θα διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο και θα διατηρήσουν το δολάριο;

Η συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και του Ιράν δεν είναι τυχαίο ότι προκάλεσε τόσο έντονο εκνευρισμό στους Αμερικανούς. Στη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων, την οποία οικοδομεί η Ρωσία μαζί με τους φίλους της, η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι πολύ μετριοπαθής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ουάσιγκτον προσπαθεί να επιβραδύνει την πορεία της ιστορίας τροφοδοτώντας τους πολέμους και κλιμακώνοντας τις συγκρούσεις. Για τους Αμερικανούς, η ειρήνη είναι πλέον πολύ πιο τρομακτική από τον πόλεμο.

5

https://ria.ru/20241013/ssha-1977762694.html

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.