Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

Τα lockdown σκότωσαν 7.000 Έλληνες (τουλάχιστον) και 286.000 Ευρωπαίους συνολικά, σύμφωνα με νέα, διεθνή μελέτη

 Άνοιξη 2020 έως τέλος του 2021: 600 πλεονάζοντες, δηλαδή περισσότεροι από το φυσιολογικό, θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού στις ΗΠΑ, 640 ανά εκατομμύριο στην ΕΕ, αλλά 330 λιγότεροι (!) θάνατοι από το φυσιολογικό ανά εκατομμύριο στην «επάρατον» Σουηδία, που δεν επέβαλε ούτε μία ημέρα απάνθρωπων και κομπογιαννίτικων κατ’ οίκον εγκλεισμών, κλεισίματος σχολείων, απαγόρευσης βραδυνής κυκλοφορίας κι αποστολής εξευτελιστικών sms στο κράτος πατερούλη για ολιγόωρο προαυλισμό. Συγχαρητήρια σε όλους!

Άρθρο του νομικού και ερευνητικού συγγραφέα Michael P. Senger, που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2022 από το Brownstone Institute. Απόδοση στα ελληνικά Νίκος Μαρής.

Μια νέα μελέτη από το Εθνικό Γραφείο Οικονομικών Ερευνών των ΗΠΑ (ΝΒR), που δημοσιεύτηκε στο The Australian και σε ένα άρθρο των New York Times, αποκαλύπτει πάνω από 170.000 πλεονάζοντες θανάτους μη Covid μεταξύ των μη ηλικιωμένων (18-64) Αμερικανών το 2020 και το 2021, που πιθανότατα αποδίδονται στα μέτρα που εφαρμόστηκαν για την καταπολέμηση του κορωνοϊού —δηλαδή θάνατοι εξαιτίας των lockdown.

Ο Economist ανεβάζει τον αριθμό ακόμη πιο πάνω, στις 199.000. Αυτό το

ποσοστό υπερβάλλουσας θνησιμότητας μεταξύ των μη ηλικιωμένων ατόμων -πέραν του Covid- παραμένει σταθερό σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποίησαν αυστηρά μέτρα καραντίνας, αλλά εξαφανίζεται για τη Σουηδία, η οποία δεν χρησιμοποίησε τέτοια (σ.σ. κομπογιαννίτικα κι απάνθρωπα) μέτρα.

Σύμφωνα με  τη μελέτη του NBER :

Συνοψίζοντας τις εκτιμήσεις μας για τις αιτίες και τις ηλικιακές ομάδες, υπολογίζουμε 171.000 υπερβολικούς θανάτους εκτός Covid μέχρι το τέλος του 2021 συν 72.000 μη μετρήσιμους θανάτους από Covid. Ο Economist έχει συγκεντρώσει δεδομένα θνησιμότητας σε εθνικό επίπεδο από όλο τον κόσμο και καταλήγει σε μια παρόμοια εκτίμηση στις ΗΠΑ, η οποία είναι 199.000 (συμπεριλαμβανομένου τυχόν μη μετρημένου Covid) ή περίπου 60 άτομα ανά 100.000 πληθυσμού (Global Change Data Lab 2022). Για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά, η εκτίμηση είναι σχεδόν ίδια, με 64 πλεονάζοντες θανάτους -εκτός Covid- ανά 100 χιλιάδες. [σ.σ. Αυτό το ποσοστό σημαίνει ότι στην Ε.Ε. των 447 εκατομμυρίων, 286.000 άνθρωποι έχασαν πρόωρα τη ζωή τους, και ότι στην Ελλάδα των 11 εκατομμυρίων έχασαν πρόωρα τη ζωή τους εξαιτίας των lockdown τουλάχιστον 7.000 άνθρωποι. Ο αριθμός πιθανότατα είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς η χώρα μας είχε ένα από τα χειρότερα ποσοστά πλεονάζουσας συνολικής θνησιμότητας στην ΕΕ, λόγω παρατεταμένου κατ’ οικον εγκλεισμού, βλ βίντεο στο τέλος του άρθρου] Αντίθετα, η εκτίμηση για τη Σουηδία είναι -33 (σ.σ. ολογράφως, μείον 33) πράγμα που σημαίνει ότι οι αιτίες θανάτου εκτός του Covid ήταν κάπως χαμηλές κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Υποψιαζόμαστε ότι ορισμένες από τις διαφορές μεταξύ των κρατών οφείλονται στο πρότυπο που χρησιμοποιείται για τον χαρακτηρισμό ενός θανάτου ως Covid, αλλά ίσως και το αποτέλεσμα της Σουηδίας σχετίζεται με το ότι ελαχιστοποιήθηκε η διαταραχή του κανονικού τρόπου ζωής των πολιτών της. 

Κατά έναν ανατριχιαστικό τρόπο, τα αποτελέσματα των μελετών του NBER και του Economist ταιριάζουν σχεδόν τέλεια με τους απλούς υπολογισμούς των θανάτων λόγω lockdown που πραγματοποιούνται στο βιβλίο μου, Snake Oil: How Xi Jinping Shut Down The World .

Όπως σημειώνουν ευφημιστικά οι New York Times«Το ποσοστό θανάτου από όλες τις αιτίες για τους νεότερους ενήλικες έχει αυξηθεί κατά μεγαλύτερο ποσοστό από το ποσοστό των θανάτων από όλες τις αιτίες για τους ηλικιωμένους». Είναι καλό ότι οι (σ.σ. προσκείμενοι στους φιλο-καραντινικούς Democrats) New York Times δημοσιεύουν επιτέλους αυτό το γεγονός, αλλά φαίνεται πως έχασαν παρα τρίχα το τρένο — με την «τρίχα» σε αυτή την περίπτωση να είναι 200.000 ζωές πολιτών σε παραγωγική ηλικία στην Αμερική.

Καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού (1′.25») : «…και κλείνοντας τους ανθρώπους μέσα αυξήσαμε την διασπορά του ιού.»

Ο Michael P. Senger είναι δικηγόρος με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ερευνά την επιρροή του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στην αντίδραση του κόσμου στον COVID-19 από τον Μάρτιο του 2020. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Snake Oil: How Xi Jinping Shut Down The World».

liberty-express

Το καραβάκι της ιστορίας

1 σχόλιο:

  1. ΈΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΔΊ.

    Λυών Γαλλία 🇫🇷 Μια ανησυχητική συλλογή από
    ατυχείς συμπτώσεις…
    ΔΕΊΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΆ ΤΙΣ ΗΛΙΚΊΕΣ
    Ρωτήστε τον
    εαυτό σας, πότε είναι 𝙀𝙣𝙤𝙪𝙜𝙝 𝙖𝙘𝙩𝙪𝙖𝙡𝙡𝙮 𝙀𝙣𝙤𝙪𝙜𝙝 .

    https://mobile.twitter.com/risemelbourne/status/1547694519046778881


    ΑΓΓΕΛΙΚΉ-ΑΧΑΡΝΑΙ 🌹

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »