Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Γιατί χαίρεται η κυβέρνηση και χαμογελάει, πατέρα; Γιατί έκανε δισεκατομμυριούχους, με το φυσικό αέριο, παιδί μου!

 Τον Απρίλιο 2010 ο ΓΑΠ πήγε στο Καστελόριζο για να μας χώσει στο ΔΝΤ προκειμένου να σώσει τις ξένες τράπεζες, σημαίνοντας ταυτόχρονα την αρχή της διάλυσης του Πασοκ. Παρότι τον Οκτώβριο 2010 ο τότε Υφυπουργός Ενέργειας Μανιάτης ανήγγειλε στη Βουλή την πλήρη αντικατάσταση, του συνόλου των λιγνιτικών μονάδων με το "ευγενές" φυσικό αέριο, το 2012 πήραμε απ' τον Ελληνικό λιγνίτη, το δικό μας μαύρο χρυσό, 27,5TWh. Καθόλου άσχημα, καθώς ήταν σε εξέλιξη και οι διαδικασίες για την προώθηση της νέας και υπερσύγχρονης λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5. Το 2013 ξεκίνησε η σταδιακή μείωση της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής, αλλά και το 2013 έκλεισε μ' ένα αξιοπρεπές 23,2TWh. Ήταν ακριβώς η περίοδος που στην Πτολεμαΐδα είχαν αρχίσει να ψυλλιάζονται τι πάει να γίνει και ξεκίνησαν ημερίδες, που συζητούσαν το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ.

Μια τέτοια ημερίδα έγινε το Νοέμβριο 2013 κι ένα μήνα αργότερα ξεκίνησε την παρουσία του στο διαδίκτυο το ιστολόγιο.  Ήταν μόλις η 5η ανάρτηση στο ιστολόγιο, στο μακρινό πια Δεκέμβριο 2013 και ο τίτλος τα 'λεγε όλα: Πέντε οικογένειες ελέγχουν τον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα. Αλλά αυτό δεν το έλεγε το ιστολόγιο, το είπε ο καθηγητής Αντ. Φώσκολος στην ημερίδα, μαζί με άλλα, που μνημόνευε η ανάρτηση:

"Το πρόβλημα είναι ότι βάλαμε ένα ενεργειακό σχεδιασμό με

πάρα πολλές μονάδες φυσικού αερίου και ανεμογεννήτριες, το οποίο είναι αντιοικονομικό και βγάζει περισσότερο CO2".

"Το κόστος του φυσικού αερίου είναι κολοσσιαίο, είναι απαγορευτικό για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής".

"Μας λένε αρλούμπες για το κλίμα".

"Οι αρχαίοι Έλληνες φορούσαν χλαμύδα επειδή τότε το κλίμα ήταν πιο ζεστό".

"Η Σαχάρα επεκτάθηκε στη Λιβύη μεταξύ 8000 & 4000 π.Χ., όταν δεν υπήρχαν εκπομπές CO2".

"Πέντε οικογένειες ελέγχουν τον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα και θέλουν να ελέγξουν και τη ΔΕΗ μέσω του φυσικού αερίου".

Προσέξτε τώρα πως το 2013 το κόστος του φυσικού αερίου ήταν "κολοσσιαίο" και "απαγορευτικό για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής". Πόση ήταν η ...

τιμή του φυσικού αερίου τότε; Το 2013 κυμαινόταν στο διάστημα 25,27 έως 29,38€/MWh. Σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου είναι στα επίπεδα των 200€/MWh, το 2021 πήραμε απ' το λιγνίτη μόλις 5,3TWh, η ΔΕΗ είχε ζητήσει να κλείσει πλήρως τη λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή τον Αύγουστο 2021 κι απορείτε για ποιο λόγο είναι πανάκριβο το ρεύμα; Ήδη το Δεκέμβριο 2021, τρεις μήνες πριν τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η τιμή του αερίου είχε περάσει τα 120€/MWh. Και χάρη στις σπασμωδικές ενέργειες της ΕΕ, που θέλει -λέει- να γεμίσει τις αποθήκες πριν το χειμώνα χωρίς να έχει πλήρη πρόσβαση στην αγορά, η ζήτηση έχει εκτοξεύσει την τιμή.

Δείτε και την τελευταία απ' τις πιο πάνω προτάσεις: "Πέντε οικογένειες ελέγχουν τον ενεργειακό τομέα στην Ελλάδα και θέλουν να ελέγξουν και τη ΔΕΗ μέσω του φυσικού αερίου". Θυμηθείτε πως η ΔΕΗ έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το Νοέμβριο 2021, στην οποία δεν συμμετείχε το Δημόσιο, με αποτέλεσμα το ποσοστό του να πέσει στο 34,12%. Στη σχετική σελίδα του Χρηματιστηρίου Αξιών ως σημαντικοί μέτοχοι στις 24/7/2022 εμφανίζονται επίσης το CVC CAPITAL PARTNERS SICAV-FIS S.A. (με 10% και ημερομηνία μεταβολής 16/11/2021) και το HELIKON INVESTMENTS LTD (με 4,9388% και ημερομηνία μεταβολής 13/9/2021). Εταιρείες επενδύσεων, που ουδείς γνωρίζει ποιών τα λεφτά διαχειρίζονται. Επιπλέον, οι τρεις πιο σημαντικές συμμετοχές αθροίζουν μόλις 49,0588% και αγνοείται η κατοχή του υπολοίπου 50,9412%, που προφανώς είναι διασκορπισμένο σε συμμετοχές κάτω του 5%, ώστε να μην έχει υποχρέωση να εμφανιστεί στο προσκήνιο. Βεβαίως ένα μέρος βρίσκεται και στα χέρια μικρομετόχων, που είτε αγόρασαν μέσω του Χρηματιστηρίου Αξιών είτε συμμετείχαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά αυτοί είναι άνευ σημασίας για τον έλεγχο της ΔΕΗ.

Οι αναρτήσεις μας δημοσιεύονται στο greeklignite.blogspot.gr και αναδημοσιεύονται στο MeWe. Από 1/7/2021 πλέον δεν ανεβαίνουν στο Facebook.

Αν τώρα σκεφθείτε πως μέσα σε εννιά (9) μόλις μήνες η κυβέρνηση τσακίστηκε να βρει πάνω από πέντε (5) δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να λύσει τα προβλήματα των παρόχων απ' την εξωφρενική αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, το οποίο ήταν ήδη ακριβό για ηλεκτροπαραγωγή το 2013, μπορείτε να υποθέσετε ποιοι είναι οι μέτοχοι της ΔΕΗ που κρύβονται στο παρασκήνιο. Απλά αξίζει εδώ να θυμηθούμε τι είπε ο εκλεγμένος με τη ΝΔ ευρωβο(υ)λευτής Κύρτσος το Μέγα Σάββατο. Follow the Money! Και φυσικά γι' αυτό η κυβέρνηση θέλει να συνεχίσει να εκταμιεύει ένα (1) δισεκατομμύριο ευρώ ΚΆΘΕ ΜΉΝΑ, λύνοντας τα προβλήματα των παρόχων και στέλνοντας το λογαριασμό σε όλους μας.

Τρέξτε τώρα εσείς να κάνετε αίτηση για το κοροϊδοpower-pass του Ιουνίου, νομίζοντας πως κάτι θα πάρετε: δεν μπήκε τυχαία κόφτης στα 18€, μόνο αν σας πέφτει πάνω από 18€ στο λογαριασμό που εκδόθηκε τον Ιούνιο υπάρχει περίπτωση να πάρετε κάτι και να είστε σίγουροι πως στη μεγάλη πλειοψηφία των λογαριασμών ΔΕΝ σας πέφτει! Για τον πολύ απλό λόγο πως η κυβέρνηση σταδιακά αύξησε τα ποσά επιδότησης των παρόχων μέσω του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης, μειώνοντας το ποσό που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής άμεσα και στέλνοντάς του αφανώς το λογαριασμό με το δημόσιο χρέος!

Πλέον είναι προφανές πως η κυβέρνηση παραμένει στη θέση της ελπίζοντας να προλάβει να ξεκοκαλίσει τα 7-8 δισεκατομμύρια ευρώ του προγράμματος RepowerEU, για το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει κατάλογος των έργων που θα το κατασπαράξουν. Η ΕΕ προωθεί μεταξύ άλλων φωτοβολταϊκά στις στέγες, αλλά οι δικοί μας θέλουν κι άλλα λεφτά στο φυσικό αέριο, με την τιμή του στα 200€/MWh! Και φ/β στις στέγες δεν πρόκειται να δούμε ποτέ σ' αυτή τη χώρα, αφού δεν τ' αντέχει το δίκτυο χαμηλής τάσης και δεν περισσεύουν λεφτά απ' το μεγάλο φαγοπότι. Το έχουμε πει ήδη άλλωστε, απ' το Σεπτέμβριο του 2021: Έρχονται τρομερές αυξήσεις κι "αυτοί" φεύγουν σιγά - σιγά, αλλά "αυτοί θα φάνε και τα πόμολα" πριν να φύγουν!

Κατόπιν αυτού μην απορείτε που το Ευρωβαρόμετρο κατέγραψε την Ελλάδα ως πρωταθλήτρια Ευρώπης στη διαφθορά και που τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, για ακόμα μια φορά, το έκαναν γαργάρα! Απλά φρόντισαν να δημοσιεύσουν μόνο το δελτίο τύπου της ΕΕ, που δεν αναφέρει πουθενά την Ελλάδα. Ούτε γάτα ούτε ζημιά για την κυβέρνηση, αρκεί να μπουκώνει τα ΜΜΕ! Το έχω γράψει κι άλλη φορά, τα καρτέλ του Μεντεγίν είναι γατάκια μπροστά στους δικούς μας και μάλιστα νεογέννητα  ...

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »