Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Οι NY Times αλλάζουν την ιστορία της υπόθεσης Σκριπάλ: Δεν υπάρχουν άρρωστα παιδιά από το Νόβιτσοκ

Οι NY Times διόρθωσαν μια αναφορά που αναφέρει ότι αξιωματούχοι του Ην. Βασιλείου μοιράζονταν φωτογραφίες με την CIA που απεικόνιζαν παιδιά και ζώα που είχαν εκτεθεί στον λεγόμενο τοξικό παράγοντα Novichok, ύστερα από επαφή με τους Σκριπάλ.

Οι Times δημοσίευσαν στις 16 Απριλίου ένα άρθρο που αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε προμηθεύσει εικόνες «με μικρά παιδιά σε νοσοκομείο» και νεκρές πάπιες, που δηλητηριάστηκαν μετά από την επαφή τους με τον Σεργκέι Σκρίπαλ και την κόρη του Γιούλια σε πάρκο στο Σάλσμπερι τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Το έγγραφο επεσήμανε το «αλαζονικό έργο των ρωσικών πρακτόρων», οι οποίοι κατηγορήθηκαν για αυτό που το Λονδίνο χαρακτηρίζει ως επίθεση.

Ενώ η αρχική ιστορία υποστήριζε ότι οι εικόνες χρησιμοποιήθηκαν για να πείσουν τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να απελάσει 60 Ρώσους διπλωμάτες από τις ΗΠΑ σε απάντηση στο επεισόδιο Σκριπάλ, οι Times λένε τώρα ότι δεν υπάρχουν τέτοιες φωτογραφίες.

«Μια παλαιότερη έκδοση αυτού του
άρθρου περιέγραφε εσφαλμένα τις φωτογραφίες που η [διευθυντής της CIA], Τζίνα Χάσπελ, έδειξε στον πρόεδρο Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης σχετικά με την απάντηση στην επίθεση του τοξικού παράγοντα στη Βρετανία», αναφέρει η διόρθωση που εκδόθηκε σχεδόν δύο μήνες μετά την δημοσίευση της αρχικής ιστορίας.

Σύμφωνα με το RT, η Χασπέλ παρουσίασε, αντιθέτως, στον πρόεδρο γενικές εικόνες που απεικονίζουν τις βλαβερές συνέπειες ορισμένων τοξικών παραγόντων, ενώ οι βρετανικοί ισχυρισμοί για άρρωστα παιδιά και δηλητηριασμένα πουλιά βασίζονταν σε «πρώιμες αναφορές πληροφοριών», λέει η διορθωμένη ιστορία.

Ενώ οι Times τροποποίησαν την ιστορία και πρόσθεσαν το σημείωμα ενός συντάκτη, στο έγγραφο προφανώς ξέχασαν να σβήσουν μια λεζάντα φωτογραφίας που περιγράφει μια «επίθεση που επίσης έπληξε τα παιδιά, σκότωσε τις πάπιες και χρειάστηκε προσεκτικό καθαρισμό [μετά την υλοποίησή της]».




Πριν από τη διόρθωση, υπήρχαν ήδη σημάδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την ιστορία. Λίγο μετά το περιστατικό, η βρετανική Daily Mirror ανέφερε ότι τρία παιδιά πράγματι νοσηλεύονταν αφού τάισαν πάπιες σε ένα πάρκο του Σάλσμπουρι με τους Σκριπάλ, αλλά οι εξετάσεις αίματος αποκάλυψαν ότι τα παιδιά ήταν υγιή.

Ένα από τα αγόρια φέρεται να έτρωγε κάποιο από το ψωμί που τα προμήθευσε η Σκριπάλ και προοριζόταν για τις πάπιες. Σύμφωνα με τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, τα χέρια του Σεργκέι Σπρίπαλ ήταν την στιγμή εκείνη καλυμμένα με ένα εξαιρετικά θανατηφόρο τοξικό παράγοντα. Δεν είναι σαφές πώς το παιδί θα μπορούσε να αποφύγει τη δηλητηρίαση.

Αυτή είναι μία από τις πτυχές της ιστορίας της υπόθεσης Σκριπάλ που δεν βγάζει νόημα, αλλά οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθούν να ισχυρίζονται ότι θα μπορούσε να ήταν μόνο μια επίσημα εγκεκριμένη απόπειρα δολοφονίας από το Κρεμλίνο - την οποία αμφισβητεί η Μόσχα. Το επεισόδιο έχει τροφοδοτήσει εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης. Σχεδόν 20 χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες στην ΕΕ, απέλασαν πέρυσι ορισμένους Ρώσους διπλωμάτες για να ανταποκριθούν στο περιστατικό, εκτός από τους 60 που απελάθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »