Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Η αντιπολίτευση προετοιμάζει πραξικόπημα στη Σερβία το φθινόπωρο

Η αντιπολίτευση, με την υποστήριξη Δυτικών χορηγών, προετοιμάζει πραξικόπημα στη Σερβία. Ένα νέο στάδιο της αντιπαράθεσης αναμένεται το φθινόπωρο. Την ίδια στιγμή, η αντιπολίτευση υιοθέτησε τις ουκρανικές τακτικές για να συμμαχήσουν με τους ριζοσπάστες , ελπίζοντας με τη βοήθειά τους να ασκήσουν ισχυρή πίεση στις Σερβικές Αρχές. Αυτό συζητήθηκε στη στρογγυλή τράπεζα του  ТАСС για τα Βαλκανικά θέματα.

Ο οργανισμός κοινωνικών μηχανικών εκτιμά ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η κυβερνητική υπηρεσία διεθνούς ανάπτυξης (USAID ) της Αμερικής έχει διαθέσει $81.000.000 για την προώθηση των συμφερόντων της στη Σερβία. Τα Αμερικανικά και ευρωπαϊκά ταμεία , συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος της ανοιχτής κοινωνίας Τζωρτζ Σόρος, ξόδεψαν συνολικά $200.000.000 για την ιδεολογική επεξεργασία του πληθυσμού, δεν υστερούν . Έχουν δημιουργήσει οργανισμούς που ασχολούνται με διάφορα κοινωνικά θέματα.

Στην πραγματικότητα, εργάζονται για να

επαναπρογραμματίσουν τη Σερβική συνείδηση σχετικά με τον βομβαρδισμό της Συμμαχικής Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ το 1999, καθώς και την αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου. Παράδειγμα αυτού του αντίκτυπου είναι η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας Γενς Στόλμπεργκ με φοιτητές στο Βελιγράδι, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για όλες τις ιδιαιτερότητες. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι πριν από δέκα χρόνια αυτό δεν θα μπορούσε να το φανταστεί κανείς.

Ο επικεφαλής της ιστοσελίδας   balkanist.ru Oleg Bondarenko είπε ότι ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς υποστηρίζεται το 51 τοις εκατό του πληθυσμού, και η αντιπολίτευση δύσκολα μπορεί να βασίζεται στην υποστήριξη του 10 τοις εκατό των πολιτών. Ωστόσο, υπάρχει ο ευρέως διαδεδομένος μύθος ότι οι άνθρωποι στις δημοσκοπήσεις αντιτίθενται στην πολιτική της κυβέρνησης. Οι εκλογές για τη Βουλή θα διεξαχθούν το 2020.


Οι ειδικοί συμφώνησαν ότι οι εντάσεις μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου αυξάνονται με την υπαιτιότητα των Κοσοβάρων, οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι για διάλογο. Η Πρίστινα δεν ακούει τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία φαίνεται να έχει χάσει τον έλεγχο της κατάστασης. Αυτό αποδεικνύει την ακύρωση της συνάντησης στο Παρίσι, η οποία προγραμματίστηκε για την 1η Ιουλίου, με τη συμμετοχή των ηγετών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Σερβίας και των εκπροσώπων του ανακηρυγμένου Κοσσυφοπεδίου για να συζητήσουν την κρίση στην περιοχή, δήλωσε η αναπληρώτρια κοσμήτορας της Σχολής της Παγκόσμιας Πολιτικής της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών Επιστημών HSE , Αικατερίνη Εντίνα. Κατά την άποψή της, στη σύσκεψη δεν δόθηκε μεγάλη ελπίδα για επίλυση της σύγκρουσης.

Οι Κοσοβάροι απαιτούν επέκταση της μορφής των διαπραγματεύσεων ώστε να συμπεριλιφθούν και οι Αμερικανοί , οι οποίοι υπόσχονται υποστήριξη για την επίλυση της κρίσης, αλλά αλλά υπό την προϋπόθεση της δημιουργίας στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ στη Σερβία. Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί επιμένουν σθεναρά στο κλείσιμο του Ρωσικού-Σερβικού υποκαταστήματος του Υπουργείου καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην πόλη NIS. Είναι σημαντικό για τη Ρωσία να διατηρήσει τη σταθερότητα στη Δημοκρατία, λαμβάνοντας υπόψη την εφαρμογή μεγάλων έργων ενέργειας και υποδομών, ανέφερε ο πολιτικός αναλυτής Oleg Bondarenko.

Οι Αναλυτές πιστεύουν ότι η πιο ευνοϊκή επιλογή για τη Ρωσία είναι να επιστρέψει το διαπραγματευτικό σχήμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να διατηρήσει το status quo στην περιοχή. Αν και ο βαθμός διαφωνίας μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας (Ηνωμένες Πολιτείες, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ρωσία και Κίνα) είναι πολύ υψηλός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »