Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

Οι περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ρωσικών στόχων προέρχονται από κέντρα σε ΕΕ και ΗΠΑ


Κέντρα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες χρησιμοποιούνται για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ρωσικών στόχων, όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος στο ρωσικό Κέντρο Αντιμετώπισης Κυβερνοαπειλών.

Οι περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις κατά στόχων στη Ρωσία προέρχονται από κέντρα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Νικολάι Μουράσοφ, αναπληρωτής διευθυντής στο
ρωσικό Κέντρο Αντιμετώπισης Κυβερνοαπειλών.

«Συνήθως, κέντρα ελέγχου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούνται για επιθέσεις σε ρωσικές πληροφοριακές πηγές», δήλωσε ο Μουράσοφ, σε συνέντευξή του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Rossiya Segodnya.

«Η ανάλυση δείχνει… ότι είναι οι περισσότερες επιθέσεις στοχεύουν να κλέψουν πληροφορίες… Εγκληματίες στοχεύουν κυρίως στην απόκτηση πληροφοριών για ρωσικές τεχνολογίες στην άμυνα και την πυρηνική βιομηχανία, την ενέργεια, την κατασκευή πυραύλων, καθώς και πληροφορίες από δίκτυα δημόσιας διοίκησης. Γενικά, κάθε Τρίτη επίθεση που καταγράφουμε, στοχεύει σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», διευκρίνισε ο ειδικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόσχα: Ενδείξεις κυβερνοπολέμου εάν ο Τραμπ δεν ειδοποιούνταν για κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ρωσίας

Στις 16 Ιουνίου, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε διαψεύσει δημοσίευμα των New York Times για αυξανόμενο αριθμό αμερικανικών κυβερνοεπιθέσεων κατά της Ρωσίας. Παραθέτοντας πηγές που δεν κατονόμαζε και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους, η εφημερίδα ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον είχε πρόσφατα εντείνει τις κυβερνοεπιθέσεις κατά του ρωσικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας, γεγονός που υποδείκνυε την αποφασιστικότητα του Τραμπ να χρησιμοποιήσει πιο επιθετικά τα εργαλεία του κυβερνοχώρου.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Τραμπ έδωσε νέες εξουσίες στην Κυβερνο-Διοίκηση, το τμήμα του Πενταγώνου που διευθύνει τις επιθετικές και αμυντικές επιχειρήσεις του στρατού στον κυβερνοχώρο, προσφέροντάς μεγαλύτερο περιθώριο στην υπηρεσία για να διεξάγει επιθετικές διαδικτυακές επιχειρήσεις χωρίς να ζητά την έγκριση του προέδρου, όπως συμβαίνει με τις παραδοσιακές στρατιωτικές επιχειρήσεις.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ