Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Πέντε φορές που Δυτικοί και ΜΜΕ «δίκασαν» όχι με στοιχεία, αλλά γιατί είναι «πολύ πιθανό»

Όταν απευθύνεις σοβαρές κατηγορίες, καλό θα είναι να έχεις και τις αποδείξεις που στηρίζουν τους ισχυρισμούς σου. Τελευταία όμως, οι απτές αποδείξεις φαίνεται πως δεν είναι και τόσο απαραίτητες και πως αρκούν φράσεις όπως «είναι πολύ πιθανό» και «σχεδόν σίγουρο» για να θεωρηθεί κάποια κατηγορία βάσιμη.

Τα τελευταία χρόνια, μακραίνει συνεχώς η λίστα με εγκλήματα ή άλλου είδους περιστατικά για τα οποία δυτικές κυβερνήσεις και ειδικοί επιρρίπτουν ευθύνες χωρίς να έχουν αποδεικτικά στοιχεία ή να γίνει κάποια έρευνα.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αντί να έχουν πάρει το μάθημά τους από
την παράνομη εισβολή στο Ιράκ που έγινε με βάση κατασκευασμένα στοιχεία, φαίνεται πως είναι δεκτικά να υιοθετήσουν κατηγορίες χωρίς επαρκή στοιχεία.

Εδώ έχουμε καταγράψει πέντε χαρακτηριστικά παραδείγματα που αποδόθηκαν ευθύνες γιατί κάποιος τις απέδωσε και όχι με βάση στοιχεία.

«Σχεδόν βέβαιο» ότι το Ιράν επιτέθηκε στα Σαουδαραβικά πλοία

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ισχυρίστηκε πως είναι «σχεδόν σίγουρο» ότι το Ιράν ευθύνεται για τις πρόσφατες επιθέσεις σε πλοία, μεταξύ των οποίων και δυο πετρελαιοφόρα της Σαουδικής Αραβίας, στον Κόλπο του Ομάν. Ο Μπόλτον αρνήθηκε να δώσει απτά στοιχεία που να αποδεικνύουν τον ισχυρισμό του.

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις κατηγορίες των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν, (επίσης χωρίς να προσκομιστούν στοιχεία) ότι μπορεί να ετοιμάζεται να επιτεθεί σε στόχους αμερικανικού ενδιαφέροντος στην περιοχή. Τον ισχυρισμό υιοθέτησε αμέσως μια δημοσιογράφος του CNN, στην οποία οι χρήστες του Twitter θύμισαν ότι πολεμοχαρείς πολιτικοί σαν τον Μπόλτον, μπορεί να μην είναι και η πιο αξιόπιστη πηγή πληροφοριών.

«Πολύ πιθανό» να δηλητηρίασαν οι Ρώσοι τον Σκριπάλ

Πριν καλά καλά οι γιατροί εξετάσουν τον Σεργκέι και τη Γιούλια Σκριπάλ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, έσπευσε να κατηγορήσει την Ρωσία για την δηλητηρίασή τους τον Μάρτιο του 2018. Η Μέι, συσπείρωσε δυτικές κυβερνήσεις, προκαλώντας μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών χωρίς να υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να αποδεικνύει ενοχή της Μόσχας. Εμφατικά δήλωνε στο κοινοβούλιο ότι η Ρωσία ήταν «πιθανότατα» ο ένοχος. Τις κατηγορίες υιοθέτησαν γρήγορα συμβατικά ΜΜΕ, αποκλείοντας μάλιστα οποιαδήποτε αντίθετη φωνή από τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς.

Μια φάλαινα μπελούγκα «κατά πάσα πιθανότητα» κατασκοπεύει για τον Πούτιν

Τον Απρίλιο, επικράτησε φρενίτιδα σε δυτικά ΜΜΕ μετά την εμφάνιση μιας φάλαινας μπελούγκα «που υπάρχει υποψία ότι σχετίζεται με τον ρωσικό στρατό» από ψαρά σε νορβηγικά νερά. 

ο περιλαίμιο που φορούσε η φάλαινα, οδήγησε στην υπόθεση ότι πρόκειται για κάποια κακόβουλη ρωσική δραστηριότητα. Ένας εμπειρογνώμονας του Αρκτικού Πανεπιστημίου του Τρόμσο της Νορβηγίας, ξεσκόνισε το βιβλιαράκι της CIA, δηλώνοντας στα ΜΜΕ ότι η φάλαινα «κατά πάσα πιθανότητα» έχει εκπαιδευτεί από τη Ρωσία για στρατιωτικούς λόγους. Ο ισχυρισμός αναπαρήχθη ξανά και ξανά, σε σημείο αηδίας, μέχρι που νορβηγική έκθεση ανέφερε ότι η φάλαινα θα μπορούσε κάλιστα να έχει εκπαιδευτεί για να διασκεδάζει παιδιά. Ουπς!;

Για τη Ντούμα «πιθανότατα» ευθύνεται ο Άσαντ

Ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Άσαντ ήταν «πιθανότατα» υπεύθυνος για την χημική επίθεση στην πόλη Ντούμα το 2018, σύμφωνα με τη βρετανική κυβέρνηση. Το περιστατικό, αξιοποιήθηκε ως προσχημα από τις ΗΠΑ, την Βρετανία και τη Γαλλία για να βομβαρδίσουν τη Συρία. Θα μας λέγαν ποτέ ψέματα; Λοιπόν σύμφωνα με έκθεση που διέρρευσε στις αρχές του μήνα από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), υπάρχουν αντιφάσεις στο επίσημο αφήγημα για την επίθεση στη Ντούμα και τα ευρήματα υπονοούν ότι θα μπορούσε το περιστατικό να είναι σκηνοθετημένο προκειμένου να βρεθεί το απαραίτητο πρόσχημα που θα δικαιολογούσε τους βομβαρδισμούς των δυτικών.


Η κυβερνοεπίθεση NotPetya είναι «σχεδόν σίγουρα» έργο της Μόσχας

Τόσο η αμερικανική όσο και η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησαν τη Ρωσία (Ω, ποία έκπληξις) για την κυβερνοεπίθεση γνωστή με το όνομα NotPetya που έπληξε τα συστήματα εταιριών και κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο το 2017, με το Λονδίνο να λέει ότι είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι την ενορχήστρωσε η Μόσχα.
Αρκετές ρωσικές εταιρίες βρέθηκαν στο στόχαστρο της κυβερνοεπίθεσης. Οι αξιωματούχοι ποτέ δεν έδωσαν στοιχεία, ούτε καν εξήγησαν γιατί επέμεναν να κατηγορούν την Ρωσία ότι την ενορχήστρωσε.


Πάντως, ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ειδικοί αλλά και τα ΜΜΕ συχνά σηκώνουν το δάχτυλο και δείχνουν ενόχους χωρίς στοιχεία, είναι «εξαιρετικά πιθανό» πως δεν έχουν πάντοτε δίκιο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »