Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Έλληνες Πάνω απ' όλα.


 Αγανακτισμένη Μαλβίνα 

Εθνική Απονεύρωση 

“…βγήκε που λέτε πριν από λίγες μέρες, ένας πανεπιστημιακός, εδώ στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Σαρρής, και χρησιμοποίησε έναν όρο, που πολύ με τάραξε, ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗ. Κάποιοι είπε ο καθηγητής προσπαθούν να μας απονευρώσουν, για να πονέσουμε λιγότερο όταν μας βγάλουν το δοντάκι. Εθνική απονεύρωση λοιπόν εκσυγχρονισμένοι μου (Σημίτης, σκατά στα μούτρα του και αυτουνού!) Έλληνες, αυτό μας περιμένει, και πως θα γίνει αυτή η απονεύρωση; Και από ποιους θα γίνει; Ε από ανθρώπους που νομίζουν ότι η
Χώρα μας είναι απλά μια ευρωπαϊκή εταιρία (Μέργκελ και λοιποί), αγνοώντας την αιματηρή ιστορία της, από πληρωμένους κονδυλοφόρους θα γίνει (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης), που προσπαθούν (αυτοί και οι άλλοι) να μας κομπλάρουν, ότι δεν είμαστε και τόσο πολύ Ευρωπαίοι. Και εδώ θα κάνω μια μικρή παρένθεση, για να πω κάτι σχετικά με τους Ευρωπαίους. Ποια ευρωπαϊκή Χώρα θα δεχόταν παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο της, και θα καθόταν να το συζητήσει; Μη το σκέφτεστε, καμία! Να το έκανες αυτό στους Άγγλους; Θα σου είχανε πετάξει τα μάτια έξω. Για τους Γερμανούς καλά δεν το συζητάω, μακριά από εμάς και όπου θέλει ας είναι. Διότι οι Ευρωπαίοι είναι Ευρωπαίοι μέχρι να τους πειράξεις, μόλις όμως τους πειράξεις, γίνονται ιθαγενείς, δηλαδή κάτι προς το Παπούα τους. Εθνική απονεύρωση λοιπόν, και ευθύνη έχει και η Αριστερά, δεν το συζητάω, που άφησε τις εθνικές υποθέσεις στα χέρια πέντε κουλών, οι οποίοι δήλωσαν επαγγελματίες εθνικόφρονες, άρα επειδή ο κουλός ήταν εθνικόφρων, ο αριστερός έπρεπε να μην είναι. Και αν η Δεξιά με τις εξαλλοσύνες της και τις υπερβολές της, έκανε ύποπτη και απωθητική κάθε προβολή της εθνικής μας ιδιαιτερότητας, και ταυτότητας, η Αριστερά τράβηξε στο άλλο άκρο, μηδένισε τη σημασία της εθνικής μας συνείδησης. Βλέπω και τι γίνεται και στην Αμερική, που η αποχή στις εκλογές έφτασε πάνω από το 50%. Δηλαδή σε 50 χρόνια δεν θα χρειάζονται καν εκλογές. Δηλαδή αφού γίνεται στην Αμερική, αυτό το πράγμα όπου να ναι μας έρχεται και σε εμάς.
Εμείς όμως δεν είμαστε η πανσπερμία της Αμερικής, εμείς έχουμε την μεγαλύτερη συνοχή από οποιονδήποτε άλλη Χώρα στην Ευρώπη. Και πάνω από εθνική ταυτότητα και ομοιογένεια, έχουμε και πολιτιστική πρόταση, διότι αυτό δεν ξεχνιέται, και διότι οι Έλληνες ήταν οι πρώτοι που κόμισαν μία πρόταση ζωής στον Κόσμο! Και ακόμα το διατηρούμε μέσα μας το βίτσιο! Και ακόμα, είτε συνειδητά, είτε και ανεπίγνωστα, νοηματοδοτούμε τον Κόσμο, την ιστορία και τον Πολιτισμό, και ας λένε ότι θέλουν…” (Μαλβίνα Κάραλη, Νοέμβριος του 1996)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ