Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η «εργαλειοθήκη της Συναγωγής» και τα Φαρμακεία

Η αγάπη που τρέφει ο λαός του Ισραήλ για την Ελλάδα, δημιουργεί ένα ευνοϊκό υπόστρωμα διαπροσωπικών σχέσεων που είναι σημαντικές για το ξεκίνημα εμπορικών συνεργασιών, είπε ο πρόεδρος του Ελληνοϊσραηλινού Επιμελητηρίου Βασίλης Παΐσιος, μετά την ψήφιση του νόμου Super Pharm από τους 152 της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Οι εκπρόσωποι τον Φαρμακοποιών που μαζί με τους βουλευτές τους ικέτευαν τον κ. Μπαλτάκο ζητώντας «Έλεος» και «αλλαγές στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», άκουγαν ότι «η τρόϊκα δεν δέχεται αλλαγή ούτε μιας φράσης». Αν βέβαια ζητούσαν να μιλήσουν μπροστά τους με την τρόϊκα σε ανοιχτή ακρόαση, θα μάθαιναν ότι η «τρόικα» είχε πεταχτεί στο Ισραήλ και θα άκουγαν όχι «την φωνή της Τρόικας», αλλά τη Φωνή του Κυρίου. Δηλαδή των μεγάλων φαρμακευτικών οικονομικών συμφερόντων του εξωτερικού που βρίσκονταν πίσω από την «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ».

Τα «Οικονομικά συμφέροντα» προσπαθούσαν να μπουν στην ελληνική αγορά από την εποχή του εκσυχρονιστή Κόσερ συμπέθερου, και το 2004 με δικό τους υπουργό υπανάπτυξης, η φιλάνθρωπος και επενδυτική οικογένεια Koffler, έριξε το «αναπτυξιακό» σύνθημα , «τα φάρμακα στα σουπερμάρκετ». Δεν τους βγήκε πέρα η διαρθρωτική μεταρρύθμιση και έκαναν «υπομονή».
Το ενδιαφέρον της Super Pharm για να δημιουργήσει αλυσίδες φαρμακείων στην Ελλάδα το είχε προσέξει μέχρι και ο εμπορικός ακόλουθος στο Ισραήλ και το
είχε βάλει σε έκθεση του το 2010, όπου έλεγε ότι η SUPER PHARM σχεδίαζε , σε πρώτη φάση, την ίδρυση καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα.

Μάλιστα ο CEO της ισραηλινής Super Pharm , κ. Lior Reitblatt, σε πρόσφατες συνεντεύξεις του, εξέφραζε την απογοήτευση της εταιρείας διότι το «μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη θέτει περιορισμούς στην ελεύθερη ίδρυση φαρμακείων», και εξέφρασε την πρόθεση «να επεκταθεί σε όποια αγορά δεν έχει περιορισμούς ιδιοκτησίας».
Ο κ. Lior Reitblatt τόνιζε ότι η Super Pharm έχει εξετάσει τη δυνατότητα εισόδου της στην Τουρκία και στην Ελλάδα καθώς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά «συνάντησε εμπόδια από το ισχύον νομοθετικό καθεστώς για το ιδιοκτησιακό».

Ούτω πως, έγινε η κρίση ευκαιρία και στην «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» εντάχθηκαν ρυθμίσεις που εξυπηρετούσαν τη είσοδο της Οικογενείας Koffler και της Super Pharm στην ελληνική αγορά και στην εξαφάνιση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Η «Super-Pharm» που ιδρύθηκε το 1978 από την Οικογένεια Κόφλερ , διαθέτει στο Ισραήλ 186 φαρμακεία, από τα οποία διακινεί το «ευρύτερο δυνατό φάσμα φαρμάκων», health products, βιταμίνες, καλλυντικά, προϊόντα περιποίησης και, baby products, και ο κύκλος των εργασιών της πέρσι ήταν 1,36 δις δολ..
«Το 2001 η Super-Pharm θεωρώντας ότι η μοναδική έννοια της αλυσίδας θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών και σε άλλες χώρες, έκανε τα πρώτα της βήματα έξω από το Ισραήλ., και άνοιξε τα πρώτα καταστήματα στην Πολωνία, που τώρα έγιναν 53.
Το 2013 η Super-Pharm άνοιξε αλυσίδα φαρμακείων στο Πεκίνο, και τώρα ελέγχει «90 σημεία πώλησης» στην Κίνα. Το μέσο μέγεθος των μαγαζιών της Super Pharm είναι 500 τμ.
Η Super-Pharm από το 1994 πουλάει και φθηνά φάρμακα «ιδιωτικής ετικέτας» από το 1994.

Ιδρυτής της επιχείρησης είναι ο «φιλάνθρωπος», (έχει λάβει βραβείο της B'nai Brith), εβραίος επιχειρηματίας Murray Bernard Koffler,, που από το οικογενειακό φαρμακείο που είχαν οι γονείς του στο Τορόντο , οι οποίοι μετανάστευσαν στον Καναδά από τη Ρουμανία, ίδρυσε το 1962 την αλυσίδα Shoppers Drug Mart, η οποία σήμερα διαθέτει 12.000 σημεία πώλησης στον Καναδά.

Οπότε όλη η φασαρία έγινε για να επενδύσει στον τόπο μας η φιλάνθρωπη οικογένεια Koffler και η Super-Pharm.

( Έπεται συνέχεια)


το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ