Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ο Κυνικός και η επέτειος του 1940

του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου

ΑΕΡΑΑΑΑ!!! Ορέ Σοιμπλενταισεμπλούμηδοφλούφληδες και μερκελογιουνκερολελέδες!!
ΑΕΡΑ μωρέ, που σας άφησαν και μας ξαναήρθατε έπειτα από 70 χρόνια!! Θα σας χώσουμε ρε τα καλαμάκια των φραπέδων, σαν ξιφολόγχες στα τρυφερά σας κωλομέρια! Θα σηκωθούμε ρε από τα ανάκλιντρα, θα κλείσουμε και τις τηλεοράσεις, θα σταματήσουμε να βλέπουμε την Κοσιώνη, την Τρέμη και τον Καμπουράκη και θα γράψουμε νέο έπος! Το «Τσίπρειο Έπος»! Πίσω ορέεε!!

Πίσω ορέ κι εσείς, που σε κάθε επέτειο μας πρήζετε τα ούμπαλα με τις παρελάσεις! Που μας βάζετε κάθε φορά το πατριδόμετρο για να δείτε, αν ανεβάσαμε «πατριωτικό» πυρετό!! Που μας συγκρίνετε με την Β. Κορέα και με την πρώην Σοβιετική Ένωση, όπου δήθεν γίνονται ακόμα παρελάσεις ως σε αυταρχικά καθεστώτα!! Με το επιχείρημα, πως στη δυτική Ευρώπη δεν κάνουν παρελάσεις οι «προηγμένοι» και «φιλελεύθεροι» λαοί. Και ερωτώ. Γιατί να κάνουν εορτασμούς και παρελάσεις, ορέ χαϊβάνια, όλοι αυτοί; Για ποιο λόγο να είναι υπερήφανοι, όπως εμείς, που δώσαμε αίμα επτά ολόκληρους μήνες νικώντας;

Για ποιο λόγο να κάνει εορταστική παρέλαση ο Ολλανδός, ο Δανός, ο Σουηδός, ο Νορβηγός, ο Βέλγος ή ο Γάλλος, που παραδόθηκαν, άλλος σε δύο ώρες, άλλος σε μια μέρα και άλλοι ισοπεδώθηκαν σε δυο εβδομάδες;; Γιατί να κάνει παρέλαση ο ένοχος Γερμανός μαζί με τον Ιταλό; Επειδή προκάλεσαν όλο αυτό το κακό και νικήθηκαν; Και θέλετε τώρα στο
όνομα όλων αυτών, να μας συγκρίνετε μαζί τους αρνητικά για να εξαλείψετε την δικαιολογημένη υπερηφάνεια και το καμάρι που νιώθουμε τέτοια μέρα για τους παππούδες μας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαστε και εθνικιστές! Που θα μας απαγορέψετε να βλέπουμε στην παρέλαση τα νιάτα της Ελλάδας, που είναι ο Κώστας, ο Γιάννης, ο Πέτρος, ο Νίκος, ο Περικλής, η Μαρία, η Ελένη, ο Κοσμάς. Παιδιά δικά μας, του λαού μας!

Πίσω ορε αντιφασίστες του κώλου, φερέφωνα των αληθινών ευρωφασιστών, που θα κάνετε και κριτική στην πιο αντιφασιστική επέτειο του λαού μας! Αντί της ιστορικής αφασίας που εσείς προκρίνετε, εμείς επιλέγουμε την ιστορική μνήμη και την απόδοση τιμών σε εκείνους που πολέμησαν το 3ο Ράιχ, για να μην ξεχνάμε και το 4ο Ράιχ με το οποίο τα έχετε κάνει πλακάκια!! Θέλουμε να βλέπουμε τα ανάπηρα γεροντάκια να παρελαύνουν, γιατί ξέρουμε πως ζουν όλο το χρόνο περιμένοντας για αυτήν την ημέρα. Θέλουμε να βλέπουμε το στρατό μας, για να αισθανόμαστε βέβαιοι, πως η πατρίδα αυτή μπορεί να επιβιώσει στη μέση των λύκων.

Πίσω ορέ δήθεν «προοδευτικοί» κάθε είδους, δεξιοί υπερκαπιταλιστές και «αριστεροί» των μνημονίων μαζί με τους σπόνσορες σας, που θα μας ασκήσετε και κριτική για την υπερηφάνεια μας! Που θέλετε να μας λέτε με τι και πως θα συγκινούμαστε και με τι όχι!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γ.Γ.Γ
το ειδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ