Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Το BBC χρησιμοποίησε φωτογραφίες από το Ιράκ για να δείξει τη σφαγή στη Χούλα

Το συγκλονιστικό ιστορικό της τραγωδίας που εξελίχθηκε στην πόλη της Συρίας, Χούλα, πέρασε από την ειδησεογραφία του BBC δείχνοντας οδυνηρές φωτογραφίες παιδιών που έχουν σφαγιαστεί και θαφτεί. Είναι όμως φωτογραφίες της Συρίας;


Ο φωτογράφος Marco Di Lauro, ο οποίος είναι ο φωτογράφος των αποτρόπαιων στιγμών που δημοσίευσε το BBC, έπεσε σχεδόν από την καρέκλα του, όταν είδε τις εικόνες – φωτογραφίες του, στην ιστοσελίδα του θρυλικού τηλεοπτικού καναλιού που τάχα τραβήχτηκαν από ‘ακτιβιστές’ -που δεν είχαν επαληθευτεί από ανεξάρτητη πηγή- πτώματα παιδιών στη Χούλα της Συρίας που έπρεπε να θαφτούν.

Οι φωτογραφίες αυτές, σύμφωνα με τον φωτογράφο Marco Di Lauro τραβήχθηκαν στις 27 Μαρτίου του 2003 και έδειχναν ένα νεαρό αγόρι να πηδά μέσα από δεκάδες λευκές σακούλες που περιείχαν σκελετούς που είχαν βρεθεί σε έρημο νότια της Βαγδάτης.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε αναρτηθεί από τον Marco Di Lauro στην ιστοσελίδα του και αποτελεί μέρος της αφήγησής του για το Ιράκ που έχουν τίτλο « Οι συνέπειες του Σαντάμ»…

Ωστόσο, άμεση ήταν η αντίδραση των ιθυνόντων του BBC μετά τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις που έκανε ο πραγματικός φωτογράφος των φωτογραφιών, τις κατέβασαν αμέσως…

Ο Marco Di Lauro είχε δηλώσει στην εφημερίδα ‘Telegraph’ ότι είναι άδικο να χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες του για προπαγανδιστικούς σκοπούς…

Και όπως τόνισε και άλλες φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύονται δήθεν από τη Συρία είναι από πηγές ανώνυμες και από διάφορα μέρη αφού δεν έχουν επιβεβαιωθεί ποτέ από ανεξάρτητη πηγή πληροφοριών.


Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

το είδα http://hellenicrevenge.blogspot.com/2012/05/bbc_31.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »