Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Λέει “μπουρδολογίες” ο ΣΥΡΙΖΑ για τον τζίρο των πολυεθνικών;

Δυστυχώς για άλλη μία φορά η αγνωσία των πολιτικών και η αποξένωση τους από το επιχειρηματικό γίγνεσθαι τους οδηγεί σε λεκτικές ακροβασίες που δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι όμως ενδεικτική για το φορολογικό πανηγύρι που κάνουν ανενόχλητοι στις πλάτες του Ελληνικού λαού με...
ποικίλους τρόπους συσκότισης αλλά και αναίσχυντου “τσαμπουκά” όσον αφορά τα πραγματικά τους στοιχεία και βέβαια τα κέρδη.


Είπε λοιπόν ο Νικήτας Κακλαμάνης πριν από λίγο, προσπαθώντας να αντικρούσει το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση των πολυεθνικών βάσει τζίρου και όχι αποτελεσμάτων: “ΟΛΕΣ οι επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο Αθηνών, δεν είχαν ΣΥΝΟΛΙΚΑ πάνω από 77 δισ τζίρο!”
Και βέβαια κύριε Κακλαμάνη, αφού οι θυγατρικές των πολυεθνικών που λυμαίνονται την αγορά, όχι μόνο δεν είναι στο χρηματιστήριο αλλά λειτουργούν ακόμα και με …φορολογικούς αντιπροσώπους ώστε τα κέρδη τους να μεταφέρονται στο εξωτερικό χωρίς το Ελληνικό κράτος να παίρνει μυρουδιά.


Η Hoechtief για παράδειγμα, χρωστά άνω των 2 δις σε ΦΠΑ και εργοδοτικές εισφορές, αλλά ουδείς τολμά να την αγγίξει. Οι τζίροι της

όμως είναι ιλιγγιώδεις, λειτουργώντας παρασιτικά πάνω στην βιομηχανία του τουρισμού, χωρίς βεβαίως να βρίσκεται στο χρηματιστήριο.
Η Carrefour, η Praktiker, η Siemens, η HDW (γειά σου Άκη, ακόμα και τις μίζες στο εξωτερικό τις επένδυσες!) τα διάφορα malls, το κορυφαίο παράδειγμα της Lidl (διαβάστε παρακάτω), η Mercedes, η BMW, αλλά και δικά μας παιδιά όπως τα Jumbo που εισάγουν από Κίνα με έδρα LTD εταιρεία στην …Λευκωσία! Δηλαδή τζιράρουν στην Ελλάδα, τα κέρδη όμως φορολογούνται με χαμηλότερους συντελεστές στην Κύπρο! Πως αλλιώς θα τους πιάσεις αυτούς αν όχι με φορολόγηση επί του τζίρου που κάνουν εντός της χώρας;
Μιλάμε για εκατοντάδες δις Ευρώ και μία πρόταση που θα έπρεπε να έχει εκπονήσει κάποιο αστικό – τεχνοκρατικό κόμμα. Την ακούσαμε όμως (έστω και σε πρώιμο στάδιο) από τον …ΣΥΡΙΖΑ!
Θα μου πείτε, εδώ τα δήθεν αστικά κόμματα έχουν το θράσος να υπεραμύνονται του Σταλινικού μνημονίου που αποτελεί την ταφόπλακα της πραγματικής αγοράς. Έχουν την παράνοια να υπερασπίζονται τον …διπλασιασμό της τιμής των καυσίμων σε μία αγορά που ψάχνει ανάπτυξη. Κάντε ένα πείραμα, στην πλέον αναπτυσσόμενη οικονομία π.χ. Ινδία και διπλασιάστε για 12 μήνες τις τιμές του πετρελαίου. Ελάτε σε έναν χρόνο να δούμε παρέα τους δείκτες.
Διαβάστε και το παράδειγμα της Lidl για να καταλάβετε πόσο αποξενωμένοι από το πραγματικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι είναι οι πολιτικοί μας:

Lidl Hellas: Όπως είναι γνωστό από παλαιότερα άρθρα μας, ο Γερμανικός Όμιλος Lidl έχει σαν σταθερή αρχή να μην παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα οικονομικά του μεγέθη. Για τον σκοπό αυτό έχει διαχωρίσει τις δραστηριότητες του και στην χώρα μας σε άγνωστο αριθμό Ομόρυθμων Εταιριών, προκειμένου να καταστεί αδύνατο για κάθε αναλυτή να προσδιορίσει τα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου στην Ελλάδα (κύκλος εργασιών, μικτά και καθαρά κέρδη, συνολικές υποχρεώσεις κ.α.). Με δεδομένη την έλλειψη επίσημων στοιχείων, είμαστε υποχρεωμένοι κάθε χρόνο να ζητάμε την συνδρομή ειδικών αναλυτών της Γερμανικής αγοράς στην οποία προσθέτουμε την δική μας εκτίμηση για την πορεία του Ομίλου στην χώρα μας. Τα συμπεράσματα και οι εκτιμήσεις που καταλήξαμε για την πορεία της Lidl στην Ελλάδα το 2011, δεν είναι ικανοποιητικά, σε σημείο που να θεωρούμε πολύ πιθανή την απώλεια της δεύτερης θέσης που (κατά τις εκτιμήσεις μας) κατείχε μέχρι και το 2010 στην Ελληνική αγορά. Το 2010 σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί, ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών για κάθε ένα από τα 206 καταστήματα της αλυσίδας στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 8,5 περίπου εκατ. Ευρώ ανά κατάστημα

Πηγή)
olympia.gr

το είδα http://anti-ntp.blogspot.com/2012/05/blog-post_214.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ