Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η «κομμουνιστική» Ευρώπη – Δεν είναι μόνο το Telegram που απειλείται αλλά και το Rumble

Κρις Παβλόφσκι και Πάβελ Ντούροφ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rumble διαφεύγει από τη Γαλλία μετά τη σύλληψη του αφεντικού της Telegram για τη μη άσκηση λογοκρισίας μέσα από την πλατφόρμα του.

Ο Κρις Παβλόφσκι, διευθύνων σύμβουλος της μεγάλης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Rumble, δήλωσε δημοσίως την αποχώρησή του από τη Γαλλία, επικαλούμενος κλιμακούμενες απειλές κατά της εταιρείας του και άλλων στελεχών της τεχνολογίας.

Ο Παβλόφσκι, ο οποίος είναι γνωστός για τη σταθερή υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου, χρησιμοποίησε την παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να γνωστοποιήσει την αποχώρησή του, αποκαλώντας την Ευρώπη «κομμουνιστική» και καταδικάζοντας τις πρόσφατες ενέργειες των γαλλικών αρχών κατά των ηγετών της τεχνολογίας.

Σε ανάρτησή του στο X, ο Παβλόφσκι δήλωσε: «Άργησα λίγο, αλλά για καλό λόγο – μόλις αναχώρησα με ασφάλεια από την Ευρώπη».

«Η Γαλλία απείλησε το Rumble», συνέχισε, «και τώρα ξεπέρασε μια κόκκινη γραμμή με τη σύλληψη του CEO της Telegram, Πάβελ Ντούροφ, σύμφωνα με πληροφορίες, επειδή δεν ασκεί λογοκρισία».

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την είδηση ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Telegram, Πάβελ Ντούροφ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Le Bourget της Γαλλίας.

Ένας χρήστης προειδοποίησε τον Παβλόφσκι για το μέλλον της ελευθερίας του λόγου στην Αμερική και σε ολόκληρο τον κόσμο, αν η Καμάλα Χάρις γίνει πρόεδρος τον Νοέμβριο.

«Εσείς είστε οι επόμενοι αν η κομμουνίστρια Καμάλα Χάρις κερδίσει τον Νοέμβριο», είπε.

Ο Έλον Μασκ απάντησε επίσης στα σοκαριστικά νέα για τον Ντούροφ.

Η σύλληψη του Ντούροφ φέρεται να οφείλεται στην άρνησή του να συμμορφωθεί με τους γαλλικούς νόμους περί λογοκρισίας.

Οι κατηγορίες, με βάση τις αναφορές, αφορούν ισχυρισμούς για μη συνεργασία με τις αρχές και για αποτυχία να μετριάσει το περιεχόμενο του Telegram.

Οι Γάλλοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι επέτρεψε παράνομες δραστηριότητες όπως η διακίνηση ναρκωτικών, η απάτη και η διάδοση υλικού εκμετάλλευσης παιδιών.

Η ακριβής φύση αυτών των κατηγοριών, καθώς και τα στοιχεία που τις υποστηρίζουν, παραμένουν ασαφή προς το παρόν.

Ο Παβλόφσκι έχει χρησιμοποιήσει αυτό το περιστατικό για να αναδείξει αυτό που αντιλαμβάνεται ως μια ευρύτερη καταστολή της ελευθερίας του λόγου από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Η πλατφόρμα του, Rumble, έχει προωθηθεί ως καταφύγιο για αφιλτράριστο λόγο, σε αντίθεση με πλατφόρμες όπως το YouTube, τις οποίες ο Παβλόφσκι και οι υποστηρικτές του έχουν επικρίνει για αυτό που θεωρούν μεροληπτικές πολιτικές μετριασμού.

Η δέσμευση του Rumble για την ελευθερία του λόγου έχει αποσπάσει τόσο υποστήριξη όσο και κριτική, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι επιτρέπει την ανεξέλεγκτη διάδοση επιβλαβούς περιεχομένου.

Οι δηλώσεις του Παβλόφσκι υπογραμμίζουν τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ τεχνολογικών εταιρειών και κυβερνήσεων σχετικά με τη μετριοπάθεια του περιεχομένου.

«Η Rumble δεν θα ανεχτεί αυτή τη συμπεριφορά και θα χρησιμοποιήσει κάθε διαθέσιμο νομικό μέσο για να αγωνιστεί για την ελευθερία της έκφρασης, ένα παγκόσμιο ανθρώπινο δικαίωμα», συνέχισε ο Παβλόφσκι στην ανάρτησή του.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα για την «άμεση απελευθέρωση» του Ντούροφ, ευθυγραμμιζόμενος με τον μαχόμενο CEO της Telegram σε μια ένδειξη αλληλεγγύης.

Η σύλληψη του Ντούροφ και η επακόλουθη αναχώρηση του Παβλόφσκι από τη Γαλλία είναι οι τελευταίες εξελίξεις σε μια σειρά συγκρούσεων μεταξύ τεχνολογικών εταιρειών και κυβερνητικών αρχών σχετικά με τα όρια της ελευθερίας του λόγου και την ευθύνη των πλατφορμών για την αστυνόμευση του περιεχομένου.

Η Rumble, για παράδειγμα, έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις από ορισμένους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών οντοτήτων.

Ο Παβλόφσκι ανέφερε ότι εταιρείες όπως η Dunkin’ Donuts και η Diageo έχουν αποστασιοποιηθεί από το Rumble λόγω της αμφιλεγόμενης στάσης της πλατφόρμας όσον αφορά τον έλεγχο του περιεχομένου.

Η ένταση δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Παβλόφσκι και το Rumble.

Ο συντηρητικός ιστότοπος Gateway Pundit σημείωσε ότι το 2023, η εταιρεία έγινε πρωτοσέλιδο όταν αποφάσισε να αποσυρθεί από τη Βραζιλία αντί να συμμορφωθεί με δικαστικές εντολές που απαιτούσαν τη λογοκρισία συντηρητικών φωνών.

Η απόφαση αυτή σηματοδότησε μια σαφή στάση της Rumble απέναντι στις κυβερνητικές εντολές που θεωρεί υπερβολή και παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης.

Στην τελευταία ανακοίνωσή του, ο Παβλόφσκι δήλωσε: «Το TikTok και το Telegram έφυγαν – το Rumble και το X παραμένουν», τονίζοντας ότι το Rumble και το X, υπό την ηγεσία του Έλον Μασκ, εξακολουθούν να λειτουργούν σε περιοχές όπου άλλοι γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αντιμετωπίσει ρυθμιστικά εμπόδια ή έχουν απαγορευτεί.

πηγή   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.