Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Η ηλιθιότητα έχει καταλάβει την Αμερική

Σημείωση: Η ηλιθιότητα αυτή, είναι η αρκετά επιτυχημένη επιδίωξη της εντατικής κοινωνικής μηχανικής που επιβάλλει η ελίτ στην ιδιοκτησία της, την Αμερική. Η Αμερική και όλη η Δύση και πολλές άλλες χώρες είναι φάρμες της ελίτ με βοοειδή, αυτό πιστεύει η ίδια. Οι Μάσκες Πέφτουν.


© RIA Novosti / Generated by AI-- РИА Новости, 1920, 18.08.2024

Dmitry Kosyrev

Οι πραγματικά ενδιαφέρουσες διεργασίες στη ζωή των χωρών και των κοινωνιών τους είναι αυτές που αρχικά περνούν απαρατήρητες. Και να ένα παράδειγμα: Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron Desantis, κατά τη διάρκεια κάποιας όχι και τόσο θεαματικής ομιλίας αναφέρθηκε ότι έδιωξε μαρξιστές δασκάλους από την πολιτεία. Όχι όλους, μόνο ένα κολλέγιο... Αλλά τέλος πάντων, περί τίνος πρόκειται άλλωστε; Θέλω να πω, όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης στην Αμερική - και πέρα από αυτό, σε όλο τον κόσμο - συζητούν μόνο για τη "μάχη της τηλεθέασης" μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Καμάλα Χάρις. Όλα τα άλλα μπορούν να περιμένουν.

Όχι, αλήθεια. Η μάχη για την ανώτατη εξουσία στις ΗΠΑ αφορά το τι θα συμβεί στην αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία, τις σχέσεις μεταξύ δύο εκ των βασικών δυνάμεων του κόσμου (η άλλη είναι η Κίνα), την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ και το μέλλον της Ευρώπης, και εδώ είναι οι μαρξιστές ενός κράτους.

Αλλά όταν αρχίζεις να καταλαβαίνεις, αποδεικνύεται, πρώτον, ότι ο Καρλ Μαρξ δεν θα αναγνώριζε το εκδιωχθέν κοινό ως δικό του. Είναι μάλλον τροτσκιστές, και ακόμη πιο συγκεκριμένα - οι κληρονόμοι τους, οι οποίοι δεν κρύβουν τη συγγένειά τους και κάνουν πολιτιστική επανάσταση στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες. Δεύτερον, μιλάμε για μια πραγματικά σοβαρή μάχη όχι μόνο ενός αμερικανικού έθνους για την ύπαρξή του, ενώ οι μάχες στα ανώτερα κλιμάκια της πολιτικής είναι μόνο μια συνέπεια αυτού του πολέμου.

Και τώρα το κύριο γεγονός: αποδεικνύεται ότι οι Αμερικανοί κερδίζουν αυτόν τον πόλεμο - ή τουλάχιστον αντέχουν καλά - όχι ακριβώς καλοί, αλλά σχετικά φυσιολογικοί Αμερικανοί. Και μόλις πριν από λίγα χρόνια φαινόταν ότι ο σκοπός τους ήταν κακός. Και η δική μας, δηλαδή όλου του κόσμου, επιχείρηση είναι επίσης κακή - μολύνουν εκατομμύρια ανθρώπους με το παραλήρημά τους, προσπαθούν να απομονωθούν από αυτό.

Η ιστορία στη Φλόριντα έχει ως εξής: στο εν λόγω κολέγιο, οι κρατικές αρχές διόρισαν ένα διοικητικό συμβούλιο - μιλάμε για ανθρώπους που παρακολουθούν σε τι ξοδεύονται τα χρήματα των φορολογουμένων. Η επιτροπή ακύρωσε τα προγράμματα για το φύλο (αυτό το γνωστό θέμα των τραβεστί, του φεμινισμού και άλλων) και έθαψε επίσημα την πολιτική DEI που επιβλήθηκε από την Ουάσινγκτον, η οποία αφορά την ενσωμάτωση και άλλες παροχές τόσο για τους μαύρους όσο και για τα εν λόγω άτομα με αναπηρίες. Αποτέλεσμα: οι αριστεροί δάσκαλοι (οι ίδιοι οι "μαρξιστές") έφυγαν μαζικά, τα συνδικάτα εκπαιδευτικών που προωθούν μια αριστερή ατζέντα εξοργίστηκαν, αλλά οι μαθητές (και οι γονείς τους) από άλλες περιοχές των ΗΠΑ προσελκύστηκαν στην πολιτεία.

Έτσι, μια μικρή (αν ληφθεί υπόψη σε παγκόσμια κλίμακα), αλλά νίκη της κανονικότητας. Στη συνέχεια, αρχίζετε να εξετάζετε παρόμοιες πληροφορίες από άλλα κράτη και βλέπετε ότι η νίκη δεν είναι η μόνη. Να ένα συνέδριο στο Νάσβιλ του Τενεσί, όπου συγκεντρώθηκαν εκπαιδευτικοί που προωθούν την "κριτική φυλετική θεωρία" (για το πώς όλοι οι λευκοί είναι άσχημοι και καταπιεστικοί). Και αυτό, επίσης, είναι η επίσημη εκπαιδευτική ατζέντα των κυβερνώντων Δημοκρατικών. Και το ακροατήριο με θλίψη θυμήθηκε πόσο ενθουσιασμένο ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, όταν ο Μπάιντεν και η παρέα του ήταν στην εξουσία. Και τώρα οι "επαναστάτες" βρέθηκαν "τρομοκρατημένοι από την αντίσταση που αντιμετωπίζουν". Το κοινό και ιδιαίτερα οι γονείς, μπροστά στην κατάληψη των πολιτιστικών τους ιδρυμάτων, άρχισαν να αντιστέκονται.

Εντάξει, αυτά είναι μόνο δύο κράτη. Αλλά εδώ είναι το τμήμα "Εκπαίδευση" στους New York Times, το ιδεολογικό προπύργιο των Δημοκρατικών, και ήδη υπάρχει μια επισκόπηση της κατάστασης σε αρκετές πολιτείες όπου, σε μια συντονισμένη προσπάθεια που παρακάμπτει την Ουάσιγκτον, καταπνίγεται η "ελευθερία πρόσβασης στην πληροφόρηση". Δηλαδή, αφαιρούν από τις σχολικές βιβλιοθήκες ό,τι θα είχε την ένδειξη "18+" στη Ρωσία. Σεξ, σαδομαζοχισμός και άλλος αυνανισμός. Ο νεοϋορκέζος συγγραφέας είναι εξοργισμένος: θα απαγορεύσετε και το "Catcher in the Rye"; Πρέπει να επιτρέπεται η είσοδος των μαθητών στις βιβλιοθήκες μόνο με τους γονείς τους;

Έχει δίκιο, βέβαια: πρέπει να ξέρετε πώς να απαγορεύετε - μπορεί να κάνετε λάθος και να το παρακάνετε. Αλλά η μεγάλη εικόνα είναι ξεκάθαρη. Έχει κάπως έτσι: σε αρκετές ρεπουμπλικανικές πολιτείες έχει αναπτυχθεί αντίσταση στην κατάληψη των σχολείων από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι παραμορφώνουν τα παιδιά προς απογοήτευση των γονέων. Άλλες πολιτείες είναι εξοργισμένες. Δηλαδή, στη χώρα διαμορφώνονται δύο εκπαιδευτικά συστήματα - το δημοκρατικό και το κανονικό. Αποδεικνύεται ότι είναι σαν δύο Αμερικανικές Ηπείρους. Η μία από τις οποίες μπορεί να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον κατά κάποιο τρόπο.

Θυμηθείτε μία από τις πρόσφατες δημοσιεύσεις μας, η οποία ανέφερε ένα άρθρο ότι υπάρχουν τρία τέρατα που σκοτώνουν την Αμερική ως οικονομία, κοινωνία και έθνος, και το δεύτερο από αυτά τα τέρατα είναι το εκπαιδευτικό σύστημα. Αυτό είναι που "κάνει την πολιτιστική επανάσταση", συμπεριλαμβανομένου του γεμίσματος των σχολικών βιβλιοθηκών με σχετική βιβλιογραφία.

Ας το επαναλάβουμε: το νόημα της εκδήλωσης δεν είναι ότι θέλουν να περάσουν αυτή την επανάσταση (την προωθούν εδώ και καιρό), αλλά ότι οι γονείς και οι δημοκρατικές πολιτείες και δομές έχουν προβάλει απροσδόκητα σθεναρή αντίσταση και κάπου φτάνουν. Τώρα αυτό είναι ένας πραγματικός εμφύλιος πόλεμος.

Ωστόσο, τα κορυφαία στελέχη -συμπεριλαμβανομένης της επικείμενης εκλογής τους- δεν θα απομακρυνθούν ούτε από το καυτό θέμα της εκπαίδευσης. Οι Ρεπουμπλικάνοι, για παράδειγμα, έχουν ξεθάψει μια ιστορία σχετικά με το πώς ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, Tim Walz, ως κυβερνήτης της Μινεσότα, διέταξε προσωπικά τα αγόρια να βάζουν ταμπόν εμμήνου ρύσεως στις σχολικές τουαλέτες. Εδώ έρχεται η περίφημη ιδέα των Δημοκρατικών για τη "ρευστότητα των φύλων". Και έλαβε το παρατσούκλι Tampon Tim από τους Ρεπουμπλικάνους γι' αυτό, ενώ στην προαναφερθείσα ομιλία του Ron Desantis υπήρχαν λόγια ότι οι άνθρωποι από τη Μινεσότα φεύγουν στη Φλόριντα - για να σπουδάσουν και όχι μόνο.

Αλλά με όλα αυτά που είπαμε, δεν πρέπει να εκπλαγούμε αν ο Tampon Tim και η Kamala Harris ψηφιστούν από την πλειοψηφία για την οποία είναι δικοί τους, μια πραγματική ηλιθιοκρατία. Διότι η ηλιθιότητα της Αμερικής, ξεκινώντας από το σχολείο, συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό. Παρεμπιπτόντως, το "Idiocracy" είναι στην πραγματικότητα ο τίτλος μιας ταινίας του 2006. Ο ήρωας βρίσκεται στο μέλλον, όπου ολόκληρη η χώρα είναι γεμάτη ηλίθιους, και λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος. Μόνο που στην ταινία μιλάμε για το έτος 2505 - ο συγγραφέας ήταν σαφώς πολύ αισιόδοξος.

https://ria.ru/20240818/idiokratiya-1966784810.html

πηγή   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό.