Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Και σ’ ανώτερα: ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Στουρνάρα

ΣΥΡΙΖΑ: Στήριξε επανεκλογή Στουρνάρα στη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος!



Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται πως αντιπολιτεύεται τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αλλά τρεις από τους εκπροσώπους του στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας στήριξαν την επανεκλογή του, με τον τέταρτο να απουσιάζει από την ψηφοφορία!

Ο ένας εκ των τριών είναι ο Θόδωρος Μητράκος, εκ των δύο Υποδιοικητών της τράπεζας ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του Γιάννη Δραγασάκη.

Στο ίδιο μήκος και η Όλγα Χαρίτου σύζυγος του πρώην βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Χριστόφορου Παπαδόπουλου, η οποία από το 2017 διορίστηκε στο εποπτικό συμβούλιο  του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων καθώς και
στο συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, με εξαετή θητεία. Η κα Χαρίτου και ο σύζυγος της ανήκουν στην στενή «παρέα» της Αίγινας καθώς διαθέτουν σπίτι στο νησί, ενώ θεωρούνται από τους στενούς φίλους του Αλέξη Τσίπρα.

«Ηχηρό» ναι στην ανανέωση της θητείας Στουρνάρα ακούστηκε και από τον οικονομολόγο Δημήτρη Σιδέρη, ο οποίος φέρεται να ανήκει στο περιβάλλον του πρώην υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και τοποθετήθηκε στο ίδιο Συμβούλιο τον Αύγουστο του 2018.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για την επανεκλογή του διοικητή της Τράπεζας δεν έγινε καν ψηφοφορία, καθώς και τα 11 παρευρισκόμενα μέλη είχαν ταχθεί υπέρ.

Το δωδέκατο μέλος, ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε φροντίσει να απουσιάσει.

Πηγή: iskra.gr
το είδα

1 σχόλιο:

  1. Ωστόσο, εντύπωση έκανε – στους αδαείς! - το “παρών” του… τιμημένου κουκουέ.

    Γιατί άρα γε το… «κόμμα του λαού», ΔΕΝ καταψήφισε τον αρχιτραπεζίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ