Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

Η Σλοβενία κατασκευάζει επιπλέον 40km φράχτη στα σύνορα με την Κροατία

Οι παράνομες μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες σε ποσοστά που θυμίζουν την κρίση του 2015. Έτσι, νέοι φράχτες κατασκευάζονται μεταξύ χωρών που ανήκουν ακόμη και στην ΕΕ.

Η Σλοβενία ανακοίνωσε πως αρχίζει η κατασκευή νέου φράχτη από αγκαθωτό συρματόπλεγμα μήκους 40 χιλιομέτρων. Ο λόγος είναι πως το 2019 έχουν καταγραφεί 7.415 παράνομοι μετανάστες στη χώρα, κάτι που σημαίνει αύξηση 56% σε σχέση με το 2018.

Όταν ο φράχτης ολοκληρωθεί, τότε από τα 1370km συνοριογραμμής μεταξύ Σλοβενίας και Κροατίας, στα 219km θα υπάρχει φράχτης.

«Ο φράχτης θα κατασκευαστεί προσωρινά σε περιοχές όπου είναι απαραίτητο, ώστε να αποφευχθεί η παράνομη διάβαση των συνόρων και

να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους» δήλωσε η Irena Likar εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα της κατασκευής του φράχτη δεν ανακοινώνεται για λόγους ασφαλείας.

Η Σλοβενία κατασκεύασε τα πρώτα 179km του φράχτη στα σύνορά της με την Κροατία κατά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν μισό εκατομμύριο μετανάστες πέρασαν από τη χώρα παράνομα. Ο φράχτης αποτελείται από αγκαθωτό συρματόπλεγμα ύψους 2,5m.

Οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες προέρχονται από το Πακιστάν, την Αλγερία, το Μαρόκο, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές. Ελάχιστοι αιτούνται άσυλο στη Σλοβενία. Οι περισσότεροι προσπαθούν να φτάσουν στην Αυστρία ή την Ιταλία.

Από το 2016 η Σλοβενία χρησιμοποιεί και περίπου 35 στρατιώτες για την φύλαξη των συνόρων της, οι οποίοι με τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτουν συνεργάζονται με την αστυνομία, ενώ γίνονται και κοινές περιπολίες με Ιταλούς αστυνομικούς.


πηγή CosmoStatus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ