Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Γερμανία: Απαγόρευσαν ομιλία Παλαιστίνιου δημοσιογράφου

Οι γερμανικές αρχές απαγόρευσαν στον Παλαιστίνιο δημοσιογράφο, Κάλεντ Μπακαράτ, να μιλήσει για την Παλαιστίνη σε μία εκδήλωση αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουνίου στο Βερολίνο.

Οι διοργανωτές είχαν ζητήσει από τον Μπαρακάτ να μιλήσει στην εκδήλωση, ανάμεσα σε άλλα, για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, και το σχέδιο του Ντόλαντ Τραμπ για ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Οι γερμανικές αρχές θεώρησαν πως η ομιλία του θα αποτελέσει απειλή για τις σχέσεις μεταξύ της χώρας και του Ισραήλ.

«Με το που κατεβήκαμε από το μετρό που βρισκόταν κοντά στον χώρο της εκδήλωσης, η γυναίκα μου και εγώ παρατηρήσαμε έντονη αστυνομική παρουσία και αρκετά βαν της αστυνομίας που ήταν γεμάτα με ένστολους», είπε ο Μπακαράτ στο Electronic Intifada.

Τότε μια ομάδα αστυνομικών τον πλησίασε και του είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει στην εκδήλωση οδηγώντας αυτόν και
τη σύζυγό του στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί του παρέδωσαν ένα αρχείο που έφερε την υπογραφή του Γραφείου Εγγραφής Αλλοδαπών του Βερολίνου, το οποίο του απαγόρευε κάθε πολιτική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής σε συγκεκριμένες εκδηλώσεις και tηn παρουσία σε συναθροίσεις και συναντήσεις μέχρι να εγκαταλείψει τη χώρα.

Αν ο δημοσιογράφος δεν συμμορφωνόταν στους όρους αυτούς, θα αντιμετώπιζε ως ποινή μέχρι και ένα χρόνο φυλάκιση.

Οι αρχές δικαιολόγησαν τα μέτρα λέγοντας πως οι ιδέες του δημοσιογράφου και ο πολιτικός του ακτιβισμός «θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια», ενώ «δυσχεραίνουν και διακινδυνεύουν την ειρηνική συνύπαρξη των Γερμανών και των ξένων». Πρόσθεσαν επίσης πως αν τον άφηναν να μιλήσει η σχέση της Γερμανίας με το Ισραήλ θα μπορούσε να «κινδυνεύσει ιδιαιτέρως».

Το επίσημο έγγραφο ανέφερε ότι ο Μπαρακάτ θα μπορούσε να είναι μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, μιας οργάνωσης που έχει χαρακτηριστεί από το κράτος του Ισραήλ, τις ΗΠΑ αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση ως «τρομοκρατική».

«Αν παρατηρήσει κανείς τις εκστρατείες που πραγματοποιεί το Ισραήλ εναντίον του κινήματος BDS ανά τον κόσμο ή για το κίνημα των Φοιτητών για τη Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ, θα καταλάβει ότι αυτές στοχεύουν στο να ποινικοποιήσουν όλα τα κινήματα για τη Παλαιστίνη αλλά και τους οργανισμούς που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα συνδέοντας τα με υποτιθέμενες σχέσεις με τη Χαμάς και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης», είπε ο Μπαρακάτ.

Το οκτασέλιδο κείμενο αναφερόταν αριθμό ομιλιών του Μπαρακάτ χωρίς ωστόσο να καταφέρει να παρουσιάσει παραδείγματα για τον “αντισημιτικό” λόγο του ίδιου. Παρόλα αυτά αναφέρει πως «το κοινό πρέπει να προστατευτεί από το να ακούσει τις αντισημιτικές και αντιισραηλινές δηλώσεις» του.

«Οι ίδιες δυνάμεις που δημιουργούν αυτήν την απαγόρευση εναντίον μου είναι οι ίδιες που καταπιέζουν τις εβραϊκές φωνές και ασκούν κριτική στον σιωνισμό, την Ισραηλινή πολιτική και τη πολιτική της Γερμανία στο Ισραήλ», είπε ο Μπαρακάτ, εξηγώντας πως η κυβέρνηση της Γερμανίας προσπαθεί να εμποδίσει τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου που θα περιλαμβάνει αραβικές και εβραϊκές κοινότητες στο Βερολίνο, οι οποίες επιθυμούν να υπερασπιστούν το δικαίωμα της Παλαιστίνης στην απελευθέρωση και τα δικαιώματα των ανθρώπων της.

Για παράδειγμα, η οργάνωση Jewish Voice for Peace, δέχτηκε επίθεση με κλείσιμο των τραπεζικών της λογαριασμών, ενώ δύο Εβραίοι ακτιβιστές δικάζονται μαζί με έναν Παλαιστίνιο επειδή διέκοψαν την ομιλία ενός Ισραηλινού πολιτικού που υποστήριζε τις επιθέσεις στη Γάζα το 2014.

Νωρίτερα μέσα στον χρόνο, δεν επιτράπηκε στην Παλαιστίνια ακτιβίστρια Ρασμέα Οντέχ να μιλήσει στο Βερολίνο για την Ημέρα της Γυναίκας και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα.

Όλα αυτά τα περιστατικά βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση με την πρόσφατη απόφαση του γερμανικού κοινοβουλίου να χαρακτηριστεί το κίνημα BDS ως αντισημιτικό.

Πηγή: https://info-war.gr/germania-apagoreysan/

telesurenglish.net
το είδα


Δες και,

Η Γερμανική Βουλή χαρακτηρίζει το κίνημα BDS κατά του Ισραήλ «αντισημιτικό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ