Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Η Γερμανική Βουλή χαρακτηρίζει το κίνημα BDS κατά του Ισραήλ «αντισημιτικό»

To κίνημα οικονομικών κυρώσεων εναντίον του Ισραήλ BDS… βαφτίστηκε από την «Γερμανική» Βουλή… ως αντισημιτικό. Κι υποχρέωσαν να πάρει αυτή την απόφαση η Γερμανία για ευνόητους λόγους. Θα σκεφτεί ο κάθε ηλίθιος: «Για να το θεωρούν αντισημιτικό ακόμα και οι Γερμαναράδες …φαντάσου τι θα είναι».

Ακόμα ένας λόγος λοιπόν να μην αγοράζει κανείς προϊόντα από το Ισραήλ έως ότου σταματήσουν την πολιορκία της Γάζας και τους παράνομους εποικισμούς.

Το κίνημα οικονομικών κυρώσεων κανονικά θα πρέπει να επεκτείνεται κι εναντίον όσων κάνουν πως δεν βλέπουν τα εγκλήματα του Ισραήλ …ακριβώς όπως οι επικυρίαρχοι τιμωρούν όσους συνεργάζονται με τους «κακούς» Ιρανούς, Σύριους, Ρώσους, Βενεζουελάνους κ.ο.κ.

Έτσι έσπευσε το Reuters με τους Εβραίους αρθρογράφους Joseph Nasr και Riham Alkousaa να θριαμβολογήσει:

Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε την Παρασκευή πρόταση να
καταδικάσει ως αντισημιτικό ένα κίνημα που καλεί σε οικονομική πίεση κατά του Ισραήλ ώστε να τερματίσει την κατοχή παλαιστινιακής γης, να χορηγήσει στους Άραβες πολίτες ίσα δικαιώματα και να αναγνωρίσει το δικαίωμα επιστροφής των Παλαιστινίων προσφύγων.

Με μια απόφαση που καλωσόρισε το Ισραήλ, η πλειοψηφία των βουλευτών του Bundestag ψήφισε υπέρ μιας πρότασης για το χαρακτηρισμό του διεθνούς κινήματος Boycott, Divestment, Sanctions (BDS) ως οντότητα που χρησιμοποιεί αντισημιτικές τακτικές για να εκπληρώσει τους πολιτικούς του στόχους.

«Τα πρότυπα και οι μέθοδοι επιχειρηματολογίας που χρησιμοποιούνται από το κίνημα BDS είναι αντισημιτικά», έλεγε η πρόταση που υπέβαλαν οι συντηρητικοί της καγκελαρίου Angela Merkel, οι εταίροι του σοσιαλδημοκρατικού συνασπισμού, καθώς και οι Πράσινοι και οι φιλελεύθεροι.

Η εξασφάλιση της επιβίωσης του Ισραήλ αποτελεί προτεραιότητα για τη Γερμανία από την ήττα της ναζιστικής δικτατορίας που διέπραξε το Ολοκαύτωμα, όπου εκτιμάται ότι δολοφονήθηκαν έξι εκατομμύρια Εβραίοι.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu χαιρέτισε την απόφαση του Bundestag σε δήλωσή του στο Twitter.

«Ελπίζω ότι αυτή η απόφαση θα επιφέρει συγκεκριμένα βήματα και καλώ άλλες χώρες να υιοθετήσουν παρόμοια νομοθεσία», ανέφερε στη δήλωσή του στο Twitter.

Το BDS καταδίκασε την απόφαση ως αντιπαλαιστινιακή.

«Το γερμανικό καθεστώς εδραιώνει τη συνενοχή του στα εγκλήματα του Ισραήλ σε ό,τι αφορά τη στρατιωτική κατοχή, την εθνοκάθαρση, την πολιορκία και το απαρτχάιντ, προσπαθώντας απελπισμένα να το προστατεύσει να λογοδοτήσει σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε στο Twitter.

Νομοθέτες του ακροδεξιού κόμματος της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) απείχαν κατά τη διάρκεια της συμβολικής ψηφοφορίας. Είχαν υποβάλλει δική τους πρόταση για πλήρη απαγόρευση του BDS στη Γερμανία. Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε.

Η πλειοψηφία του ακροαριστερού κόμματος Die Linke καταψήφισε την πρόταση. Το κόμμα είχε υποβάλει επίσης δική του πρόταση, με την οποία καλούσε την γερμανική βουλή να αντιταχθεί στο BDS και ζητούσε τη δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης να εργαστεί προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής λύσης στην ισραηλινο-παλαιστινιακή διένεξη με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Και αυτή η πρόταση καταψηφίστηκε.

Η τελευταία μάχη μεταξύ του BDS και της ισραηλινής κυβέρνησης διεξήχθη για τον τελικό του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το BDS κάλεσε τους καλλιτέχνες, τους μουσικόφιλους και τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να μποϊκοτάρουν την εκδήλωση, ισχυριζόμενο ότι αποτελεί «κουκούλωμα» των πολιτικών του Ισραήλ έναντι των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Με την απόφαση του Bundestag την Παρασκευή, η Γερμανία υποστήριξε αποτελεσματικά τη θέση του Ισραήλ ότι τα διεθνή μποϊκοτάζ είναι προκατειλημμένα και αντισημιτικά.

Η πρόταση έλεγε ότι μια εκστρατεία του BDS που καλεί για την επισήμανση των προϊόντων του Ισραήλ με αυτοκόλλητα που θα αναγράφουν «Μην Αγοράζετε» θυμίζει το μποϊκοτάζ των εβραϊκών επιχειρήσεων, γνωστό στα γερμανικά ως “Judenboykott”, το οποίο χρησιμοποίησε συνθήματα όπως: «Μην αγοράζετε από Εβραίους».

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στη Γερμανία, Jeremy Issacharoff, χαιρέτισε την απόφαση του Bundestag.

«Η απόφαση αυτή έχει ευρύτερη ευρωπαϊκή σημασία δεδομένου ότι το BDS δεν επιχειρεί να οικοδομήσει τη συνύπαρξη και την ειρήνη μεταξύ του Ισραήλ και το σύνολο των γειτόνων του», γράφει στο Twitter.

Αznews


Δες και,


Καθηγήτρια στο Τέξας απολύθηκε όταν αρνήθηκε να υπογράψει όρκο υπέρ του Ισραήλ

Το πρώτο νομοσχέδιο της Γερουσίας των ΗΠΑ για το 2019 στοχεύει στην προστασία του Ισραήλ από μποϊκοτάζ

Η κατηγορία για αντισημιτισμό, όπλο λογοκρισίας και επιβολής

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ