Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Παραδοχή Ζάεφ σε Ρώσους φαρσέρ ότι ο Τσίπρας θα τον βοηθήσει στην αναγνώριση ”Μακεδονικής Εκκλησίας” (ηχητικό)

Δύο Ρώσοι φαρσέρ παγίδευσαν τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος στις συζητήσεις τους ακούγεται πρόθυμος να δωροδοκήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την αναγνώριση της ”Μακεδονικής Εκκλησίας” ενώ γι’ αυτό το θέμα αναφέρει ρητά ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα τον βοηθήσει.

Στις τηλεφωνικές συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Αυγούστου 2018 και Απριλίου 2019 ο Ζάεφ νόμιζε ότι συνομιλούσε με τον τότε πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ. Στην πραγματικότητα συνομιλούσε, χωρίς να το γνωρίζει, με τους Ρώσους κωμικούς Βλαντίμιρ Κουζνετσόφ ή Βόβαν και Αλεξέι Στολιάροφ ή Λέξους.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, σε μια από αυτές τις συνομιλίες, ο φαρσέρ που υποδύεται τον Ποροσένκο, προτείνει να διαδραματίσει ρόλο μεσάζοντα μεταξύ της
Ορθόδοξης Εκκλησίας της ”Βόρειας Μακεδονίας” και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνώρισε τον Ιανουάριο την αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Εκκλησία, προκαλώντας την αγανάκτηση της Μόσχας και της Ρωσικής Εκκλησίας που κατήγγειλε ένα σχίσμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ρώσος φαρσέρ εξηγεί ότι το πέτυχε αυτό δίνοντας ο ίδιος ”προσωπικά χρήματα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο”. ”Στην περίπτωσή μου, κατέβαλα 150.000 ευρώ, για εσάς, είναι φθηνότερο”, είπε ο κωμικός μιλώντας για ένα ποσό των 100.000 ευρώ.

”Εξαιρετικά, δεν θα υπάρξει πρόβλημα”, απαντά ο Ζάεφ.

Όμως λίγο πριν στη συζήτηση ο Ζόραν Ζάεφ ακούγεται να λέει ”θα εκτιμούσα πολύ ένα καλό λόγο από την πλευρά σας στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο Τσίπρας θα με βοηθήσει επίσης λόγω προέλευσης από την Ελλάδα αλλά κάθε βοήθεια θα είναι πολύτιμη για μας”. 

Τότε ο Ρώσος φαρσέρ λέει α ο Τσίπρας θα σας βοηθήσει;, και ο Ζάεφ επιβεβαιώνει ξανά Ναι θα με βοηθήσει.

Το απόσπασμα αυτό, που μπορείτε να ακούσετε περίπου στο 36:50 της συνομιλίας στο κάτωθι ηχητικό βίντεο, δεν αναφέρθηκε σχεδόν από κανένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης και δεν σχολιάστηκε ακόμη από κανέναν πολιτικό παράγοντα στην Ελλάδα:



Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εκτάκτως εχθές, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Ζόραν Ζάεφ ζήτησε συγγνώμη, αλλά απέκλεισε την πιθανότητα να παραιτηθεί όπως ζητά η αντιπολίτευση.

Στην συνέντευξη ο Ζάεφ δήλωσε:

«Είμαι θύμα του ανοιχτού μου χαρακτήρα» και «απατεώνων από χώρες με προσανατολισμό ενάντια στο ΝΑΤΟ». «Αυτό που συνέβη πρέπει να σημάνει συναγερμό τόσο σ΄ εμάς όσο και σ΄ ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο, στον οποίο υπάρχει επιτακτική ανάγκη για μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη μάχη κατά των ψευδών ειδήσεων και των μηχανορραφιών. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δέχομαι ότι είμαι θύμα του ανοιχτού μου χαρακτήρα και της μόνιμης διάθεσής μου να επικοινωνώ με όλους. Βρίσκομαι σε συνεχή ανοικτή γραμμή με όλους τους στρατηγικούς μας εταίρους και με τους πολίτες. Αυτό συμβαίνει επειδή για μένα αποτελούν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα του κράτους και των πολιτών.»

Με πληροφορίες από Το Βήμα

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »