Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Δείτε: Πρώην υπάλληλοι του Twitter καυχιούνται για ”απαγόρευση σκιά” σε πολιτικές απόψεις που δεν τους αρέσουν

Νέο κρυφά βιντεοσκοπημένο υλικό από το Project Veritas δείχνει σημερινούς και πρώην υπαλλήλους του Twitter να καυχιούνται για την ικανότητά τους να λογοκρίνουν ανθρώπους στην πλατφόρμα των οποίων οι πολιτικές απόψεις δεν τους αρέσουν.

“Μια στρατηγική είναι η σκιώδης απαγόρευση έτσι ώστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο”, λέει στο βίντεο ο πρώην μηχανικός λογισμικού του Twitter, Abhinov Vadrevu. “Η ιδέα μιας απαγόρευσης σκιάς (shadow ban) είναι ότι απαγορεύετε κάποιον, αλλά δεν γνωρίζουν ότι έχουν απαγορευτεί, επειδή συνεχίζουν να αναρτούν και κανείς δεν βλέπει το περιεχόμενό τους. Έτσι σκέφτονται ότι κανείς δεν ασχολείται με το περιεχόμενό τους, όταν στην πραγματικότητα, κανείς δεν το βλέπει”.

“Απλά απενεργοποιείς περίπου όλα τα χαρακτηριστικά για αυτούς”, συνεχίζει ο Vadrevu. “Συνεχίζουν να βλέπουν τα πάντα, είναι όλα εκεί. Μπορείς να κάνεις like, να το βάλεις στα αγαπημένα, ή να σου αρέσει το retweet ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά
στο τέλος της μέρας κανείς άλλος δεν αλληλεπιδρά. Κανείς άλλος δεν βλέπει τι κάνεις”.




Ο Vadrevu ανησυχεί επίσης στο βίντεο ότι η είδηση ​​της τακτικής θα έδινε στο Twitter άσχημη φήμη εάν έβγαινε ποτέ δημόσια και το ονόμασε «επικίνδυνη στρατηγική». ”Σίγουρα γνωρίζω ότι το Reddit το κάνει αυτό”, προσθέτει. “Αλλά δεν ξέρω αν το Twitter εξακολουθεί να το κάνει”.

Το Project Veritas – ένας οργανισμός που δημοσιεύει συχνά κρυφά βίντεο με τη χρήση μεθόδων που έχουν προκαλέσει διαμάχη – έχει τα δικά του ζητήματα με την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Ο πρόεδρός του, James O’Keefe, του οποίου ο λογαριασμός Twitter έχει περισσότερους από 363.000 οπαδούς, απορρίφθηκε για επαλήθευση πέρσι.

Η συζήτηση μεταξύ του μηχανικού και των μυστικών δημοσιογράφων καταγράφηκε σε εστιατόριο στις 3 Ιανουαρίου.

Σε μια συνομιλία στο εστιατόριο την 1η Δεκεμβρίου, μια άλλη πρώην μηχανικός του Twitter, η Conrado Miranda, λέει ότι είναι “ένα πράγμα”. Η Μιράντα εξήγησε ότι ένα από τα φίλτρα που ταξινομούν ποιά tweets βλέπουν οι χρήστες, ελαχιστοποιεί ορισμένες αναρτήσεις που έχουν γράψει υποστηρικτές του Τραμπ ή από χρήστες που εκφράζουν συντηρητικές ιδέες.

Και σε άλλη συζήτηση μεταξύ ενός δημοσιογράφου του Project Veritas και ενός μηχανικού άμεσων μηνυμάτων του Twitter, του Pranay Singh, που καταγράφηκε σε μπαρ του Σαν Φρανσίσκο στις 5 Ιανουαρίου, ο Singh λέει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει συστηματικά το Twitter για να αναστείλει ή να περιορίσει την εμβέλεια των λογαριασμών ορισμένων ανθρώπων.

Όταν ρωτήθηκε γιατί ο λογαριασμός που ανήκει στον Julian Assange, τον οποίο ζητά η Σουηδική κυβέρνηση για κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης, δεν επαληθεύεται και πρόσφατα έπεσε, ο Singh λέει ότι πιθανότατα οφείλεται στην κυβέρνηση των ΗΠΑ που πιέζει την εταιρεία. Ο μηχανικός του Twitter εξήγησε επίσης ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί συχνά εργαλεία για να εξαλείψει bots σε λογαριασμούς που είναι συμπαθείς υπέρ του Τραμπ και που έχουν πολλούς followers με όπλα, σταυρούς ή emojis με την αμερικανική σημαία στο βιογραφικό τους ή στα χρονοδιαγράμματα.

”Δηλαδή ποιός το λέει αυτό;” είπε ο Singh. “Ποιος μιλάει έτσι; Αυτό είναι σίγουρα bot.”

“Ναι ψάχνεις για τον Τραμπ ή την Αμερική, και έχεις περίπου πέντε χιλιάδες λέξεις-κλειδιά για να περιγράψεις έναν redneck (συντηρητικό Αμερικανό σε αγροτικές περιοχές)”, προσθέτει. “Στη συνέχεια, κοιτάς και αναλύεις όλα τα μηνύματα, όλες τις εικόνες και στη συνέχεια ψάχνεις για πράγματα που ταιριάζουν με αυτά.”

Ένας διάλογος μεταξύ των δημοσιογράφων του Project Veritas και του Singh στο 10:25 – 12:25 του βίντεο είναι ιδιαίτερα απογοητευτικός. Ο μηχανικός εξηγεί ότι η εταιρεία αποδίδει ορισμένες αξίες σε ορισμένα πράγματα που οι άνθρωποι κάνουν tweet. Για παράδειγμα, ένα tweet που αναφέρει τον Τραμπ θα μπορούσε να έχει μια αξία του 5 και μια φωτογραφία ενός όπλου θα μπορούσε να έχει μια αξία του 1,5 και εάν ένας λογαριασμός έχει αξία πάνω από μια αυθαίρετα ορισμένη τιμή, καθορίζεται ένα bot και διαγράφεται .

Κάποιος που αναγνωρίζεται ως μηχανικός λογισμικού του Twitter, ο Steven Pierre, μίλησε στο βίντεο για ένα νέο μυστικό χαρακτηριστικό. Το Twitter εργάζεται για να λογοκρίνει ή να σταματά τις αρνητικές αλληλεπιδράσεις.

“Κάθε συνομιλία θα βαθμολογείται από μια μηχανή και το μηχάνημα θα πει αν είναι θετικό ή αρνητικό”, δήλωσε ο Pierre. “Δεν πρόκειται να απαγορεύσει τη νοοτροπία, πρόκειται να απαγορεύσει, ας πούμε, έναν τρόπο ομιλίας”.

Πηγή:
http://thefederalist.com/2018/01/11/twitter-employees-brag-about-shadow-banning-users-video/

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ