Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ: Οι άθλιοι Κούρδοι εγκαταλείπουν τον αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα για να κάνουν ένα αμερικανο-σιωνιστικό προτεκτοράτο


  1. Για να καταλάβουμε τι γίνεται σήμερα με τον μίνι Τουρκο-κουρδικό πόλεμο στη Συρία πρέπει να ξετυλίξουμε, όσο συνοπτικά γίνεται, όλο το κουβάρι στο οποίο ανακατεύονται Αμερικανοσιωνιστές, αλλά και Ρώσοι και Τούρκοι, εκτός βέβαια από τους άμεσα ενδιαφερόμενους Σύριους και Κούρδους.

  2. Ο αγώνας των Κούρδων, που ήταν ιστορικά ο εθνικο-απελευθερωτικός αγώνας ενός λαού που τον είχαν τεμαχίσει οι Μεγάλες δυνάμεις μετά το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και διασπείρει ανάμεσα σε τέσσερις βασικά χώρες (Ιράν, Ιράκ, Τουρκία και Συρία), πήρε άλλη τροπή στη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Από αντι-ιμπεριαλιστικός αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που τεμάχισαν το Κουρδικό έθνος­­– αγώνα τον οποίο είχαμε υποστηρίξει όλοι στην Αριστερά (που τότε ήταν άξια του ονόματός της και όχι παρακλάδι των Σόρος κλπ όπως σήμερα)– μετατράπηκε σήμερα σε αγώνα για την ίδρυση ενός Κουρδιστάν-τσόντας των ιμπεριαλιστών! Η εξέλιξη αυτή ξεκίνησε με τους Κούρδους στο Ιράκ, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την δεύτερη εγκληματική δυτική εισβολή της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε)  για την εξόντωση του εθνικά κυρίαρχου Μπααθικού καθεστώτος, που ήταν παραφωνία στη ΝΔΤ της βαθμιαίας κατάργησης των εθνικών κρατών, συντάχτηκαν άμεσα με τους δυτικούς ιμπεριαλιστές στη καταστροφή του λαού του Ιράκ για να κάνουν το αυτόνομο κρατίδιό τους, δηλαδή ένα καθαρά Αμερικανικό προτεκτοράτο!

  3. Οι προοδευτικοί όμως (τότε!) αντι-ιμπεριαλιστές Κούρδοι της Τουρκίας του PKK συνέχιζαν τον αντι-ιμπεριαλιστικό αγώνα, γι’ αυτό και οι Αμερικανοί με τη βοήθεια της Αμερικανόδουλης αλητείας των Πάγκαλων-Σημίτηδων και σια φρόντισαν να ρίξουν στα Τουρκικά μπουντρούμια τον αρχηγό τους Οτσαλάν, τον οποίο ουσιαστικά παρέδωσαν στη CIA και τους Τούρκους διώκτες του και για τον οποίο αγωνίστηκε τότε η Αριστερά στην Ελλάδα και διεθνώς.

  4. Όμως το PKK, με την ευκαιρία της επίθεσης της Υ/Ε εναντίον του λαού της Συρίας, με σκοπό πάλι την εξόντωση ενός ακόμη εθνικά κυρίαρχου κράτους μετά από αυτό της Λιβύης, θεώρησε ότι το παράδειγμα των Κούρδων του Ιράκ ήταν επιτυχημένο και έπρεπε να το ακολουθήσουν για να κάνουν και αυτοί αρχικά το δικό τους κρατίδιο μέσα στη Συρία και αργότερα παίζοντας σαφέστατα το παιχνίδι της Υ/Ε και των Σιωνιστών, να ενώσουν τα Κουρδικά Κρατίδια σε Ιράκ, Συρία με ανάλογα κρατίδια που σκοπεύουν να ιδρύσουν σε Ιράν και Νότια Τουρκία για τη δημιουργία ενός Κουρδικού υπερ-κράτους. Το Κουρδιστάν βέβαια αυτό δεν μπορεί παρά να είναι ένα προτεκτοράτο της Υ/Ε, αφού θα έχει κτιστεί με βάση όχι απλά την ανοχή αλλά την πλήρη πολιτικο-στρατιωτική στήριξη του «ιμπεριαλισμού», δήθεν για την καταπολέμηση του ISIS, αλλά στην πραγματικότητα για να τους χρησιμοποιήσουν ως το βασικό μέσο για τον διαμελισμό της Συρίας και στη συνέχεια την ανατροπή και του τελευταίου Μπααθικού καθεστώτος. Ήδη οι Αμερικανοί έχουν στήσει 5 τεράστιες στρατιωτικές βάσεις στα Κουρδικά εδάφη, δίνοντας καθαρά το στίγμα του υπό εκκόλαψη Κουρδιστάν: ένα νέο τεράστιο προτεκτοράτο της Υ/Ε και των Σιωνιστών στη Μέση Ανατολή. Δεν είναι άλλωστε περίεργο ότι τώρα οι Αμερικανικές και Ισραηλινές σημαίες συνυπάρχουν τώρα στα κουρδικά εδάφη μαζί με φωτογραφίες του Οτσαλάν, ενώ βέβαια οι τέως «αντι-ιμπεριαλιστές» Κούρδοι του PKK/YPG δεν διανοήθηκαν να καταδικάσουν το μεγαλύτερο ίσως ιστορικό έγκλημα των Αμερικανο-σιωνιστών: την αρπαγή της Ιερουσαλήμ!

  5. Η Τουρκία του Ερντογάν, μετά το αποτυχόν πραξικόπημα της Υ/Ε εναντίον του καθεστώτος, μετατράπηκε, αναγκαστικά, σε …εθνικοαπελευθερωτική δύναμη παίρνοντας τη θέση των τ. αντι-ιμπεριαλιστών Κούρδων που σήμερα είναι ορντινάντσες της Δύσης. Όμως η σημερινή Τουρκία, μολονότι μέλος του ΝΑΤΟ που φιλοδοξούσε να μπει στη «στρούγκα» της ΕΕ, μπήκε στο στόχαστρο της Υ/Ε από την στιγμή που ο Ερντογάν αποφάσισε, έστω με αντιφατικό τρόπο, να δημιουργήσει μια εθνικά κυρίαρχη χώρα, όπως ήταν η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, η Λιβύη και η Συρία. Από τότε, η τύχη της Τουρκίας προδιαγράφηκε από την Υ/Ε. Έπρεπε η χώρα να διασπαστεί, όπως διασπάστηκε και η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, η Λιβύη και τώρα θα διασπαστεί και η Συρία. Οι Κούρδοι, όντας πρόθυμοι να παίξουν τον βρώμικο ρόλο της διάσπασης των χωρών αυτών (υποτίθεται για να ικανοποιήσουν το εθνικό τους όνειρο!) κατ’ εξοχήν προσφέρονταν γι’ αυτό το στόχο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι οι Κούρδοι δεν δικαιούνται την αυτονομία τους. Όμως κάθε άλλο παρά αυτονομία θα έχουν τώρα μέσα στο ΝΑΤΟ και παρόμοιους οικονομικούς οργανισμούς της Δύσης, με τις πολυεθνικές ν’ αλωνίζουν, στα δήθεν ελευθεριακά καραγκιοζιλίκια της Ροχάβα! Οι Κούρδοι, αν ήταν συνεπείς αντι-ιμπεριαλιστές μαχητές, θα μπορούσαν να συνασπιστούν με τους αντι-ιμπεριαλιστές στο Ιράν, τη Συρία, το Ιράκ και την Τουρκία και να διαπραγματευτούν αυτόνομες περιοχές μέσα στις χώρες αυτές και όχι να επιζητούν αυτονομία μέσα στη Νέα Διεθνή Τάξη, όπως κάνουν και οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ…Φυσικά, ο αγώνας θα ήταν πολύ πιο δύσκολος αλλά στο τέλος του θα είχαν επιτύχει πραγματική αυτονομία και δεν θα είχαν εξευτελισθεί ιστορικά, όπως γίνεται σήμερα, όσον αφορά την επαναστατική και πολιτική εντιμότητα τους!

  6. Οι Κούρδοι όμως προτίμησαν να παίξουν τον σημερινό άθλιο ρόλο τον οποίο θα πληρώσουν πολύ ακριβά στο μέλλον, ενώ οι πραγματικά αντι-ιμπεριαλιστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο ήδη τους ξέγραψαν και μένουν τώρα με την υποστήριξη της «Αριστεράς» του Σόρος και παρόμοιων. Οι «Αριστεροί» αυτοί, ανάμεσα στους οποίους πρωτοστατούν άθλια Τροτσκιστικά απολιθώματα σαν τον Χρ. Κεφαλή (που έβγαλε μέχρι τον Τάκη Φωτόπουλο αντιδραστικό και …ακροδεξιό εδώ), το ΣΕΚ και το πατρικό του στη Βρετανία που είχε αποπειραθεί να μπει στη πρεσβεία της Λιβύης (που ήταν ακόμη του Καντάφι), υποστηρίζοντας δήθεν τον λαό της (τη στιγμή που τον βομβάρδιζαν τα Νατοϊκά αεροπλάνα!), είναι γνωστοί για τον βρώμικο ρόλο που έπαιξαν στηρίζοντας τις δήθεν Αραβικές «επαναστάσεις» και κατόπιν την «επανάσταση» του Ουκρανικού λαού για να διαλύσουν τις χώρες αυτές και να επιβάλουν καθεστώτα-προτεκτοράτα όπως αυτό του Ποροσένκο. Αυτή η «Αριστερά» έχει πεθάνει οριστικά αφού αρνείται πεισματικά να δει το νέο συστημικό φαινόμενο της ανάδυσης της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης και της Υπερεθνικής Ελίτ, ενώ παραμένει εγκληματικά προσκολλημένη σε αναχρονιστικές «αναλύσεις» για (εθνικούς) «ιμπεριαλισμούς» και ξεπερασμένους «διεθνισμούς», στην ουσία στην υπηρεσία της προπαγάνδας της Υ/Ε και των Σόρος για το ξεχαρβάλωμα παντού κάθε εθνικής, οικονομικής αλλά και πολιτιστικής κυριαρχίας, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα στο Ελληνικό προτεκτοράτο. Γι’ αυτό και οι λαοί στρέφονται στα κινήματα για την Εθνική και Οικονομική κυριαρχία παντού στην Ευρώπη (Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία κλπ) ακόμη και στην Αμερική, παρά το γεγονός βέβαια ότι, επειδή είναι κινήματα «από τα κάτω», εύκολα μπορούν να τα εκμεταλλεύονται τυχάρπαστοι πολιτικάντηδες όπως ο Τραμπ, ώστε να μπορεί μετά η «αριστερή» αλητεία να καταδικάζει τα πελώρια αυτά λαϊκά κινήματα που έχει αγκαλιάσει η άλλοτε ισχυρή εργατική τάξη, ως «ακροδεξιά», «ρατσιστικά» κλπ..

  7. Γι’ αυτό ακριβώς το ΜΕΚΕΑ μάχεται και συμπαρίσταται στους λαούς αυτούς που μάχονται για την εθνική και οικονομική κυριαρχία τους σε σύγκρουση με τη ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και τους θεσμούς της (ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΠΟΕ κλπ), με στόχο τη δημιουργία μιας Συνομοσπονδίας εθνικά και οικονομικά κυρίαρχων λαών που είναι η αναγκαία προϋπόθεση σήμερα ώστε να μπορεί μετά ο κάθε λαός ν’ αποφασίσει τη μορφή κοινωνικής οργάνωσης που επιθυμεί (σοσιαλιστική, σοσιαλδημοκρατική, Περιεκτική Δημοκρατία, αναρχοσυνδικαλιστική, κλπ.).


ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ – 25/01/2018


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ