Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Σύριοι αντάρτες επισκέφθηκαν την Ουάσιγκτον για να ζητήσουν βοήθεια από τη CIA!

Κύρια πηγή πληροφοριών: Intelnews.org/με προσθήκες από το Off the Record

Μια αντιπροσωπεία Σύριων ανταρτών βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για να ζητήσει από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ να εξουσιοδοτήσει την CIA να συνεχίσει να τους παρέχει στρατιωτική βοήθεια, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το 2013, ο τότε Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έδωσε εντολή στη CIA να παράσχει κρυφή υποστήριξη στους μαχητές στη Συρία. Η CIA άρχισε να βοηθά αμέσως τους μαχητές που συνδέονται με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA), ο στόχος του οποίου ήταν να ανατρέψει το καθεστώς του Συριακού Προέδρου Μπασάρ Άσαντ. Στο πλαίσιο του πρότζεκτ με την κωδική ονομασία TIMBER SYCAMORE, το προσωπικό της CIA εκπαίδευσε μαχητές της FSA και τους έδωσε ελαφριά όπλα. Αλλά τον περασμένο Ιούλιο ο Πρόεδρος Τραμπ τερμάτισε απότομα το πρόγραμμα της CIA, το οποίο ονόμασε «επικίνδυνο και σπάταλο».

Τώρα ο FSA έχει αποστείλει αντιπροσωπεία στην Ουάσινγκτον για να υποστηρίξει ότι αν η CIA δεν τους βοηθήσει οι πολιτοφυλακές που
υποστηρίζονται από το Ιράν θα κυριαρχήσουν σε μεγάλο βαθμό στη Συρία. Τη Δευτέρα, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι ο Mustafa Sejari, ανώτερος εκπρόσωπος του FSA, δήλωσε πως η Συριακή αντιπροσωπεία είχε συναντηθεί με μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ και αξιωματούχους του Λευκού Οίκου. Αυτή την εβδομάδα ελπίζουν να μιλήσουν με εκπροσώπους των Κρατικών και Αμυντικών Υπηρεσιών, δήλωσε ο Sejari.


Μέλη της αντιπροσωπείας, είπε ο Sejari στο Reuters, ”ζήτησαν την επανάληψη της βοήθειας και εξήγησαν τους κινδύνους αν αφήσουν τις μετριοπαθείς δυνάμεις του FSA χωρίς υποστήριξη”. Πρόσθεσε ότι, αν οι ΗΠΑ ”μιλούν σοβαρά για να αντιμετωπίσουν την πρόκληση της αυξανόμενης Ιρανικής επιρροής στη Συρία” από τη Χεζμπολάχ και άλλες Σιιτικές πολιτοφυλακές, θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον FSA. Ο Sejari περιέγραψε επίσης την απόφαση του Τραμπ να τερματίσει το TIMARM SYCAMORE ως «καταστρεπτική». Ο FSA, δήλωσε ότι “υποστηρίζει τις δηλώσεις του Προέδρου Τραμπ σχετικά με την ανάγκη αντιμετώπισης της Ιρανικής ηγεμονίας στην περιοχή. Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε τα λόγια σε δράση”. Συνέχισε λέγοντας ότι “μέχρι τώρα στο έδαφος οι Ιρανικές πολιτοφυλακές αναπτύσσονται χωρίς σοβαρή αντίσταση”.


Λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Προέδρου Τραμπ να τερματίσει την υποστήριξη της CIA στον FSA, ορισμένοι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η κίνηση θα μπορούσε να λειτουργήσει αντίστροφα, αναγκάζοντας τους ξαφνικά άνεργους μαχητές να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις μόνο για να εξασφαλίσουν πηγές εισοδήματος.


Στα τέλη Αυγούστου, αναφέρθηκε ότι αμερικανικά στρατεύματα που είχαν αναπτυχθεί στη Συρία είχαν ανταλλάξει πυρά με πρώην αντάρτες του FSA, οι οποίοι τώρα οδηγούνταν από διοικητές εκπαιδευμένους από την Τουρκία.


Σε σχετική εξέλιξη, η κυβέρνηση της Τουρκίας απέρριψε τη Δευτέρα ως τακτικές “τρομοκρατικού στρατού” τα σχέδια του Αμερικανικού στρατού για εκπαίδευση μελών των Δημοκρατικών Δυνάμεων των Σύριων Κούρδων (SDF). Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στη Συρία δήλωσε ότι σχεδιάζει να εκπαιδεύσει μια δύναμη 30.000 ατόμων της SDF ως επαγγελματικό στρατό που θα μπορούσε να διατηρήσει τον έλεγχο των εδαφών που επανακαταλήφθηκαν πέρσι από το Ισλαμικό Κράτος. “Το καθήκον μας είναι να πνίξουμε αυτή την τρομοκρατική δύναμη προτού γεννηθεί”, είπε ο Ερντογάν τη Δευτέρα, σύμφωνα με το AP. Ο 30.000 στρατός των “προδοτών” που η Ουάσινγκτον προσπαθεί να δημιουργήσει θα στρέψει τα όπλα του εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων στην πρώτη απειλή, προειδοποίησε ο Ερντογάν.


Ταυτόχρονα ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ένας τέτοιος σχηματισμός θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »