Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Η Τήλε-κατευθυνόμενη «αντεπανάσταση».

Το παιδικό μας τραγούδι έλεγε: «Πατάω ένα κουμπί και βγαίνει μια χοντρή».
Τα πράγματα τώρα έχουν αλλάξει. : «Πατάω ένα κουμπί και καίω την Αθήνα» . «Πατάω ένα κουμπί και έλεγχω την Ελλάδα ».


Το SMS –εντολή, από τον Μεγάλου Αδελφό, με κεφαλαία γράμματα έγραφε: «ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΑΠ 15ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙΣ Κ ΑΥΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ Ν ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Κ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΣΤ ΧΕΡΙ ΜΑΣ! ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ Τ ΣΜΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΑΣ». 

«Πρέπει να αντιδράσουμε», τους έλεγε η εντολή. «Με κλείσιμο όλων των σχολείων και πορεία διαμαρτυρίας». Και τα παιδιά που δεν σκέπτονται πια, έκαναν αυτό που τους είπαν.

Σε συγκεκριμένο γκρουπ του Facebook .με τον τίτλο: «Killing of a 15 year old student in Greece», ήταν χθες αναρτημένο το
πρόγραμμα της Δευτέρας: Αθήνα 18.00 Προπύλαια. Ηράκλειο 09.00 Αστόρια. Θεσσαλονίκη 18.30 Καμάρα. Λονδίνο 09.30 Hyde Park Corner. Καρδίτσα πλατεία Ν. Πλαστήρα 18.30. Κόρινθος 7 μ.μ. πλατεία περιβολάκια Κορίνθου. Ρέθυμνο 6 μ.μ. Δημαρχείο. Χίος 11.30 Απλωταριά Ρόδι.

Από το μεσημέρι της Κυριακής από κινητό σε κινητό των μαθητών, κυκλοφορούσε SΜS που προέτρεπε σε αποχή από τα μαθήματα. «Σήμερα όλοι στα μαύρα. Το πρωί δεν θα μπούμε στο σχολείο αλλά θα περιμένουμε απ΄ έξω σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Προωθήστε το. Μας αφορά όλους».
Άλλη εντολή: «Το αίμα του μικρού κυλάει και ζητάει εκδίκηση - οι δολοφόνοι πρέπει να πληρώσουν - φταίμε όλοι».
Οι τρεις μεγαλύτερες σελίδες του Facebook, που ήταν «αφιερωμένες» στον 15χρονο μεταφράστηκαν αμέσως, στα αγγλικά και τα ισπανικά, παραθέτοντας όλες τις πληροφορίες για τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου.

«Αλήθεια, ποιοι και πώς συντονίζουν αυτή τη δράση των δήθεν αγανακτισμένων που εκτονώνονται με τυφλή βία για να προκαλέσουν καθολική κρατική καταστολή ενάντια στο λαϊκό κίνημα; Ποιος ο ρόλος και ο σκοπός αυτών που τους ωθούν σ' αυτή τη δράση; Και ας μη μας δουλεύουν με το διαδίκτυο και τα SMS,γιατί αυτά δεν εκπέμπονται αυθόρμητα και χωρίς οργάνωση και επιτελεία εντός και εκτός επικράτειας για τη στήριξη της αστικής εξουσίας» αναρωτήθηκε σήμερα ο Ριζοσπάστης .

Το Σάββατο ο Κωνσταντίνος να είχε γράψει:
«Οι επιτήδειοι, γνωστοί-άγνωστοι, κάνουν αυτά τα παιδιά πιόνια στις κινήσεις στρατηγικής και στα σχέδιά τους, μέσα από τα ευρύχωρα σαλόνια των σπιτιών τους.».

Η «Αυγή» μετά την καταστροφή της Αθήνας έγραψε:
«Η Αθήνα θα μνημονεύεται πλέον παγκοσμίως ως μία απο τις πόλεις που "γεύθηκαν" τη γενικευμένη αναταραχή, στον δρόμο που "χάραξαν" το Μπρίξτον, το Λος Άντζελες, τα προάστια του Παρισιού.» και στην πρώτη σελίδα τόνιζε: «Άγριο ξέσπασμα . Χιλιάδες νέοι, περιθωριοποιημένοι από τον νεοφιλελεύθερο εκσυγχρονισμό, αιφνιδιάζουν την κοινωνία και ξεσπούν με πράξεις βίας» . -«Βρισκόμαστε ήδη στον προθάλαμο της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και αποδώ και πέρα η βία θα κυλάει στις φλέβες ολόκληρης της καπιταλιστικής κοινωνίας, στους δρόμους όλων των πόλεων και χωρών, μέχρι να ολοκληρωθεί το πέρασμα στην απόλυτη βαρβαρότητα» .

Μου έγραψε ο Κώστας : «Βρισκόμαστε σε πόλεμο» , έγραφαν, ορισμένοι ανώνυμοι το σαββατοκύριακο στο διαδίκτυο.

Η επιχείρηση κατάληψης της διάνοιας των παιδιών πέτυχε. Ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει. Για να κερδηθεί όμως πρέπει να ξυπνήσουν τα παιδιά.

Από « αγέλη» της παγκοσμιοποίησης και «φερέφωνα» του «Μεγάλου Αδελφού» , πρέπει να γίνουν και πάλι σκεπτόμενοι, δηλαδή άνθρωποι.

Ευθύνη έχουν οι γονείς πρώτα από όλα, και το κράτος, που άφησε το σχολείο να διαλυθεί, με τους διαδοχικούς εκσυγχρονισμούς.

Η μάχη πρέπει να δοθεί τώρα, γιατί αύριο θα είναι πάρα πολύ αργά.

Να τις έγραφα πριν από 9 χρόνια για «τα Δεκεμβριανά του Μεγάλου Αδελφού» στις 09/12/2008 :

Το Μέγα ερώτημα είναι αν εκείνα τα χαζά παιδιά που τα προσέλαβαν ως δωρεάν κομπάρσους στο υπερθέαμα του μολότοφ-μιούζικαλ, της Συμπαραγωγής, Cia-Ανοιχτής Κοινωνίας-ΑΝΤΙΦΑ-ΜΕΓΚΑ-ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταλάβει τι έκαναν;

Όπως έλεγα τότε, εκείνα τα παιδιά , από « αγέλη» της παγκοσμιοποίησης και «φερέφωνα» του «Μεγάλου Αδελφού» , θα πρέπει να γίνουν και πάλι σκεπτόμενοι, δηλαδή άνθρωποι.

Ευθύνη έχουν οι γονείς πρώτα από όλα, και το κράτος, που άφησε το σχολείο να διαλυθεί, με τους διαδοχικούς εκσυγχρονισμούς.

Η μάχη πρέπει να δοθεί τώρα, γιατί αύριο θα είναι πάρα πολύ αργά.

Η μάχη δεν δόθηκε. Οι τηλε-καρτοκινητοί, συνεχίζουν να ...προστατεύουν το περιβάλλον, να κάνουν ποδήλατο και καπνίζουν αλβανικό χασίσι.

Σπύρος Χατζάρας

ΠΗΓΗ
το είδα

1 σχόλιο:

  1. Τα "αυθόρμητα" SMS της "επαναστατικής νεολαίας" και του γκρουπ του Facebook γιατί δεν έχουν στείλει ένα SMS που να ενημερώνει για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας ενός συνανθρώπου μας;;;

    Ένα SMS όπου θα γράφει:

    - ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ

    - οι δολοφόνοι (ή δεν είναι δολοφονία να σου παίρνουν το σπίτι και να σε πετάνε στο δρόμο...) πρέπει να πληρώσουν - φταίμε όλοι

    - Πρέπει να αντιδράσουμε

    - Προωθήστε το. Μας αφορά όλους

    - ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ Τ ΣΜΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΣΑΣ

    και όλοι στο Ειρηνοδικείο.

    Γιατί άραγε δεν έχουμε λάβει αυτό το μήνυμα στο κινητό μας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »