Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

«Πόλεμος» για τα «60 λεπτά το tweet» των τρολς του ΣΥΡΙΖΑ

Πρώην «σύντροφος» αποκάλυψε πως έμμισθοι λογαριασμοί γράφουν tweets προς 60 λεπτά του ευρώ το καθένα - Στο hashtag #60_λεπτά_το_τουίτ γίνεται πραγματικό πάρτι με μπηχτές, καρφιά, πολύ χιούμορ και άγριο τρολάρισμα
«Ρε φιλαράκι έχεις 60 λεπτά να γράψω ένα τουίτ;» - «Με κάθε τουίτ το έξυπνο χαλί που τινάσσεται μόνο του» - «Για 60 λεπτά τέκνο Βρούτε;». Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις ατάκες που μπορεί να συναντήσει κανείς στο Twitter τις τελευταίες ώρες κάτω από το hashtag #60_λεπτά_το_τουίτ.


Για τους αμύητους στα σόσιαλ μίντια, το hashtag είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες των κοινωνικών δικτύων, το οποίο καθιερώθηκε και χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό για συγκέντρωση όλων των τουίτς γύρω από μια συζήτηση.

Αυτή τη φορά λοιπόν το βασικό θέμα συζήτησης δεν είναι ο προϋπολογισμός, ούτε το ποδόσφαιρο και κάποιο ριάλιτι, αλλά το #60_λεπτά_το_τουίτ που έχει μετατραπεί στο απόλυτο τρέντ, με τα σχόλια να δίνουν και παίρνουν από πλήθος χρηστών που επιστρατεύουν το χιούμορ τους και συμμετέχουν στη συζήτηση.
Όλα ξεκίνησαν από έναν άτυπο εμφύλιο πόλεμο που
μαίνεται εδώ και αρκετό καιρό στα σόσιαλ μίντια. Γνωστά accounts, λογαριασμοί δηλαδή που αντιστοιχούν σε δημοφιλείς και υπερδραστήριες περσόνες του διαδικτύου, φαίνεται ότι έχουν αποστασιοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο παρελθόν τον υποστήριζαν με μένος, εξαπολύοντας, μάλιστα, συχνά χυδαίες και προσωπικές επιθέσεις, σε όποιον τολμούσε να ασκήσει οποιαδήποτε μορφής πολιτική κριτική. Η στάση τους αυτή και η ανωνυμία τους είχε κατατάξει σε μία πολυπληθή ομάδα/στρατιά του Διαδικτύου που έχει γίνει γνωστή ως "πολιτικά τρολς". Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί για τη δραστηριότητά τους, με την υπογράφουσα να έχει επιχειρήσει πολλάκις να διεισδύσει στα άδυτά τους.

Ένας εξ’ αυτών των "ανταρτών", όμως, με την επωνυμία Spider-man @PeterParker_83 φαίνεται να ρίχνει άπλετο φως σ’ ένα προσοδοφόρο επάγγελμα, καθώς περί αυτού πρόκειται, αν ο ισχυρισμός του ευσταθεί. Εν μέσω μίας σύγκρουσης με τους πρώην συντρόφους τους αποκάλυψε ότι όχι απλά βρισκόταν σε έμμισθη υπηρεσία, αλλά μάλιστα πληρωνόταν 0,60 λεπτά το τουίτ. Πριν σπεύσει κανείς να χαρακτηρίσει το ποσό ευτελές, αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος, αλλά και πολλοί ακόμα, γράφουν εκατοντάδες τουίτς την ημέρα, οπότε αξίζει κανείς να κάνει τον λογαριασμό…

Η αποκάλυψη ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με πολλούς πρωτοκλασάτους χρήστες να μπαίνουν στο παιχνίδι και να κατονομάζει ο ένας τον άλλον (Γερογκρινιάρης, Yiastra, Κανέκος, Δραχμend, ο Al-Auh-Andro‏ και άλλους) ότι πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους. Άλλοι απάντησαν, χαρακτηρίζοντάς τον συκοφάντη και απαιτώντας αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και ο Εddie‏ @N0nServ1am, ο οποίος έβγαλε στη φόρα κάποια παλαιότερα τουιτ του χρήστη Yiastra, όταν το 2012 ο σημερινός ένθερμος υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ, υμνούσε την Χρυσή Αυγή!

Το μόνο σίγουρο είναι με τις εκατέρωθεν αυτές διαδικτυακές μαχαιριές άνοιξε για τα καλά ο ασκός του Αιόλου. Ενδέχεται, όμως, το όλο σκηνικό να αποτελεί μία τρολιά που στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό ή την ανάδειξη ασήμαντων και απρόσωπων ατόμων που κρύβονται πίσω από όχι και τόσο ευφυή ψευδώνυμα. Μένει να δούμε…


Το tweet από το οποίο ξεκίνησε ο «χαμός» στο Twitter






























πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ