Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Χριστούγεννα στην Υεμένη: 25 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά, από Σαουδαραβικό βομβαρδισμό σε αγορά

Μια Σαουδαραβική αεροπορική επιδρομή έπληξε μια συνωστισμένη αγορά στην Υεμένη σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 άτομα – καθώς ο αριθμός των θανάτων από βομβιστικές επιθέσεις κατά τις τελευταίες 48 ώρες ανέρχεται σε πάνω από 70, μεταδίδει η Daily Mail.

Αυτόπτες μάρτυρες στην Υεμένη και αξιωματούχοι ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι πολλά παιδιά είχαν σκοτωθεί επίσης στην επίθεση και ότι το χτύπημα της Τρίτης στη δυτική επαρχία Taiz τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους 30.

Διεθνείς ομάδες δικαιωμάτων κατηγορούν τον συνασπισμό ότι βομβαρδίζει συγκεντρώσεις, αγορές, νοσοκομεία και κατοικημένες περιοχές σε όλη την Υεμένη από την αρχή της αεροπορικής εκστρατείας εναντίον των ανταρτών Χούθι, τον
Μάρτιο του 2015.



Κυβερνητικά στρατεύματα και δυνάμεις συνασπισμού προχωρούν κατά μήκος των ακτών της Ερυθράς Θάλασσας, καταλαμβάνοντας την πόλη Khokha νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο δεδηλωμένος στόχος είναι να φθάσουν στο Χοντέιντα, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Υεμένης και ένα βασικό σημείο εισόδου για βοήθεια στη χώρα.


Ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι το λιμάνι αντιμετωπίζει «το μεγαλύτερο λιμό που έχει δει ο κόσμος εδώ και πολλές δεκαετίες».

Αλλά ο συνασπισμός έχει συναντήσει ισχυρή αντίσταση από τους Σιίτες Χούθι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά και το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Υεμένης.



Περισσότεροι από 8.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση από την παρέμβαση του συνασπισμού στη φτωχή χώρα, όπου περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους φέτος από χολέρα.

Η Υπηρεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ δήλωσε ότι έχουν χτυπηθεί 136 άμαχοι και άλλοι 87 τραυματίστηκαν σε χτυπήματα στην Σαναά, Σααντά, Χοντέιντα, Μαρίμπ και Τάεζ μεταξύ 6 και 16 Δεκεμβρίου.

Ο ασταθής πόλεμος σκότωσε περισσότερους από 10.000 πολίτες και έσπρωξε την φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου στο χείλος της πείνας.

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »