Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Όταν μιλούν οι αριθμοί…

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

   Δύο κατασχέσεις το λεπτό σε κάθε 8ωρο λειτουργίας τους έκαναν οι Εφορίες τον Οκτώβριο!

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ:


  • Στις 22 εργάσιμες ημέρες του Οκτώβρη επιβλήθηκαν 22.903 μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κυρίως κατασχέσεις λογαριασμών εις χείρας τρίτων).

  • Καθημερινά οι Εφορίες έκαναν 1.041 κατασχέσεις και δεσμεύσεις σε οφειλέτες. Δηλαδή γίνονταν 130 κατασχέσεις κάθε μία ώρα  ή 2,2 κατασχέσεις κάθε λεπτό!

  • Στους 1.014.295 έφτασαν οι φορολογούμενοι που υπέστησαν κατασχέσεις λογαριασμών και δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων.

  • Στα 4.170.753 ανέρχεται ο αριθμός των πολιτών που χρωστούν στοΔημόσιο και σε πάνω από 1,7 εκατομμύρια εκείνοι που απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα.
  •    
    Με άλλα λόγια:






  • Ο μισός ενήλικος πληθυσμός της χώρας έχει ληξιπρόθεσμα χρέη. 

  • Oι ληξιπρόθεσμες οφειλές  ανέρχονται πλέον στο αστρονομικό ποσό των 99,7 δισ. ευρώ

  • Μόνο τον Οκτώβρη έφτασαν τα 10,4 δισ. ευρώ από 9,2 δισ. ευρώ το Σεπτέμβρη καταγράφοντας αύξηση 1,2 δισ. ευρώ σε ένα μόνο μήνα!


  •    Σημείωση: Με τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδωνοι κατασχέσεις και οιπλειστηριασμοί ακινήτων επιτρέπεται να επιβάλλονται για ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών άνω των 500 ευρώ χωρίς εξαιρείται η πρώτη κατοικία.


       Μέσω, δε, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι διαδικασίες απλοποιούνται σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.Βέβαια ο κ.Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι «δεν θα υπάρξει λαϊκή κατοικία που θα βγει στο σφυρί». 


       Θαυμάσια. Ωστόσο πρόκειται για το ίδιο πολιτικό πρόσωπο που πέραν της ανεκπλήρωτης υπόσχεσης κατάργησης του ΕΝΦΙΑ και εκδίωξης των funds, υποσχόταν επιπλέον και απαγόρευση των πλειστηριασμών. Μόνο που τους έκανε και ηλεκτρονικούς και εξπρές… 


    Πηγή: Εφημερίδα Real News
    ΠΗΓΗ: http://dimofantis.blogspot.gr
    το είδα



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

    Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


    Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

    Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »