Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Αίγυπτος – Μουσουλμανική Αδελφότητα και CIA: Είναι καιρός να δούμε κατάματα ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες

του Χρήστου Μελίδη

Στις 23 Νοεμβρίου 2017, μόλις μία ημέρα πριν το μακελειό στο Σινά της Αιγύπτου που άφησε πίσω του πάνω από 300 νεκρούς, το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ ανακοίνωσε ότι συνελλήφθησαν 29 ύποπτοι με κατηγορίες ότι εμπλέκονται σε κατασκοπεία μαζί με την Τουρκία με σκοπό την ανατροπή της Αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Οι Αιγυπτιακές αρχές κατηγόρησαν τις Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες για συμμετοχή σε ένα σχέδιο μαζί με την Μουσουλμανική Αδελφότητα ώστε να καταλάβουν την εξουσία στην Αίγυπτο με επιθέσεις σε κρατικούς θεσμούς.

Εκτός από τους 29 συλληφθέντες, υπάρχουν 5 ύποπτοι στο εξωτερικό, οι οποίοι κατηγορούνται για τρομοκρατία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και παράνομο εμπόριο νομισμάτων.

Η Αιγυπτιακή Γενική Υπηρεσία Πληροφοριών δήλωσε ότι το συλληφθέν δίκτυο κατασκοπείας χρηματοδοτείται από την Τουρκία αλλά υποστηρίζεται και από το Κατάρ, ενώ διοικείται από αξιωματούχους της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών με άμεσο συντονισμό από το Κατάρ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν είχε υποστηρίξει τον Μοχάμεντ Μόρσι, τον υποψήφιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που
είχε εκλεγεί πρόεδρος της Αιγύπτου αλλά τώρα βρίσκεται στη φυλακή, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, μέλη της Αδελφότητας έχουν βρει ασφαλές καταφύγιο στην Τουρκία.


Οι συλληφθέντες φέρεται να δημιούργησαν ένα δίκτυο για να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Προέδρου Σίσι ο οποίος απαγόρευσε την Μουσουλμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο και την χαρακτήρισε παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση (εδώ θα βρείτε καταγεγραμμένες και όλες τις σφαγές που πραγματοποίησε η οργάνωση αυτή εναντίον Χριστιανών στην Αίγυπτο).


Η είδηση αυτή έρχεται να προσθέσει τις βάσιμες υποψίες ότι για το τελευταίο μακελειό στο Σινά της Αιγύπτου ευθύνεται η Μουσουλμανική Αδελφότητα. Όμως ενώ αρκετά ελληνικά μέσα ενημέρωσης την μετέδωσαν, σχεδόν όλα απέτυχαν να κάνουν την προφανή σύνδεση των δύο γεγονότων αλλά και γενικά επί σειρά ετών να παρέχουν ικανοποιητικές πληροφορίες από πού προέρχεται αυτή η οργάνωση.


Και ο λόγος είναι απλός: η Μουσουλμανική Αδελφότητα στηρίζεται και ελέγχεται από την CIA και την ΜΙ6 ως εργαλείο αποσταθεροποίησης των αραβικών χωρών εδώ και δεκαετίες.


Η οργάνωση ιδρύθηκε από τον Χασάν αλ-Μπάννα το 1928 με σκοπό την αποκατάσταση μιας καθαρότερης μορφής του Ισλάμ όπως είχε υπάρξει αιώνες πριν. Ωστόσο, αυτή ήταν μόνο η θρησκευτική κάλυψη που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις πολιτικές προθέσεις της οργάνωσης.


Ο Ρόμπερτ Ντρέιφους στο άρθρο του το 2011 με τίτλο «Ποιά είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, και θα αναλάβει την Αίγυπτο;», εξηγεί:


”Η Μουσουλμανική Αδελφότητα χρησίμευσε ως κριός εναντίον εθνικιστών και κομμουνιστών, παρά τον αντιιμπεριαλισμό των Αδελφών, η ομάδα κατέληξε συχνά σε κοινό σκοπό με τους αποικιακράτες Βρετανούς και λειτουργούσε ως πρακτορείο πληροφοριών, διεισδύοντας στις αριστερές και εθνικιστικές ομάδες.


Μέχρι τότε [1954], ο επικεφαλής διεθνής διοργανωτής και ο πιο γνωστός αξιωματούχος ήταν ο Σαϊντ Ραμαντάν, γαμπρός του Χασάν αλ-Μπάννα. Ο Ραμαντάν είχε φτάσει στην προσοχή τόσο της CIA όσο και της MI6, της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Κατά την έρευνα του βιβλίου μου … συνάντησα μια ασυνήθιστη φωτογραφία που έδειχνε τον Ραμαντάν με τον Πρόεδρο Αϊζενχάουερ στο Οβάλ Γραφείο. Μέχρι τότε, ή σύντομα μετά, ο Ραμαντάν είχε προσληφθεί ως πράκτορας της CIA. Ο δημοσιογράφος της Wall Street Journal, Ίαν Τζόνσον, έχει από τότε τεκμηριώσει τις στενές σχέσεις μεταξύ του Ραμαντάν και των διαφόρων υπηρεσιών πληροφοριών της Δύσης … Ο Τζόνσον γράφει: «Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, η CIA υποστήριξε ανοιχτά τον Ραμαντάν».”


Σύμφωνα με τον Ντρέιφους, οι Σαουδάραβες ήταν οι βασικοί χρηματοδότες της Αδελφότητας εδώ και δεκαετίες, για τους ίδιους λόγους που την χρειαζόταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι Δυτικές δυνάμεις: η αντίθεσή τους στον αραβικό εθνικισμό και η αυξανόμενη «ενοχλητική» κατάσταση των Σιιτικών κρατών.


Ουσιαστικά, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να ασκούν μεταπολεμικά δύναμη σε ολόκληρη την περιοχή, η Μουσουλμανική Αδελφότητα ήταν εκεί για να είναι ένας πρόθυμος δικαιούχος και ταπεινός υπηρέτης που σπέρνει τους σπόρους του μίσους μεταξύ Σουνιτών και Σιιτών, υποστηρίζοντας μια γεμάτη μίσος σαλαφιστική ιδεολογία που κήρυξε συγκρούσεις και αναπόφευκτο πόλεμο μεταξύ των κλάδων του Ισλάμ. Φυσικά, όλα προς όφελος των Δυτικών δυνάμεων που νοιάζονται λίγο για την ιδεολογία και πολύ περισσότερο για τα χρήματα και τους πόρους.


Η σύνδεση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας φτάνει μέχρι τον Λευκό Οίκο. Τον Ιανουάριο, ο Μοχάμεντ Σολτάν, ο γιος ενός αξιωματούχου της Αδελφότητας που φυλακίστηκε στην Αίγυπτο το 2015, επικέφθηκε τον Λευκό Οίκο. Ο Σολτάν υποστηρίζει ένα κίνημα που επιδιώκει να διώξει τον τωρινό πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και να επαναφέρει τον Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ήταν μέλος της Αδελφότητας και φυσικά στηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και την CIA.




Ο Ομπάμα υποστήριξε επίσης την Μουσουλμανική Αδελφότητα ενώ η κορυφαία βοηθός της Χίλαρι Κλίντον ήταν η Χούμα Αμπεντίν, η οποία ήταν η κόρη της Σαλεχά Αμπεντίν, η οποία υπό την Προεδρία Ομπάμα κάθισε στο Προεδρικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ισλαμικού Συμβουλίου ”Da’wa and Relief”, μια ομάδα στην οποία προεδρεύει ο ηγέτης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Σεΐχης Γιουσούφ αλ-Καρανταβί, που βρίσκεται τώρα σε εξορία στο Κατάρ.


Ο ρόλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ήταν όμως καθοριστικός και στον πόλεμο της Συρίας, με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την CIA να την χρησιμοποιούν εναντίον του Σύριου προέδρου Μπασάρ Άσαντ.


Όπως ανέφεραν οι New York Times το 2012: “Αξιωματικοί της CIA δρουν κρυφά στη Νότια Τουρκία βοηθώντας τους συμμάχους να αποφασίσουν ποιοί μαχητές της Συριακής αντιπολίτευσης πέρα από τα σύνορα θα λάβουν όπλα … μέσα από ένα σκιερό δίκτυο μεσαζόντων, συμπεριλαμβανομένης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας της Συρίας”.


Ταυτόχρονα, η ίδια η οργάνωση είχε ανοιχτά καλέσει για απευθείας στρατιωτική επέμβαση μέσα στη Συρία.


Μαζί με τη Λιβύη, την Αίγυπτο και φυσικά την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα ΗΑΕ, και με τη δυνατότητα της Αδελφότητας να ερχόταν στην εξουσία και στη Συρία, ένα ενιαίο μέτωπο ενάντια στο Ιράν θα διαμορφωνόταν και θα προετοιμαζόταν για να πολεμήσει έναν πόλεμο εναντίον του Ιράν για λογαριασμό της Δύσης. Μια τέτοια αναδιάταξη έχει χαρτογραφηθεί στα αμερικανικά έγγραφα εξωτερικής πολιτικής όπως η έκθεση του διαβόητου Brookings με τίτλο “Ποια οδός για την Περσία;“,


Και ενώ η Μουσουλμανική Αδελφότητα είναι μια παράνομη τρομοκρατική οργάνωση σε πολλές χώρες στον κόσμο, παρ’ όλα αυτά, παραμένει και προστατεύεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Μετά την τελευταία ακατανόμαστη τρομοκρατική επίθεση στην Αίγυπτο, η οποία χαρακτηρίστηκε η μεγαλύτερη στη σύγχρονη ιστορία της, είναι καιρός να δούμε κατάματα ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες.

Off the Record

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ