Η διαδικασία ανάσυρσης στο βάραθρο, ολοκληρώθηκε στις 15 Ιουνίου 1945. Ανασύρθηκαν τότε περίπου 440 πτώματα. Τα 260 αναγνωρίστηκαν από τους συγγενείς τους, και για 180 πτώματα δεν κατέστη δυνατή η αναγνώριση.
Η σφαγή του Φενεού, είναι επομένως και ιατροδικαστικά ντοκουμενταρισμένη, και δεν πρόκειται για «κραυγαλέα εμφυλιοπολεμικη ρητορικη» όπως ισχυρίζονται οι αριστεροί ινστρούχτορες του διαδικτύου που θέλουν όχι τις ιατροδικαστικές εκθέσεις αλλά «πηγές από Ιστορικούς επιστήμονες», (Και μάλιστα με υποτροφία Σόρος αν είναι δυνατό), για να πειστούν.
Η ολοκλήρωση της ανάσυρσης των σορών έγινε ιδιωτικά σε δυο φάσες. Η πρώτη το 1971 και η δεύτερη το 1991, όταν οι σπηλαιολόγοι Νίκος Λελούδας και Στάθης Παυλίδης ανταποκρινόμενοι σε αίτημα συγγενών ανέσυραν και τα οστά των 150 τελευταίων από τον δεύτερο θάλαμο.
Ποτέ δεν έγινε έρευνα για τον εντοπισμό υπολοίπων ανθρωπίνων σκελετών στην ευρύτερη περιοχή, παρόλο που οι κομμουνιστές ομολόγησαν εκτελέσεις στην χαράδρα του μοναστηρίου του Αγίου Γεωργίου, στο Διάσελο της
Ζαρούχλας, στη Μακριά Λάκα της Ζήρειας, και σε περιοχές γύρω από τα χωριά Καλύβια και Γκούρα, και ότι οι εκτελεσθέντες αφήνονταν άταφοι, "για να τους φάνε τα ζώα'.
Το βάραθρο του Κοκκοβουνίου που είναι 6 χιλιόμετρα από το μοναστήρι, το γνώριζε ο εντόπιος Παναγάκης Οικονομόπουλος, κάτοικος του χωριού Φονιάς,
ο οποίος ενημέρωσε τον υπεύθυνο του στρατοπέδου του Αγίου Γεωργίου Κρητικό ή Πισογιαννάκη .
Στο βάραθρο εκτελέσθηκαν μέχρι το τέλος Ιουλίου περίπου 700, τα πτώματα των οποίων ανασυρθήκαν μέχρι το 1991.
Ο αριθμός των εκτελεσμένων στην γυρο περιοχή είναι άγνωστος.
Ο αριθμός εκείνων που πέρασαν από το στρατόπεδο υπολογίζεται στις 3000, εκ των οποίων οι 1200 εξακολουθούν να θεωρούνται αγνοούμενοι. Από τους 1800 οι 700 ρίχτηκαν στο βάραθρο και περισσότεροι από τους άλλους εκτελέστηκαν
στη γύρο περιοχή.
ΥΓ. Η αριστερή προπαγάνδα του διαδικτύου έφθασε στο σημείο να αναφέρει ότι δήθεν από το βάραθρο ανασυρθήκαν 100 Γερμανοί που είχε εκτελέσει ο ΕΛΑΣ.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου