Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Ατιμώρητος για το πόθεν έσχες ο Γκίκας Χαρδούβελης …Επικαλέστηκε άγνοια νόμου

«Δεν γνώριζα ότι έπρεπε να υποβάλλω δήλωση πόθεν έσχες, δεν ξέρω τι έκαναν οι προηγούμενοι». Αυτό είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης όταν κλήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας να δώσει εξηγήσεις γιατί παρέλειψε να υποβάλλει δήλωση περιουσιακής κατάστασης την περίοδο 2011-2012, όταν ήταν σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων του πρώην Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Χαρδούβελης κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου και όταν ήρθε η στιγμή της απολογίας του επικαλέστηκε άγνοια νόμου υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε ότι ήταν υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης ως προϊστάμενος γραφείου πρωθυπουργού.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε τον προηγούμενο αν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης;

Κατηγορούμενος: Δεν μου παρέδωσε κανείς. Παραλάβαμε χάος… μου ζήτησε ο κ. Παπαδήμος να αναλάβω. Δεν είχαμε παράδοση και παραλαβή. Μόλις κατάλαβα ότι υπήρχε περίπτωση να είμαι υπόχρεος, υπέβαλα αμέσως. Υφίσταμαι έναν ανελέητο έλεγχο από τις αμερικανικές αρχές. Τα είχα έτοιμα. Επειδή είχα κάνει την ίδια δουλειά από
το 2000-2004 και δεν έπρεπε να κάνω, έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι πρέπει να το κάνω. Εγώ στην κυβέρνηση πήγα με διάθεση να βοηθήσω.

Πρόεδρος: Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες…

Ο συνήγορος του πρώην υπουργού Παναγιώτης Κουρελέας τόνισε ότι η περίπτωση του εντολέα του δεν αναφέρεται ρητά στο νόμο υπογραμμίζοντας πως βρέθηκε στην συγκεκριμένη θέση για πέντε μήνες. «Επειδή η σύζυγος του είναι Αμερικανίδα πολίτης είναι υποχρεωμένος να κάνει φορολογική δήλωση στην Αμερική. Άρα δεν του ήταν τίποτα, αν το ήξερε, να υποβάλλει και στην Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας ο οποίος την επίμαχη περίοδο ήταν προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. Όπως είπε ο μάρτυρας δεν είχαν καμία ειδοποίηση ότι έπρεπε να υποβάλλουν πόθεν έσχες. «Εγώ υποβάλλω δήλωση ως δημοσιογράφος. Η Ένωση ενημερώνει όμως συνεχώς…» επεσήμανε και πρόσθεσε πως ο πρώην υπουργός «είχε διατελέσει στη ίδια θέση σε προηγούμενο διάστημα και δεν ήταν υπόχρεος δήλωσης. Στο μεταξύ αυτό αλλάζει αλλά κανείς δεν τον ενημερώνει.(…) Οι δηλώσεις στο μεταξύ υποβάλλονται τον Ιούνιο και έφυγε Μάιο. Ενδεχομένως αν έμενε έως τότε να είχε γίνει κάποια συζήτηση».

Ο εισαγγελέας της έδρας ζήτησε την απαλλαγή του πρώην υπουργού. «Δεν υπήρχε δόλια προαίρεση αλλά αμελής συμπεριφορά. Πρέπει να μείνει ατιμώρητος ενόψει αυτού του γεγονότος» ανέφερε στην αγόρευση του ο εισαγγελικός λειτουργός.

Τελικά, το δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και ομόφωνα απάλλαξε τον Γκίκα Χαρδούβελη.

Πηγή
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ