Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ποιός βρισκόταν πίσω από το χάκινγκ του Πρακτορείου Ειδήσεων του Κατάρ; Ο Ισραηλινο-Σαουδαραβικός σύνδεσμος

του Justin Raimondo


Τι στο όνομα του Αλλάχ συμβαίνει με την αψιμαχία μεταξύ του Κατάρ, από τη μια πλευρά, και των Σαουδαράβων, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των περισσότερων από τα υπόλοιπα Αραβικά κράτη από την άλλη;

Οι κατηγορίες ότι το Κατάρ είναι ο στυλοβάτης της «τρομοκρατίας» στην περιοχή, που προέρχονται από το Ριάντ και το Αμπού Ντάμπι – τα δίδυμα επίκεντρα του Ισλαμικού εξτρεμισμού στη γη – φάνηκε να έχουν μεταδοθεί από έναν παράξενο κόσμο. Και το περιστατικό που πυροδότησε τη διαμάχη – στην οποία μεγάλο μέρος του αραβικού κόσμου, με επικεφαλής τους Σαουδάραβες, εμπόδισε το μικρό Κατάρ – πρόσθεσε το έξτρα πικάντικο συστατικό της κυβερνο-κατασκοπείας σε ένα ήδη δύσπεπτο πιάτο.

Λίγο μετά την επίσκεψη του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ στη Σαουδική Αραβία, όπου ανακοίνωσε την «αντιτρομοκρατική» πρωτοβουλία του, ο ιστότοπος του Πρακτορείου Ειδήσεων του Κατάρ, που διευθύνεται από την κυβέρνηση του Κατάρι, χακαρίστηκε. Μια ιστορία “ψεύτικων ειδήσεων” αναρτήθηκε από τους χάκερ, με σκοπό να περιγράψει μια ομιλία του σημερινού Εμίρη Σέιχ Τάμιμ Μπιν Χαμάντ αλ Τάνι, στην οποία καλούσε για καλύτερες σχέσεις με το Ιράν, επαινούσε τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ και προέβλεπε ότι η θητεία του Τραμπ στο Λευκό Οίκο θα ήταν σύντομη.

Παρά την απαίτηση των Καταριανών – δεδομένου ότι το FBI επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών του Κατάρ, ότι ο ιστότοπος του πρακτορείου ειδήσεων του Κατάρ είχε χακαριστεί και ότι ο Εμίρης δεν είχε δώσει τέτοια ομιλία, τόσο οι Σαουδάραβες όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέσω των επίσημων μέσων ενημέρωσης ξεκίνησαν μια καμπάνια που στοχεύει το Κατάρ. Τα
δικαιώματα πτήσης ανακλήθηκαν. Οι διπλωματικές επαφές τελείωσαν. Απαγορεύτηκε στους πολίτες του Κατάρ να εισέλθουν στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας / Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ακόμη και για να αλλάξουν αεροπλάνα. Και σε μια δημόσια δήλωση που δόθηκε στον κήπο του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Τραμπ έμεινε σαφώς με την πλευρά της Σαουδικής Αραβίας, συμπληρώνοντας μια σειρά από αξιοθαύμαστα ηλίθια tweets που ουσιαστικά είπαν το ίδιο πράγμα.


Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κατάφεραν να δώσουν μια Ρωσική οπτική σε όλα αυτά, υποστηρίζοντας ότι «οι Ρώσοι χάκερς» βρίσκονταν πίσω από τη στόχευση του Γραφείου Ειδήσεων του Κατάρ: ως συνήθως δεν προσκόμισαν στοιχεία για αυτό τον ισχυρισμό. Ωστόσο, ο μόνος που βρισκόταν πίσω από αυτό το περιστατικό πειρατείας φαίνεται να έχει καθοριστική σημασία για την κατανόηση της πραγματικής γένεσης – και του κινήτρου – πίσω από τη διαμάχη του Κατάρ, που θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα περιφερειακή κρίση που ενδέχεται να μετατοπιστεί στο Ιράν.


Ας δούμε, λοιπόν, το χρονοδιάγραμμα στο πλαίσιο ενός άλλου περιστατικού χάκινγκ, το οποίο περιλαμβάνει το λογαριασμό hotmail του Γιούσεφ Αλ Οτάιμπα, τον καλά δικτυωμένο πρεσβευτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στις ΗΠΑ. Οι χάκερ, οι οποίοι αποκαλούνται “GlobalLeaks”, κυκλοφόρησαν μια δόση μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ του Αλ Οτάιμπα, και ατόμων που συνδέονται με το Ίδρυμα για την Προάσπιση των Δημοκρατιών (Foundation for the Defense of Democracies – FDD). Το Ίδρυμα είναι ένα φιλο-Ισραηλινό thinktank που αρχικά ονομάστηκε “Emet: Μια Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία” (Emet: An Educational Initiative, Inc.), που ιδρύθηκε το 2001 από μια ομάδα φιλο-Ισραηλινών δισεκατομμυριούχων και σχεδιάστηκε για να αμβλύνει την αυξανόμενη αμερικανική συμπάθεια για τους Παλαιστινίους.


Η FDD έκτοτε επέκτεινε την αποστολή της, υπό τον επικεφαλής Κλίφορντ Μέι, να συμπεριλάβει μια πλήρη προβολή της Ισραηλινής προπαγάνδας στις ΗΠΑ. Τα μηνύματα Οτάιμπα-FDD αποκαλύπτουν την εκτεταμένη συνεργασία μεταξύ των φαινομενικά υπερ-Ισλαμικών ΗΑΕ – τα οποία, όπως και οι Σαουδάραβες σύμμαχοι τους και μεγάλο μέρος του Αραβικού κόσμου, δεν αναγνώρισαν ποτέ το κράτος του Ισραήλ – και του σθεναρά Σιωνιστικού FDD. (Δείτε μερικά από τα μηνύματα εδώ, εδώ, εδώ και εδώ.) Πολλά από τα εμπρός και πίσω είναι μεταξύ του γενικού συμβούλου του FDD και του πρώην Σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας του Μπους, Τζον Χάνα και κ. Αλ Οτάιμπα.


Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περιγράφουν λεπτομερώς τις προσπάθειες της FDD να δείξει στον Αλ Οτάιμπα ότι στις επιχειρήσεις των ΗΑΕ που συνεργάζονται με το Ιράν πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις: περιλαμβάνεται ένας “κατάλογος στόχων”. Η αλληλογραφία περιγράφει επίσης τα σχέδια για συνάντηση 11-14 Ιουνίου με προσωπικό του FDD και πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους των ΗΑΕ, συμπεριλαμβανομένου του πρεσβευτή, του Διευθύνοντος Συμβούλου της FDD Μαρκ Ντούμποβιτς, και του πρώην υπουργού Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Και το πιο σημαντικό, στην ημερήσια διάταξη ήταν η “συζήτηση των πιθανών πολιτικών των Η.Π.Α. / Η.Α.Ε. για να επηρεαστεί θετικά η εσωτερική κατάσταση του Ιράν”, συμπεριλαμβανομένων ”πολιτικών, οικονομικών, στρατιωτικών, πληροφοριών και εργαλείων κυβερνοχώρου” που αποσκοπούν στη “συγκράτηση και καταστολή της επιθετικότητας του Ιράν”.



Τώρα προσθέστε στο χρονοδιάγραμμα αυτή την αναφορά από τους New York Times:


“Τρείς ημέρες μετά τη συνάντηση Τραμπ στο Ριάντ, το Ίδρυμα για την Προάσπιση των Δημοκρατιών πραγματοποίησε διάσκεψη στην Ουάσινγκτον αφιερωμένη στην κριτική του Κατάρ, με τίτλο «Κατάρ και οι παγκόσμιες θυγατρικές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας».


“Ο Ρόμπερτ Μ. Γκέιτς, ο πρώην γραμματέας άμυνας και ένας φίλος του κ. Οτάιμπα, έδωσαν το κεντρικό μήνυμα. Οι συμμετέχοντες περιελάμβαναν πολλούς από τους συντάκτες κριτικών άρθρων και ανώτερους υπαλλήλους της κυβέρνησης Ομπάμα. Οι διοργανωτές ενθάρρυναν τον κ. Οτάιμπα να παρευρεθεί και το προσωπικό του έστειλε λεπτομερή έκθεση στο Αμπού Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Εμιράτων.


“Κανένας εκπρόσωπος του Κατάρ δεν προσκλήθηκε. Το χάκινγκ του πρακτορείου ειδήσεων του Κατάρ έλαβε χώρα μετά τα μεσάνυχτα εκείνο το βράδυ. “


Τι σύμπτωση!


Όπως λέει αυτό το άρθρο στην Washington Post, οι εικασία ότι “Ρώσοι χάκερ” υπό τον Ρωσικό κρατικό έλεγχο βρίσκονται πίσω από το χαλάκι του Κατάρ είναι “απίθανη”. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τους χάκερ που φέρουν Ρωσικές διευθύνσεις (.ru) φαίνονται να έχουν σχεδιαστεί για να βγάλουν τους ντετέκτιβς από το μονοπάτι. Το άρθρο της Washington Post βεβαιώνει ότι οι χάκερς ήταν τα υπεύθυνα μέρη της υπόθεσης, αλλά το ερώτημα είναι: για ποιούς εργάζονταν;


Αυτό μας οδηγεί σε μια μεγαλύτερη ερώτηση: ποιος ωφελείται; Είναι προφανές ότι τόσο οι Σαουδάραβες όσο και οι Ισραηλινοί – των οποίων η ημι-παράνομη συμμαχία έχει τεκμηριωθεί σε αυτόν τον ιστότοπο – είχαν να κερδίσουν τα πάντα από αυτή την ενδο-αραβική φιλονικία. Ενωμένοι από το φόβο και το μίσος εναντίον του Ιράν, το Ριάντ και το Τελ Αβίβ συνεργάζονται ήσυχα για να ενώσουν τους Σουνίτες Άραβες ενάντια στο Ιράν και να προσελκύσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ανοιχτή σύγκρουση με την Τεχεράνη. Και οι δύο απεχθάνονται και αποκήρυξαν τη συμφωνία του Ιράν και επιδιώκουν να την υπονομεύσουν ενεργά: αυτό είναι ένα άλλο θέμα στην κορυφή της συνάντησης FDD / ΗΑΕ.

Ένας άλλος παράγοντας είναι η σχέση μεταξύ του κ. Αλ Οτάιμπα και του Τζάρεντ Κούσνερ, του γαμπρού του Τραμπ και ενός ισχυρού προσώπου στη διοίκηση: ο πρέσβης έχει περιγραφεί ως «μέντορας» του Κούσνερ όταν πρόκειται για την εκπαίδευση του σε όλα τα θέματα της Μέσης Ανατολής . Ο Κούσνερ, από την πλευρά του, είναι ισχυρός υποστηρικτής του Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν αθώοι, ούτε “καλοί τύποι” σε αυτό το μέρος του κόσμου: η πραγματικότητα είναι ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες της Μέσης Ανατολής επιδοτούν τρομοκρατικό εφοδιασμό, στη Συρία και αλλού. Οι Σαουδάραβες είναι ίσως οι χειρότεροι παραβάτες: το παγκόσμιο δίκτυο τους ριζοσπαστικών Βαχαμπιστικών τζαμιών και οι «εκπαιδευτικές» βιτρίνες προωθούν μια τρομοκρατική ατζέντα εδώ και δεκαετίες. Τα ΗΑΕ υπήρξαν επίσης μια επικερδής πηγή χρηματοδότησης για τη ριζοσπαστική Ισλαμική τρομοκρατία, ιδίως στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν.

Και ενώ το Κατάρ δεν ήταν τσιγκούνης από αυτή την άποψη, η στάση του ήταν ιδιαίτερα μη σεχταριστική: ενώ έδωσαν στήριξη στη Μουσουλμανική Αδελφότητα – ίσως τη λιγότερο ριζοσπαστική οργάνωση Σουνιτών – είναι επίσης σε θέση να αποστείλουν επίσημα συγχαρητήρια για την πρόσφατη επανεκλογή του Ιρανού προέδρου Χασάν Ρουχάνι. Αυτή είναι η μεγάλη «αμαρτία» τους στα μάτια του ηγέτη του Σουνιτών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας: προσπάθησαν να μεσολαβήσουν στον θρησκευτικό πόλεμο των Σουνιτών, ο οποίος απειλεί ολόκληρη την περιοχή με το είδος της αιματηρής αναταραχής που προκάλεσε τον Τριακονταετή Πόλεμος της Ευρώπης μεταξύ Καθολικών και Προτεσταντών.

Η ιδέα ότι το Κατάρ είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την ανάπτυξη της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή είναι γελοία αυτή καθεαυτή: αυτό το σενάριο απλά δεν θα αντέξει ακόμη και τον πιο απρόσεκτο έλεγχο. Και η πρόταση ότι η Σαουδική Αραβία είναι οποιοδήποτε είδος αντιτρομοκρατικού προπύργιου είναι ένα σκληρό αστείο. Το γεγονός ότι η διοίκηση του Τραμπ ακολουθεί αυτή τη γραμμή είναι απολύτως εγκληματική: ισοδυναμεί με την εξυγίανση και τη διευκόλυνση του επίκεντρου της ριζοσπαστικής Ισλαμικής τρομοκρατίας.

Η τρελή ιδέα ότι το Ιράν είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας τρομοκρατίας παγκοσμίως είναι μια σελίδα που βγήκε ακριβώς έξω από το Ισραηλινο-Σαουδαραβικό εγχειρίδιο: η διοίκηση του Τραμπ να αντηχεί αυτές τις ανοησίες αντιφάσκει στα γεγονότα και παραβιάζει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή. Γιατί είναι οι Σαουδάραβες που χρηματοδότησαν και όπλιζαν το ISIS και την Αλ Κάιντα στη Συρία. Και οι Ισραηλινοί έχουν δηλώσει ανοιχτά την προτίμησή τους για το ISIS αντί για τον Σύριο πρόεδρο Μπάσαρ αλ-Ασαντ. Είναι ριζοσπαστικοί Σουνίτες φονταμενταλιστές, όχι φιλο-Ιρανοί Σιίτες, που διεξάγουν μια παγκόσμια τζιχάντ εναντίον αμερικανικών και ευρωπαϊκών στόχων. Το Ιράν παλεύει με το ISIS στη Συρία, ενώ οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν τα Συριακά κυβερνητικά στρατεύματα, το κύριο εμπόδιο για τις δυνάμεις ISIS και Αλ Κάιντα.

Η σύγκρουση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ έχει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας κοινής Σαουδαραβικής-Ισραηλινής επιχείρησης, ολοκληρωμένη με διαδικτυακό χάκινγκ, ενός πολέμου προπαγάνδας πλήρους κλίμακας και ενός θλιβερού θείου Σαμ που πέφτει βαθιά σε μια λαμπρή εξαπάτηση. Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ότι, παρά την πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων ότι το όλο θέμα είναι μια αρκετά διαφανής δουλειά, οι συνηθισμένοι ύποπτοι συνεχίζουν να ξεφεύγουν από αυτό.


Πηγή: Offtherecord 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ