Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου – για αυτό που έγινε

© RIA Novosti / Ilya Pitalev
Ενα από τα κτίρια στο βελιγράδι που καταστράφηκε από τους βομβαρδισομούς του NATO το 1999.

Συγγραφέας Βλαντιμίρ Bychkov, ραδιόφωνο Sputnik

Η διεθνής ομάδα των δικηγόρων θα απαιτήσει από τις χώρες του ΝΑΤΟ αποζημίωση για τις ζημιές που προκλήθηκαν από την επιθετικότητα εναντίον της πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1999 είπε ο επικεφαλής της ομάδας, ο διάσημος Σέρβος δικηγόρος Σρντιάν Alexits σε συνέντευξή του στο Σπούτνικ.

Μια ειδική ομάδα των δικηγόρων, η οποία θα περιλαμβάνει τους καλύτερους δικηγόρους της Σερβίας, τη Ρωσίας, της Κίνας, της Ινδίας, καθώς και από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο διάσημος Σέρβος δικηγόρος Σρντιάν Alexits θα ηγηθεί της ομάδας.
Στην συνέντευξη του στο Σπούτνικ είπε: «Έχουμε την πρόθεση να πάμε στο δικαστήριο τα κράτη του ΝΑΤΟ, που συμμετείχαν στην επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας, δηλαδή 20 κράτη που συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα σε αυτήν. Οι αξιώσεις θα είναι έτοιμες για καθένα από τα κράτη αυτά». Οι δικηγόροι δεν έχουν την πρόθεση να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης : «Πιστεύουμε ότι είναι αρμοδιότητα των Εθνικών δικαστηρίων

Και το κύριο πράγμα – για τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία οι δυτικοί «ανθρωπιστές» την ονομάζουν «ανθρωπιστική επέμβαση» (! Έχουν την δύναμη να θέσουν ακόμα και την δολοφονία σε ελημοσύνη). Την ίδια στιγμή δεν
είχαν την εντολή του ΟΗΕ, και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να την ονομάσουμε παράνομη επίθεση εναντίον του κυρίαρχου κράτους.

Σύμφωνα με τις αρχές της τότε Γιουγκοσλαβίας, ως αποτέλεσμα χτυπημάτων του ΝΑΤΟ το 1999 σκοτώθηκαν πάνω από 1700 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των σχεδόν 400 παιδιών. Επιπλέον 10 χιλιάδες τραυματίστηκαν.

Τεράστια ζημιά προκλήθηκε στην οικονομία, την κοινωνική υποδομή και την οικολογία. Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ, ιδίως, κατέστρεψαν δύο μονάδες επεξεργασίας του πετρελαίου, το ήμισυ του συνόλου των δεξαμενών πετρελαίου, δεκάδες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα , παιδικούς σταθμούς, εκκλησίες, και γεφύρια.

Ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ΝΑΤΟ έγινε δηλητηρίαση του αέρα με δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις από την καύση υδρογονανθράκων. Το Πετρέλαιο που ήταν σε αυτές τις δεξαμενές από τις εκρήξεις των βόμβών χύθηκε και δηλητηρίασε τον Δούναβη και τα άλλα ποτάμια, που χύνονται στην Αδριατική θάλασσα.

Παρεμπιπτόντως, τα χτυπήματα του ΝΑΤΟ για τη χημική βιομηχανία της Γιουγκοσλαβίας έγιναν ένα ακόμη ιστορικό προηγούμενο. Στην συνέχεια οι αρχές της χώρας δήλωσαν ότι τα χημικά εργοστάσια της Γιουγκοσλαβίας βομβαρδίστηκα τα οποία δεν είχε τολμήσει να βομβαρδίσει ο Αδόλφος Χίτλερ. Είδες ο Αδόλφος! Οι δυτικοί ανθρωπιστές το μπόρεσαν.
Είναι άκυρη η βιβλική καταστροφή που επέφεραν, εδώ και καιρό τους έχει απονεμηθεί το δικαίωμα των μαζικών δολοφονιών στο όνομα του ελέους»
Το δικαίωμα αυτό απορρέει από το αξίωμα ότι το αγγλοσαξονικό «καλό» θα πρέπει να είναι με γροθιές.

Μεταξύ άλλων, το ΝΑΤΟ έριξε στη Γιουγκοσλαβία 15 τόνους βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου, ως εκ τούτου, ο αριθμός των ασθενών με καρκίνο στη Σερβία κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών έχει αυξηθεί πέντε φορές

Σύμφωνα με τον Σέρβο δικηγόρο Srdjan Alexits, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται , ιδίως, από το γεγονός ότι το 45 Ιταλοί στρατιώτες που υπηρετούσαν στις Περιφέρειες του Κοσσυφοπεδίου που υποβλήθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις με τη χρήση του εμπλουτισμένου ουρανίου ως αποτέλεσμα εμφάνισαν καρκίνο. Το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η ευθύνη για το περιστατικό προέρχεται από το κράτος της Ιταλίας, και τώρα πληρώνει σοβαρές αποζημιώσεις, από 200 000 σε 1 200 000 ευρώ για κάθε άρρωστο.
Πάνω σε αυτό θα βασίζεται η δίκη εναντίον των χωρών του NATO.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Σέρβων εμπειρογνωμόνων, το σύνολο των ζημιών από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ ανέρχεται περίπου σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, οι προοπτικές σε αυτή τη νομική διαδικασία είναι πολύ αμφίβολες . Οι δικηγόροι μιλούν: πολύς χρόνος πέρασε, πολλές «αποδείξεις» καταστράφηκαν ή ανακσευάστηκαν και πολλά πράγματα ξεχνιούνται με τον χρόνο.

Και κάτι ακόμα: Οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ δεν είχαν καμία εντολή του ΟΗΕ, αλλά, από την άλλη πλευρά, οι δράσεις τους επισήμως δεν αναγνωρίζονται ως επιθετικότητα. Και οι προοπτικές των απαιτήσεων έναντι των χωρών είναι αμφίβολες πάρα πολύ.
Έχουν πληρώσει οι ΗΠΑ κάποιες γεωπολιτικές δολοφονίες; Ποτέ!
Επίσης, δεν θα αναγκάσουν τον Μπρεζίνσκι να βγει από τον τάφο του.


https://ria.ru
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ