Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Δίνουν δικαίωμα ψήφου σε 580.000 αλλοδαπούς!


Αλλαγές-σοκ στον «Καλλικράτη» για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης


Ψήφο στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές σε όλους τους μετανάστες και λοιπούς αλλοδαπούς που μένουν στη χώρα μας σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση, παρά τη δεδομένη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (60/2013) που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια.

Μεταξύ των διατάξεων του εν λόγω νόμου υπήρχε κι εκείνη που έδινε το δικαίωμα σε πολίτες ξένων κρατών να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές. Το ΣτΕ απεφάνθη ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο οι Ελληνες και ότι απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση για να μπορεί να επεκταθεί και στους αλλοδαπούς.

Τώρα η πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που

συνέστησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης φέρεται ότι περιλαμβάνει και το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όσους αλλοδαπούς μένουν νόμιμα στην Ελλάδα, που εκτιμώνται σε περίπου 580.000. Προτείνεται ακόμα η συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών σε όργανα όπως το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών.

Αλλα σημεία αιχμής στην εισήγηση για αλλαγή του «Καλλικράτη», που έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς δημάρχων και περιφερειαρχών, είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής, με τις έδρες των δημοτικών ή περιφερειακών συμβούλων να μοιράζονται αναλογικά, με βάση τα ποσοστά του πρώτου γύρου, και η μείωση της θητείας δημάρχων και περιφερειαρχών στα τέσσερα από πέντε έτη. Η αναλογικότητα στην κατανομή των εδρών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας σε δήμους και περιφέρειες, καθώς η παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου ή περιφερειάρχη δεν θα έχει απαραίτητα την πλειοψηφία και ενωμένη η αντιπολίτευση μπορεί ουσιαστικά να μπλοκάρει όλες τις αποφάσεις του.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι η αλλαγή του "Καλλικράτη" και η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης δεν είναι κομματική, αλλά εθνική υπόθεση» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ. «Γι' αυτό πρέπει να στηριχθεί στη βάση της συναίνεσης και της συνεργασίας. Αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να ακολουθήσει άλλο δρόμο και δεν κάνει ουσιαστικό διάλογο, να γνωρίζει καλά πως σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».
Δημοκρατία

το είδα



Ενδεικτικά μερικές ελληνοποιήσεις (μόνο του έτους 2012) από την Φώφη Γεννηματά








Ενδεικτικά μερικές ελληνοποιήσεις (του έτους 2017) από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου καταργούν ακόμα και ποινές για να τους δώσουν ελληνική ιθαγένεια!!!
ΦΕΚ Γ 883/2017






update
Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2018


Ιθαγένεια εξπρές σε 800.000 αλλοδαπούς
Ιθαγένεια ίσον και δικαίωμα ψήφου
(κλικ για μεγέθυνση)




3 σχόλια:

  1. Οι 580.000 αλλοδαποί και μετανάστες που παίρνουν δικαίωμα ψήφου είναι οι λεγόμενοι νοικοκυραίοι.

    Αυτό σημαίνει 580.000 Χ 1 ή 580.000 Χ 2 ή 580.000 Χ 3 ή 580.000 Χ 4 ή 580.000 Χ..... πληθυσμό.

    Τελικά πόσοι μένουν στη χώρα μας και πόσοι ψηφίζουν άμα υπολογίσουμε και τις προηγούμενες ελληνοποιήσεις - δικαίωμα ψήφου που τους έχουν δοθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το ξαναγράψω: Ο νόμος μας λέει πως όποιος εισβάλει παράνομα στη χώρα μας πρέπει να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται άμεσα. Εμείς τι κάνουμε; Τους ταΐζουμε και τους δίνουμε σπίτια, ενώ δεν έχουμε να φάμε και να μείνουμε μόνοι μας; Τώρα θα ...ψηφίζουν κιόλας; Για ποιον λόγο; Επειδή είμαστε …ανθρωπιστές; Και ποιον θα ψηφίζουν αν όχι αυτούς που τους το επέτρεψαν; Ε λοιπόν ανθρωπιστές μου (ψευτοανθρωπιστές θα έλεγα), θα σας πω εγώ τη λύση, θα σας πω τι μπορούμε να κάνουμε για να παραμείνουμε άνθρωποι, ανθρωπιστές, ότι θέλετε, αλλά να είμαστε και νόμιμοι. Απέλαση όλων όσων εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, ειδάλλως, να έρθουμε σε συμφωνία με τους συμμάχους μας και ας τους πάρουν αυτοί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δημοκρατικά και δίκαια. Εισβολείς δεν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε, δεν μπορούμε να μονιμοποιήσουμε στη χώρα μας. Και μάλιστα δεν μπορούμε να δεχτούμε μουσουλμάνους εισβολείς σε μια χριστιανική χώρα, δεν γίνεται, δε θέλουμε να εξισλαμιστούμε. Οι πρόγονοί μας εναντιώθηκαν 400 χρόνια στην προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, μην το κάνουμε εμείς τώρα στο όνομα του «ανθρωπισμού». Και αν νομίζετε ότι εγώ είμαι …φανατικός και …υστερικός για αυτό σας γράφω όλα τα παραπάνω, τότε σίγουρα δε με ξέρετε. Δε με ξέρετε, αλλά δεν ξέρετε και το ισλάμ, δεν ξέρετε τι πρεσβεύει αυτή η «θρησκεία», του μίσους, της διχόνοιας και της μισαλλοδοξίας. Και διαβάστε καλά όσα γράφω, δίνω και τη λύση για να παραμείνουμε «ανθρωπιστές» αλλά και νόμιμοι. Δεν μπορεί στην Ελλάδα που ο Έλληνας πεινάει, που ο Έλληνας πένεται, εμείς να δίνουμε κατοικία και φαγητό…
    Εφόσον μάλιστα οι μουσουλμάνες γεννάνε σαν τις …κουνέλες και οι μωαμεθανοί έχουν ταυτόχρονα δύο και τρεις συζύγους ο καθένας, είναι λογικό σε είκοσι χρόνια να είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας. Δεν τους θέλω στη χώρα μου, μακριά από την Ελλάδα. Ωχ, φανέρωσα και πάλι τα …ρατσιστικά μου πιστεύω��. Λοιπόν, …κακώς που εναντιωθήκαμε 400 χρόνια στην «ευγενή» προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, ευτυχώς που τώρα θα πετύχουν το σκοπό τους με τους «πρόσφυγες». Τους «πρόσφυγες» από το Μπαγκλαντές, από το Πακιστάν, από το Αφγανιστάν, από την Αλγερία, από την Τυνησία, από τη Νιγηρία και από το Μαρόκο (και με τους Μουζάλες αλλά και γενικώς με τις «δημοκρατικές» κυβερνήσεις μας των τελευταίων χρόνων)…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΙΣΟΒΙΑ ΔΕΣΜΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΩΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ