Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Ή τώρα ή ποτέ ..

Λένε πως η επιτυχία στη ζωή κρίνεται από το πόσο ικανός είναι κάποιος να αναγνωρίσει και να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που περνάνε από δίπλα του. Και όσο πιο καλές είναι αυτές οι ευκαιρίες, άλλο τόσο σπάνιες και δυσδιάκριτες είναι. Θέλει λοιπόν ταλέντο και ωριμότητα για να μπορεί κανείς να τις αναγνωρίσει.


Και σήμερα πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά σε μία τέτοια μεγάλη ευκαιρία. Το ιδιαίτερο και κρίσιμο χαρακτηριστικό μάλιστα αυτής της ευκαιρίας είναι ότι αν δεν την εκμεταλλευτεί, κινδυνεύει να βυθιστεί σε μόνιμη ανυπαρξία και υποτέλεια.

Η μνημονιακή κόλαση που έζησε η Ελλάδα τα τελευταία 5 έτη δεν ήταν τίποτε άλλο παρά το σύμπτωμα ενός αρρωστημένου, εξαγοράσιμου και βαθειά διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Αυτό το σύστημα μας είχε προειδοποιήσει από το 2005 δια στόματος Ψαρούδας Μπενάκη. Και αν και ποτέ δεν μίλησε κανείς τους για αυτό, το ζήσαμε στο πετσί μας και μάλιστα με τη ‘θέλησή μας’ αφού τους ψηφίζαμε βάσει ψευδών προεκλογικών υποσχέσεων. Οι Έλληνες κλήθηκαν να πληρώσουν με βαρύ τίμημα την υποτέλεια και τον δοσιλογισμό των πολιτικών. Πλήρης ηθικός εξευτελισμός και εξαθλίωση. Συρρίκνωση πνευματική και υλική. ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ.

Και κανείς τους δεν μιλάει ποτέ για αυτό ..

Σα να παίζουν ένα διεστραμμένο παιχνίδι εναντίον μας. ΝΟΙΩΘΩ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΡΟΣΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΞΑΓΡΙΩΜΕΝΗ.

Σήμερα, και για κάποιον λόγο, βρισκόμαστε σε μία φάση που φαίνεται πως κάτι αλλάζει. ΦΑΙΝΕΤΑΙ λέω, και το τονίζω, διότι δεν βάζω με τίποτα το χέρι στη φωτιά για τον πραγματικό λόγο που προκάλεσε την τωρινή εξέλιξη. Οι εκλογές προκλήθηκαν ή δεν προκλήθηκαν; Η φάση στην οποία βρισκόμαστε εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο τρίτων ή είναι καθαρά αποτέλεσμα της δικής μας βούλησης;

Με τα ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ πού θα κατέλειγε ένας νοήμων άνθρωπος; Αποφάσισε κάποιος να λυπηθεί τον έρμο Ελληνικό λαό και του δίνει μία ευκαιρία ή μήπως ‘ωρίμασε’ η κατάσταση στην ψυχοσύνθεσή του, η απογοήτευσή του, για την έναρξη μιας επόμενης φάσης;
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΟΡΤΟ. Θέλω από εδώ και στο εξής να ΟΡΙΖΩ και να ΚΑΤΕΥΘΥΝΩ ΕΓΩ τα συναισθήματά μου. Είτε αυτά είναι οργή, είτε εκδίκηση, είτε απόδοση δικαιοσύνης.

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης έως τώρα δείχνουν ότι θα καταλήξουν σε συμβιβασμό. Έχει διανοηθεί κανείς τι σημαίνει αυτό; Ανανέωση της δουλείας μας στους τοκογλύφους και μάλιστα συνοδευόμενης με άρωμα χαζοχαρούμενης επαναστατικότητας. Θεσμοθέτηση του παράνομου χρέους εσαεί και για τις επόμενες γενιές. ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ αν αυτό ήταν το καλύτερο που μπορούσαμε να κάνουμε μετά απ’ όσα περάσαμε.

Για να γίνει όμως όλο αυτό χρειάζεται μία ώθηση, μία θερμή συγκατάθεση εκ μέρους μας για την νομιμοποίησή του, μία ‘επαναστατική διάθεση’ που ενδεχομένως να πρέπει να παρασύρει και τις υπόλοιπες χώρες. Και αυτή η ‘επαναστατική διάθεση’ ξεκίνησε από τότε που ο Βαρουφάκης έδωσε πόρτα στην Τρόϊκα .. λέγοντας ότι επιθυμεί να έχει διάλογο μόνο με τους θεσμούς που την δημιούργησαν. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή σκέφτηκα: Δεν ξέρω γιατί μου δίνεις αυτό το δώρο, όταν μάθω τους πραγματικούς λόγους θα είναι πολύ αργά, θα το πάρω όμως αλλά επέτρεψέ μου ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ.

Όταν ο Πολύφημος μέθυσε από το γλυκόπιοτο κρασί του Οδυσσέα τον ρώτησε ποιο είναι το όνομά του για να του κάνει ένα δώρο, είχε ήδη κατασπαράξει πολλούς συντρόφους του. Ο Οδυσσέας του απάντησε πως το όνομά του ήταν ΚΑΝΕΝΑΣ.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ. Δεν απαντάμε, δεν παρασυρόμαστε και δεν ανταποκρινόμαστε στα θέλγητρά τους και στα δώρα τους. Ορίζουμε τη σκέψη μας και καταστρώνουμε το σχέδιό μας. Το δώρο που θα έκανε ο Πολύφημος στον Οδυσσέα ήταν ότι θα τον έτρωγε τελευταίο. Και μας δηλαδή τώρα που το σκέφτομαι κάτι παρόμοιο μας είπαν. Από εδώ και στο εξής θα μας τρώνε σιγά σιγά.

Βλέπω λοιπόν τούτο το ιδανικό κύμα της ‘επαναστατικής διάθεσης’ να έρχεται κατά πάνω μου την ώρα μάλιστα των διαπραγματεύσεων .. όπως μας λένε. Στη θανατίλα του χθες ΔΕΝ μπορώ να επιστρέψω. Είναι στο ριζικό μου να αντιμετωπίσω τούτο το κύμα. Θα υποθέσω το χειρότερο και είναι ΚΑΘΗΚΟΝ μου να το κάνω. Το σύστημα χρειάζεται τα συναισθήματά μου για να νομιμοποιήσει τα μελλοντικά του σχέδια. ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΚΕΦΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΩ Ο ΚΑΝΕΝΑΣ. Και όπως ένας σέρφερ που ξημεροβραδυάζει περιμένοντας εκείνο το ιδανικό κύμα δεν θα καθήσει να ρωτήσει γιατί και πως ήρθε αλλά θα το χρησιμοποιήσει για να επιπλεύσει πάνω του, έτσι και εγώ θα αδράξω την ευκαιρία και με ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ θα προσπαθήσω να ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΩ πάνω στη σανίδα. Θα χρησιμοποιήσω το κύμα να με πάει εκεί που θέλω ΕΓΩ. Και έχω τη γνώση. Έχω την εμπειρία από το απατηλό παρελθόν. Ένα πράγμα μόνο δεν έχω: αυτή τη φορά δεν έχω ΚΑΜΙΑ δικαιολογία.

ΙΣΟΡΡΟΠΩ σημαίνει ότι:
-κλείνω τα αυτιά μου στις Σειρήνες
-δεν σκέφτομαι κομματικά
-συνεχίζω να αρθρώνω τα δίκια μου ΧΩΡΙΣ μισόλογα και συμβιβασμούς
-δεν παραδίδω σε κανέναν την υιοθεσία των δικών μου αιτημάτων ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
-προσπαθώ να επικοινωνήσω με τους άλλους με ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ για να δημιουργήσω ΟΜΟΨΥΧΙΑ
-κινητοποιούμαι, ανταλλάσσω απόψεις, εντάσσομαι σε ομάδες, βγαίνω στους δρόμους
-διατυπώνω όσο καλύτερα μπορώ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ που ΔΕΝ αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας
-δεν παρασύρομαι από συναισθηματισμούς και ιδεολογικά απωθημένα
-δεν παραδίδομαι σε υποσχέσεις ανθρώπων που κρατούν εξουσία
-απομονώνω όσους προσπαθούν να καπελώσουν τον αγώνα μου
-επιλέγω τον σκληρό αγώνα της εγκράτειας και όχι της επανάπαυσης και της ολοκληρωτικής παράδοσης σε εύηχες υποσχέσεις (αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα μου μετά απ’ όσα πέρασα)
-ενημερώνομαι συνεχώς
-παραμένω αληθινός με τον εαυτόν μου
-παίρνω οριστικό διαζύγιο με ουτοπιστικές αυταπάτες
-δαμάζω τους εσωτερικούς μου δαίμονες για να μην με δαμάζουν άλλοι με αυτούς
-ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ

Ο Ελληνικός λαός καλείται να αντλήσει από τη σοφία του και το ηρωικό του παρελθόν. ‘Η θα επιπλεύσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ πάνω στο κύμα, ή θα τον παρασύρουν στον βυθό τα επικίνδυνα ρεύματά του.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΦΤΑΣΕ. Τούτο το μοιραίο ραντεβού με το θεριωμένο κύμα της ‘επαναστατικής διάθεσης’ που μυρίζει αλλαγή θα κρίνει αν οι Έλληνες μπορούν ακόμα να γράψουν ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ιστορία.

Έλληνα θυμήσου τι έκανε ο πολυμήχανος Οδυσσέας για να βγάλει τους συντρόφους του από τη σπηλιά του Πολύφημου.

Η πραγματική ιστορία γράφεται μόνο από τους λαούς. Όποιος σας πει αλλιώς, ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ.

###

Φαίη/Αβέρωφ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »