Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Το Ισλαμικό Κράτος σχεδιάζει να εισβάλλει στην Ευρώπη μέσω Λιβύης

Τα σχέδια του Ισλαμικού Κράτους να κατακτήσουν την Ευρώπη μέσω της Λιβύης αποκαλύφθηκαν σε αλληλογραφία που εντόπισε μία αντι-τρομοκρατική ομάδα. Λόγω της ιδανικής τοποθεσίας στο κατώφλι της ηπείρου, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν να μεταφέρουν μαχητές από τη Βόρεια Αφρική διασχίζοντας τη Μεσόγειο.

Τα σχέδια που αναλύθηκαν από την αντι-τρομοκρατική δεξαμενή σκέψης Quillum, περιγράφουν μια στρατηγική για την παράνομη μεταφορά μαχητών διαμέσου θαλάσσης από τη Λιβύη προς την νότια Ευρώπη, σε λιμάνια όπως στο νοτιότερο στο νησί της Ιταλίας Λαμπεντούζα, λιγότερο από 300 μίλια (483 χιλιόμετρα) μακριά.

Η Λιβύη «έχει μια μεγάλη ακτή και βλεπει τις νότιες πολιτείες των Σταυροφόρων οι οποίες μπορούν να προσεγγιστούν με ευκολία ακόμα και με μία υποτυπώδη βάρκα», αναφέρει ένας προπαγανδιστής του Ισλαμικού Κράτους (πριν ISIS / ISIL) στις επιστολές που εντόπισε η ομάδα Quillum, σύμφωνα με την Telegraph.

Αυτή η πληροφορία προέρχεται από έναν υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους που χρησιμοποιεί το παρατσούκλι Abu Ibrahim al-Libim. Ο προπαγανδιστής θεωρείται ισχυρός παράγοντας στις προσλήψεις του Ισλαμικού Κράτους μέσω διαδικτύου, με ιδιαίτερη έμφαση στην Λιβύη.

Η Telegraph δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει την ταυτότητά του, αλλά ο στρατολογητής του διαδικτύου θεωρείται από τους αναλυτές ένας μεγάλος εμπνευστής των στρατευμάτων και διαβάζεται ευρέως.

«Το Twitter έχει κλείσει τους λογαριασμούς του Libim αρκετές φορές και κάθε φορά που ανοίγει έναν νέο αποκατά πολύ γρήγορα χιλιάδες οπαδούς, ένα τυπικό χαρακτηριστικό μιας ομάδας με επιρροή που συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος», είπε στην εφημερίδα ο Charlie Winter, ερευνητής του Ιδρύματος Quillam.

Τα σχέδια, αποκαλύπτει ο Libim, έχουν να κάνουν με τους μαχητές να προσποιούνται τους λαθρομετανάστες και στη συνέχεια να ξεκινούν μια ολομέτωπη επίθεση στη νότια Ευρώπη σπέρνοντας το χάος και την αιματοχυσία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρομοκράτες ελπίζουν να κατακλύσουν τη Λιβύη με άλλους μαχητές από τη Συρία και το Ιράκ, με όλο το στρατό σε ετοιμότητα για να εισβάλλει.

«Θα κατακτήσουμε τη Ρώμη με την άδεια του Αλλάχ», λέει σε ένα Κυριακάτικο βίντεο που απεικονίζει τον αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων Χριστιανών εργατών, το βίντεο που οδήγησε την Αίγυπτο να διοργανώσει εκστρατεία βομβαρδισμών κατά στρατιωτικών θέσεων στη Λιβύη. Επίσης περιγράφει τη Λιβύη ως χώρα «τεράστιων δυνατοτήτων» για την τρομοκρατική ομάδα, ενώ κάνει αναφορές στα λάφυρα του πολέμου μετά την ανατροπή του Συνταγματάρχη Μουαμάρ Καντάφι το 2011 – τόνοι όπλων, πυρομαχικών και πετρέλαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρώην-επικεφαλής της MI6 παρακινεί δημόσια συζήτηση για επέμβαση στη Λιβύη μετά τους αποκεφαλισμούς Χριστιανών Κοπτών από την ISIS.

Ο Libim συνεχίζει να εξηγεί πώς η λαθρομετανάστευση στην Ιταλία είναι «τεράστια σε αριθμούς» και ότι «εάν αυτό αξιοποιηθεί, ακόμα και εν μέρει, και αναπτυχθεί στρατηγικά, θα μπορούσε να προκαλέσει πανδαιμόνιο στις νότιες χώρες της Ευρώπης και είναι ακόμη πιθανό ότι θα μπορούσε να υπάρξει κλείσιμο των ναυτιλιακών εταιρειών και στόχευση των πλοίων και των δεξαμενοπλοίων των Σταυροφόρων».

Το βίντεο και οι επιστολές έρχονται στο προσκήνιο λίγο μετά τις νέες εκκλήσεις της Δύσης να κάνει κάτι για το πρόβλημα της ασφάλειας στην Λιβύη. Η στρατηγική του προέδρου Ομπάμα, από τη μία, ήταν εξαρτημένη σε μεγάλο βαθμό σε έναν πρόεδρο που ειχε αναγκαστεί πρόσφατα να αποσυρθεί. Η ασφάλεια της χώρας τώρα βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και οι διάφορες φατρίες και ομάδες των τζιχαντιστών που συναγωνίζονται για τον έλεγχο της πλούσιας σε πετρέλαιο χώρας, έχουν σχέδια να ανακατασκευάσουν την Ευρώπη σε αυτήν την εικόνα.

Και λόγω των τεράστιων λωρίδων της ερήμου της Λιβύης και τα διαπερατά σύνορα με την υποσαχάρια Αφρική, η χώρα είναι εδώ και καιρό η αγαπημένη επιλογή για τη διακίνηση ανθρώπων προς την Ευρώπη.

Ωστόσο, μετά την πτώση του Καντάφι το 2011, το καθεστώς της Λιβύης ως κόμβος τρομοκρατών έφτασε στα ύψη και σύμφωνα με τα έγγραφα αυτή θα μπορούσε να είναι η ιδανική χώρα για μια ολομέτωπη εισβολή στη νότια Ευρώπη.

Τα καμπανάκια χτυπάνε, ειδικά στην Ιταλία που είδε 2.164 διασωθέντες λαθρομετανάστες μέσα σε ένα διάστημα 24 ωρών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με πολλούς τρομοκράτες σύμφωνα με τον Nasser Kamel, πρέσβη της Αιγύπτου στο Λονδίνο. «Αυτοί οι άνθρωποι στις βάρκες που προσπαθούν να διασχίσουν τη Μεσόγειο για να μεταναστεύσουν … σε λίγες εβδομάδες, αν δεν δράσουμε από κοινού, θα είναι βάρκες γεμάτες με τρομοκράτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Η κρίση στη Λιβύη ‘δημιουργήθηκε από την επέμβαση του ΝΑΤΟ’ – μελετητής

Με το που βγήκαν αυτές οι αξιολογήσεις στο φως, η Ιταλία εξέδωσε δική της δήλωση περιγράφοντας τον μεγάλο κίνδυνο που εμπεριέχει η συγχώνευση των μαχητών της Λιβύης με το Ισλαμικό Κράτος. Την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών Paolo Gentiloni μίλησε για έναν «προφανή κίνδυνο» και ότι ο χρόνος για τη Λιβύη «εξαντλείται». Έκανε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για «αλλαγή βηματισμού».

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι ανοιχτά πλέον διεδικεί τη Λιβύη ως το «χαλιφάτο» του.

Αν και η χώρα δεν έχει παραδοθεί πλήρως, οδεύει προς αυτήν την κατεύθυνση με γρήγορους ρυθμούς καθώς ολόκληρες κατακτημένες πόλεις τώρα υπακούουν στην αυστηρή μορφή του Ισλάμ, που συνοδεύεται και με εκτελέσεις.

Η ‘πλοήγηση’ στους τρομοκρατικούς κύκλους της Λιβύης είναι επίσης ένα δύσκολο έργο: μερικοί είναι σύμμαχοι του Ισλαμικού Κράτους, άλλοι της Αλ-Κάιντα. Όλοι είναι έντονα αντι-κυβερνητικοί, αν και μερικοί βοήθησαν στην εγκατάσταση μιας νέας κυβέρνησης στην Τρίπολη αφού έδιωξαν πρώτα την διεθνώς αναγνωρισμένη που βρισκόταν στην ανατολική πόλη Τομπρούκ..

«Όσον αφορά τα δημογραφικά στοιχεία των υποστηρικτών [του Ισλαμικού Κράτους] στη Λιβύη, βλέπουμε πολλά κοινά με το Ιράκ και τη Συρία – πολλοί από τους μαχητές είναι νέοι, στερημένοι δικαιωμάτων που έχουν προσχωρήσει στον φανατισμό του Ισλαμικού Κράτους μόνο και μόνο για να επιβάλλουν τους εαυτούς τους με τη βία μέσα στη διάχυτη απουσία του κράτους», εξηγεί ο Winter.

«Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από την υπεροχή του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη είναι πραγματικοί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 3.400 νεκροί στη θάλασσα: Τα Ηνωμένα Έθνη κατηγορούν την Ευρώπη ότι εφαρμόζει αυστηρές πολιτικές στη μετανάστευση και αγνοεί την ασφάλεια

Όσον αφορά την ασφάλεια, το βάρος φαίνεται να πέφτει στην Δύση – ειδικά σε περιοχές όπως στην Ιταλία. Αλλά αυτή η χώρα ήδη αντιμετωπίζει έντονη αντίδραση από την υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ, [Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες – UNHCR], επειδή φαίνεται να μεριμνεί περισσότερο για την εφαρμογή αυστηρών μέτρων στη μετανάστευση και δεν φροντίζει για την ασφάλεια των ανθρώπων που πνίγονται ακριβώς έξω από τις ακτές ενώ προσπαθούν να βρουν κάπου καλύτερα να ζήσουν.

Φέτος περισσότεροι από 207.000 άνθρωποι έχουν προσπαθήσει να περάσουν προς την Ευρώπη από τη Μεσόγειο – «σχεδόν τρεις φορές παραπάνω από το προηγούμενο ρεκόρ των 70.000 το 2011», τόνισε ο ΟΗΕ. Εκείνη τη χρονιά υπήρξε αύξηση λόγω του εμφυλίου στη Λιβύη.

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

RT
το είδα


Και ένα σχόλιο:

Φαίη said Φεβρουαρίου 21, 2015 at 1:29 μμ


Αυτή η είδηση αν δεν αναγνωσθεί σωστά θα μπορούσε να έχει τα αποτελέσματα της πιο επαίσχυντης προπαγάνδας των πολεμοκάπηλων. Φόβος και μόνο φόβος, όπως αυτός καλλιεργείται πολύ καλά από τα μέσα εξημέρωσης τώρα τελευταία και μην κοιτάτε ποιος κρύβεται από πίσω.

Ο τίτλος θα έπρεπε να είναι: «Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να εισβάλλουν στην Ευρώπη μέσω Λιβύης»

Τις σχέσεις ΗΠΑ – Αλ Κάϊντα – Ισλαμικό Κράτος τις γνωρίζουμε μέσα από πληθώρα άρθρων εδώ μέσα.
Ένα σημαντικό άρθρο που πρέπει να εμπεδώσουμε είναι αυτό:
https://averoph.wordpress.com/2015/02/13/%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE%CE%BE%CE%BF%CF%85%CE%BC/

Εδώ δίνεται μία καλή σκιαγράφηση της φιλοσοφίας που συνοδεύει την εξωτερική πολιτική της αμερικής.
Ο Ουϊλσονιανισμός, οι παγκόσμιοι θεσμοί (ΟΗΕ, Παρατηρητήρια «δικαιωμάτων», Αμνηστίες και όλα τα συναφή που έχουμε πληροφορήσει πολλές φορές από που χρημαδοτούνται), και στο τέλος η βία που αποτελούν τους βασικούς βραχίονες της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

Όπου πηγαίνει το Ισλαμικό Κράτος, ακολουθούν οι ΗΠΑ. Και λίγο πριν βγει η παραπάνω είδηση, μάθαμε ότι ο ομπαμιας ζητά από το κογκρέσο την άδεια να διεξάγει πολέμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους ΧΩΡΙΣ ΓΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ. Η είδηση όπως μεταδόθηκε από τα εδώ μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου ήταν πραγματικά ελλειπής. Αν μάλιστα διαβάσει κανείς τις πηγές που παραπέμπω στον παραπάνω σύνδεσμο θα δει ότι ακόμα και το όριο των τριών ετών είναι υπό αμφισβήτηση. Δηλαδή ενδέχεται να μιλάμε για συνεχή παρουσία των αμερικανών, όπου αυτοί θέλουν και μάλιστα όχι μόνο για ομάδες που αυτοπροσδιορίζονται ως παρακλάδια του Ισλαμικού Κράτους αλλά και όποιες άλλες θεωρούν οι αμερικανοί ότι βοηθούν το έργο του Ισλαμικού Κράτους. Η ερμηνεία είναι δικό τους προνόμιο.

Εκπαίδευσαν, χρηματοδότησαν αυτά τα τέρατα για να τους ανοίξουν το δρόμο στους πόρους των ελεύθερων κρατών. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Η θεωρία που επίσης πολλοί υιοθετούν είναι ότι αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουν την αυτοκρατορία τους που καταρρέει και ενδεχομένως να προλάβουν και να ελέγξουν οποιαδήποτε χώρα που αποφασίσει να πάει στο «άλλο» μέτωπο, ή/και να λειτουργήσει πιο ανεξάρτητα.

Και ενώ έως τώρα η ‘ασφάλεια των λαθρομεταναστών’ ήταν το ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΟ ζητούμενο από αυτούς που τους κάνουν λαθρομετανάστες, τώρα οι χώρες φθάνουν στο σημείο να ανησυχούν για την δική τους ασφάλεια. Κάτι που όταν το φωνάζαμε από πριν μας έκανε ‘φασίστες’ και ‘ρατσιστές’. Τώρα καλούν τον ΟΗΕ που ελέγχεται πλήρως από τους αμερικανούς (βλέπε Αίγυπτος) να βοηθήσει στο πρόβλημα της τρομοκρατίας, που εμπνεύστηκαν οι αμερικανοί και που αναδύεται στη Λιβύη, μία χώρα που επίσης κατέστρεψαν και μετέτρεψαν σε άνδρο των τρομοκρατών οι αμερικανοί.

Το όλο σκηνικό θυμίζει μία φράση ..

Come to daddy ..

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΥΡΙΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »