Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Δυο προσφυγές στο Ελεγκτικό Συνέδριο και εισαγγελική έρευνα για την εκχώρηση του Ελληνικού

Σύμφωνα με τον τύπο, η Περιφέρεια Αττικής και ένας ιδιώτης προσέφυγαν στο ελεγκτικό συνέδριο ζητώντας την αναθεώρηση της απόφασης του 6ου τμήματος του δικαστηρίου, με την οποία δόθηκε το «πράσινο φως» για την επένδυση στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ενώ για το ίδιο θέμα, διεξάγεται αυτή τη στιγμή προκαταρκτική εξέταση για να εξακριβωθεί αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ κακουργηματική απιστία.

Στην αίτηση που κατέθεσε η Περιφέρεια, προσκομίζει και στοιχεία που παρουσιάστηκαν από το Τεχνικό Επιμελητήριο, σύμφωνα με τα οποία το τίμημα των 915 εκατομμυρίων ευρώ που θα προσφέρει σε βάθος δεκαετίας η Lamda Development και οι συνεργάτες της, ο κινεζικός όμιλος Fosun και η Al-Maabar με έδρα το Άμπου Ντάμπι, είναι πολύ χαμηλό.

Η δεύτερη αίτηση κατατέθηκε από τον δικηγόρο Γιώργο Κόκκα ως ιδιώτης αλλά και ως εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας» και της Ένωσης Προσώπων «Συσπείρωση για Δημοκρατία και Σεισάχθεια». Με την προσφυγή του,
ζητεί την αναθεώρηση της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου διότι μεταξύ άλλων, αν και ανακηρύχθηκε μειοδότης η εταιρεία LAMDA στην πραγματικότητα αγοράστρια εταιρεία είναι «μια παντελώς άγνωστη εταιρεία ειδικού σκοπού με έδρα το Λουξεμβούργο, η Hellnikon Global της οποίας το μετοχικό κεφάλαιο υπολείπεται των απαιτήσεων της όλης διαδικασίας παραχώρησης».

Ο κ. Κόκκας υποστηρίζει επίσης ότι παραβιάστηκε η νομοθεσία (Ν. 3986/2011), καθώς και η διαγωνιστική διαδικασία.

Οι προσφυγές αναμένεται να συζητηθούν στις αρχές του 2015 στην αυξημένη επταμελή σύνθεση του 6ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Όσο για την εισαγγελική έρευνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, διεξάγεται αυτή τη στιγμή προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί και αν έχει διαπραχθεί από τα μέλη του ΤΑΙΠΕΔ το αδίκημα της απιστίας και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος λόγω του μεγάλου οικονομικού αντικειμένου της υπόθεσης.


Πηγές: Το Βήμα, Καθημερινή, Σκαι, NewsBomb



ΣΧΕΤΙΚΑ:

Ξεμπλόκαρε η επένδυση στο Ελληνικό

Η απόφαση 197/ 2014 του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου 20/08/2014

Αίτηση ακύρωσης πράξης μεταβίβασης των εκτάσεων και εγκαταστάσεων του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, της μαρίνας Ελληνικού και του (Ε.Α.Κ.Ν.) Αγίου Κοσμά Αττικής στο ΤΑΙΠΕΔ

Εξώδικο και κύρια παρέμβαση της Hellenic Development Beteiligungs AG κατά ΤΑΙΠΕΔ για το Ελληνικό

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΛΈΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΤΑΙΠΕΔ – Το ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας Δημοσίου που ξεπουλάει την Ελλάδα

Σοβαρές εμπλοκές στις συμβάσεις παραχώρησης ακινήτων μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.

Μηνυτήρια αναφορά Νίκου Γαλανού για το Ελληνικό 12/03/2014

Hellenic Development Beteiligungs AG κατά ΤΑΙΠΕΔ, υπουργών οικονομικών και Τράπεζας της Ελλάδας για Χειραγώγηση/Κερδοσκοπία επί του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους 01/07/2014

Εξώδικο και μηνυτήρια αναφορά για το σκανδαλώδες ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ

το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ