Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Coca Cola 3E: Δικαστική δικαίωση για δυσφήμιση από πρώην εργαζομένους

Για δικαίωσή της από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας για υπόθεση δυσφήμισης από πρώην εργαζομένους της κάνει λόγο η Coca Cola Τρία Έψιλον σε ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία προέβη σε διευκρινίσεις, σε συνέχεια δημοσιευμάτων αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η ίδια, σχετικά με ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς μικρής μερίδας πρώην εργαζομένων της.

«Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, αναγνωρίζοντας  τον αβάσιμο, αναληθή και παραπλανητικό  χαρακτήρα των μηνυμάτων που  εσκεμμένα αξιοποιούσαν πρώην εργαζόμενοι της εγκατάστασης της Θεσσαλονίκης, κατέρριψε τον βασικό άξονα και κύριο επιχείρημα των ενεργειών δυσφήμισης των πρώην εργαζομένων και τους απαγόρευσε την αξιοποίηση, διάθεση και αναπαραγωγή με οποιοδήποτε μέσο των μηνυμάτων ότι η Coca-Cola παράγεται στη Βουλγαρία, φορολογείται στην Ελβετία, καταναλώνεται στην Ελλάδα», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως με τον τρόπο αυτό το Πρωτοδικείο «επιβεβαίωσε ότι οι ισχυρισμοί των πρώην εργαζομένων είναι ψευδείς, συκοφαντικοί και σε καμία περίπτωση δεν συνδέονται με την πραγματικότητα της δραστηριότητας της εταιρείας. Ταυτόχρονα η απόφαση δεν απαγορεύει οποιαδήποτε διαμαρτυρία συμπεριλαμβανομένου και του μποϋκοτάζ στο πλαίσιο της νομότυπης συνδικαλιστικής δραστηριότητας».

Η Coca Cola 3E επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως διατηρεί εδώ και 45 χρόνια ισχυρή και σταθερή την παρουσία της στη
χώρα, παράγοντας μάλιστα το 96% των προϊόντων της στην Ελλάδα, ενώ ανταποκρίνεται πλήρως σε όλες τις φορολογικές της υποχρεώσεις προς το ελληνικό κράτος.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία 10 χρόνια έχει αποδώσει στο κράτος, μέσω φορολογικών, εργοδοτικών και άλλων εισφορών, περίπου 1 δισ. ευρώ, ενώ ειδικά τη διετία 2012-2013 , η εταιρεία συνεισέφερε 258,8 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, την τελευταία διετία η εταιρεία έχει επενδύσει στην ελληνική αγορά 275 εκ. ευρώ και ήδη από τις αρχές του 2014 βρίσκεται σε εξέλιξη νέο επενδυτικό πλάνο.

«Οι πρώην εργαζόμενοι του τμήματος διακίνησης της εγκατάστασης της Θεσσαλονίκης με σκοπιμότητα και δόλο έχουν επιδοθεί τους τελευταίους μήνες σε μια καμπάνια δυσφήμησης και σπίλωσης της εταιρείας, τη στιγμή που η Coca-Cola Τρία Έψιλον επανειλημμένα τους προσέφερε προτάσεις που θα τους εξασφάλιζαν  απασχόληση και εισόδημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστηρίζει πως μέσα σε δύο χρόνια κατέθεσε συνολικά τρεις προτάσεις στους πρώην εργαζομένους για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης, «από το να τους προσφέρει δωρεάν την κυριότητα αυτοκινήτων ιδιοκτησίας της, προκειμένου να συνεργαστούν ως ανεξάρτητοι  διανομείς στη διακίνηση των προϊόντων της, να τους προσφέρει διασφάλιση εργασίας μέσα από 3ετές ή 5ετές συμβόλαιο, μέχρι να αναλάβει να καλύψει οικονομικά και όλες τις νομικές και γραφειοκρατικές διαδικασίες».

Σύμφωνα με την εταιρεία, «όλες οι προτάσεις απορρίφθηκαν χωρίς καμία αιτιολογία από το σωματείο των εργαζομένων και το συνδικαλιστικό όργανό τους (ΠΟΕΕΠ), οι οποίοι επέλεξαν την οδό της δυσφήμισης και συκοφάντησης της εταιρείας».

Ναυτεμπορική
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ