Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Σκόπια: Η αλβανική προκήρυξη της «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας»

Την περασμένη εβδομάδα στο νοτιοσλαβικό κράτος των Σκοπίων, ανακοινώθηκε, δημόσια, η προκήρυξη της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» ή στα αλβανικά «Ilirida Republik», έτσι ώστε η γεωγραφική περιοχή που κατοικείται από Αλβανούς να έχει αυτήν την ονομασία.

Στην προκήρυξη αναφέρεται:

«Ενημερώνουμε την αλβανική και διεθνή κοινή γνώμη, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας του Κοσσόβου- RKS, την κυβέρνηση της Αλβανίας και όλες τις πρεσβείες των φιλικών χωρών προς το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία ότι σύντομα οι Αλβανοί στην Ιλλυρίδα από την κυβέρνησή τους θα ανακοινώσουν εκτάκτως τη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας, στο όνομα της ένωσης της συνομοσπονδίας Ιλλυρίδας-Σκοπίων.
Το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση είναι εγγυημένο από τον Ατλαντικό Χάρτη του 1941, της
Χάρτας της Κοινωνίας των Εθνών του 1948, την απόφαση του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών του 1945 (κλπ, κλπ.)

Πιο κάτω:

Η αίτησή μας βασίζεται στον πληθυσμιακό αριθμό των Αλβανών στην FYROM που καλύπτει το 40% του συνόλου του πληθυσμού του κράτους.

Η απόφαση είναι από το συνέδριό μας και θα κοινοποιηθεί στις ΗΠΑ, CIA, Επιτροπή Γερουσίας των ΗΠΑ, στις Βρυξέλλες κ.α.

Η ‘Δημοκρατία της Ιλλυρίδας’ θα είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην ΕΕ, γιατί δεν παραβιάζει ή αγγίζει τα εξωτερικά σύνορα και έχει στόχο τη δημιουργία μιας συνομοσπονδίας μεταξύ των δύο δημοκρατιών της Ιλλυρίδας και των Σκοπίων, που θα εγγυάται το δημοκρατικό πολίτευμα, την ισότητα μεταξύ των μειονοτήτων, βάσει του διεθνούς δικαίου.

Στρατός της Ιλλυρίδας

Σύμφωνα με το συνέδριο της Ιλλυρίδας, η ‘δημοκρατία’ θα έχει περιορισμένη στρατιωτική δύναμη με συμβατικά όπλα και την εθνική φρουρά (Φρουρά της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας), ώστε να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις και προκλήσεις εναντίον όλων εκείνων που θα παραβιάζουν τη δημοκρατική τάξη και θα απειλούν τον πληθυσμό της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας.

Το κείμενο υπογράφεται από τον διοικητή της Φρουράς της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας, Hamdi Ndrecaj-Panteri, όπως σημειώνει η αλβανική «Λάιμ Πρες».

το είδα


Σκόπια: Ματαιώθηκε η ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας... 


...μετά από πιέσεις διεθνών παραγόντων



Σκόπια.H ιδέα της δημιουργίας της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας, αναστήθηκε μετά από 22 χρόνια, όταν, τότε, διοργανώθηκε το σχετικό δημοψήφισμα στο νοτιο-σλαβικό κράτος των Σκοπίων.

Τώρα, ο Νεβζάτ Χαλίλι (Невзат Халили), γράφει η σκοπιανή MKD, ενώ ήταν έτοιμος να ανακηρύξει, σήμερα, στα Σκόπια τη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας, δηλαδή, ως αλβανική επικράτεια, το δυτικό τμήμα του μικρού κράτους των Σκοπίων, φαίνεται να ματαιώθηκε, κάτω από την πίεση του διεθνούς παράγοντα.

Ο Χαλίλι, συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων, ήταν πρώην ηγέτης του Κόμματος της Δημοκρατικής Ευημερίας (PDP)- των Αλβανών των Σκοπίων, και τώρα είναι ο επικεφαλής του κινήματος για την ελεύθερη Ιλλυρίδα.

«Εμείς, δεν θα εγκαταλείψουμε αυτή την πράξη, αλλά υπό την πίεση του διεθνούς παράγοντα, αποφασίσαμε να το αναβάλλουμε», δήλωσε ο Χαλίλι.
Εξάλλου, το αλβανικό δημοσίευμα του ‘Almakos’, γράφει ότι ο Χαμντί Ντρέτσα (γνωστός με το ψευδώνυμο ‘Πάνθηρ’), χρήσθηκε ως γενικός διοικητής της Εθνική Φρουράς της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας και δήλωσε ότι η δημοκρατία θα έχει το δικό της στρατό, τη δική της αστυνομία και δικούς της κρατικούς θεσμούς.
Ο ίδιος κάλεσε την κυβέρνηση των Σκοπίων να μην προκαλεί και να μην εμποδίσει την αυτοδιάθεση της δημοκρατίας.

Επίσης, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως η εφημερίδα ‘Ούτρινσκι Βέσνικ’ και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις του «lokalno» και «falanga», αφιερώνουν δημοσιεύματα για το θέμα, και αναφέρονται στο δημοψήφισμα που είχε γίνει για τη δημιουργία της Δημοκρατία της Ιλλυρίδας το 1992, και που καταλάμβανε τα δυτικά εδάφη του σημερινού κράτους και είχε λάβει τη θετική ψήφο των 99% των ψηφισάντων Αλβανών.

Ο Νεβζάτ Χαλίλι γεννήθηκε στο χωριό Πορόι του Τέτοβο το 1946 και ήταν ο πρώτος πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων PDP.
Το 2001, κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης Αλβανών και Σλάβων στην περιοχή των Σκοπίων, ήταν επικεφαλής ομάδας διευθύνοντας τις πολιτικές απαιτήσεις των ένοπλων Αλβανών, αλλά απέτυχε στην απόσπαση τότε των εδαφών που κατοικούνταν από Αλβανούς.
Κατέφυγε στο Κοσσυφοπέδιο και άρχισε να δημιουργεί το Στρατό της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας.

Ο διοικητής ‘Πάνθηρ’, από την άλλη, συμμετείχε στη σύγκρουση του 2001 με τις τάξεις του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού, δημοσίευσε, πρόσφατα, ένα μήνυμα με το οποίο προτρέπει όλους τους αξιωματικούς και τους στρατιώτες, να βγάλουν τις στολές της φασιστικής και του μορφώματος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, γιατί η επανάσταση θα ξεκινήσει σύντομα.

«Βλέποντας την αυξανόμενη ένταση του φασιστικού κράτους και του μορφώματος της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας, καλώ όλους τους Αλβανούς και τους συμμάχους τους, που αποτελούν μέρος του σλαβομακεδονικού κράτους (στο κείμενο: Ντρατζάβνια σλαβομακεντόνσκι- държавния славомакедонски) να πετάξουν τις στολές του φασιστικού κράτους και της σλαβομακεδονικής αστυνομίας (σλαβομακεντόσκατα πολίτσια -славомакедонската полиция), είπε ο διοικητής Πάνθηρ, όπως γράφει το βουλγαρικό Φόκους.


 ©ΒαλκανικόΠερισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »