ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΗΠΑ: Η Google απειλεί να αποκλείσει μεγάλη "συντηρητική" ιστοσελίδα επειδή γράφει για εγκλήματα μαύρων σε λευκούς

Η Alexa κατατάσσει το WordNetDaily(WND) ως μία από τις κορυφαίες 500 ιστοσελίδες στην Αμερική και μία από τις κορυφαίες 2.000 ιστοσελίδες στον κόσμο. Η Google προσπαθεί να εξαναγκάσει το WNDνα σταματήσει τη δημοσίευση στοιχείων από τον ColinFlaherty, συγγραφέα του βιβλίου WhiteGirlBleedAlot, υποστηρίζοντας ότι το να μιλάει κάποιος ότι υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα στο έγκλημα μαύρων εις βάρος λευκών αποτελεί "ρητορική μίσους".Από το WND.com ...


Η πιο δυνατή μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο στον κόσμο κατηγορεί το WNDότι χρησιμοποιεί «ρητορική μίσους» και απειλεί να μπλοκάρει τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα ειδήσεων για την χρήση του όρου «όχλος μαύρων» σε ειδήσεις και άρθρα σχετικά με την επιδημία φυλετικών επιθέσεων στις ΗΠΑ τα δύο τελευταία χρόνια.


Σε απάντηση, το WND προληπτικά αποκλείει διαφημίσεις της Google σε κείμενα που εμφανίζεται η φράση, παλαιότερα και νεότερα, συμπεριλαμβανομένου αυτού. Άλλοι φορείς παροχής διαφημίσεων συμφώνησαν να παρέμβουν και να καλύψουν το κενό.


Ο JosephFarah, εκδότης και διευθύνων σύμβουλος του WND, ανέφερε ότι η πολιτική της Google είναι ελαττωματική επειδή «προσπαθεί να λογοκρίνει λέξεις και φράσεις που είναι αληθείς και ακριβείς για τα προστατευόμενα από την Πρώτη Τροπολογία του Συντάγματος μέσα ενημέρωσης και βασίζεται στην πολιτική ορθότητα και σε αλγοριθμική ελαττωματική μεθοδολογία».


Η Google ειδοποίησε το WND το σχέδιο να ξεκινήσει τον
αποκλεισμό των διαφημίσεων στις 7 Φεβρουαρίου.Πριν από δύο χρόνια, το WND άρχισε να ερευνά και να καταγράφει ένα «τσουνάμι» απρόκλητων βίαιων επιθέσεων από ομάδες μαύρων σε μη - μαύρα θύματα, με αιχμή του δόρατος τις περιπτώσεις που συγκεντρώθηκαν από τον δημοσιογράφο ColinFlaherty, συγγραφέα του WhiteGirlBleedALot. Το βιβλίο αυτό έγινε αποδεκτό και από μαύρους μελετητές, όπως ο ThomasSowell, επειδή δείχνει το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα από εκατοντάδες περιστατικά που λαμβάνουν χώρα σε πόλεις σε όλη την Αμερική. Ο Flahertyεπίσης ήταν ο πρώτος που ανέφερε  το φαινόμενο που είναι γνωστό ως knockoutgame,” ("παιχνίδι νοκ-άουτ"), όπου ομάδες μαύρων ή μεμονωμένοι μαύροι επιτίθενται, απρόκλητα, σε μη μαύρα θύματα, τα οποία χτυπούν με μανία στο κεφάλι.
«Η απάντηση στη βία, είτε το κίνητρο είναι η φυλή είτε κάτι άλλο, δεν είναι να γυρίσουμε από την άλλη και να την κρύψουμε από το κοινό, αλλά να την εκθέσουμε στο φως της ημέρας», δήλωσε ο Farah.«Το WNDπήρε απόφαση να κάνει αυτό αφού εξέτασε τα συντριπτικά στοιχεία που παρουσίασε ο Flahertyστην έρευνά του. Η απάντηση σε αυτές τις αναφορές, από αστυνομικά τμήματα και δημόσιους υπάλληλους - τόσο μαύρους όσο και λευκούς - σε όλη τη χώρα ήταν να αναγνωρίσουν τις ολέθριες συνέπειες αυτού που συμβαίνει και να λάβουν μέτρα για να αποτρέψουν και άλλους πολίτες από το να χτυπηθούν. Αυτό που κάνει η Google, είναι να αγνοεί τα σκληρά γεγονότα φορτώνοντας με ύπουλα «ρατσιστικά» κίνητρα σε αυτό το είδος των θαρραλέων αναφορών».


Όπως ο Sowell γράφει : «Τα περισσότερα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν βλέπουν τίποτα κακό, δεν ακούνε τίποτα κακό και δεν λένε τίποτα κακό. Σε μια τέτοια ατμόσφαιρα, το κακό όχι μόνο παραμένει αλλά μεγαλώνει».


Δες σχετικό άρθρο: "Να ματώσεις πολύ, λευκό κορίτσι!": Ένα βιβλίο - σταθμός για την επιστροφή της φυλετικής βίας στην Αμερική.Εκπρόσωπος της Google εξήγησε ότι έχουν πολιτική προστασίας δηλώσεων που έχουν βάση τη φυλή ή την εθνική καταγωγή, τη θρησκεία, την αναπηρία, το φύλο, την ηλικία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την κατάσταση βετεράνου.

Η πολιτική της Google «αφορά περιεχόμενο που χρησιμοποιεί υποτιμητική φυλετική ή εθνοτική δυσφήμηση σε άτομο ή ομάδα, που ενθαρρύνει τη βία κατά γυναικών ή ανδρών, ή περιέχει ρατσιστικά ή ομοφοβικά σκίτσα ή κινούμενα σχέδια».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ