Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΥΠΟ

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ
Στην προσπάθεια να ενημερωθούν όσο το δυνατό καλύτερα οι Ελλαδίτες για το τι σημαίνει η επανάληψη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, μεταξύ του προέδρου της Κύπρου Ν. Αναστασιάδη και του επικεφαλής των τουρκοκυπρίων – του «προέδρου» του τουρκικού ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Β. Κύπρο – αναδημοσιεύουμε άρθρα από τον κυπριακό τύπο, που θεωρούμε ότι βοηθάνε αυτή την προσπάθεια μας.

Σήμερα αναδημοσιεύουμε άρθρα του Λάζαρου Μαύρου που χρόνια πολλά μάχεται για την υπεράσπιση της Κύπρου από κάθε λογής προσπάθεια υπονόμευσης της, κατάλυσης του Κυπριακού Κράτους, της Κυπριακής Δημοκρατίας, τελευταίου οχυρού υπεράσπισης της ιστορίας των αγώνων των Ελλήνων για τη διατήρηση της ταυτότητας τους, του δικαιώματος τους να ζήσουν Ελεύθεροι.

Η σύνταξη του ΟΙΣΤΡΟΥ

Αναστασιάδης - Έρογλου


Ο Αντι-εθνικιστής Αναστασιάδης (1)


Με τον Λάζαρο Μαύρο  ΣΗΜΕΡΙΝΗ 19 Φεβρουάριος 2014, http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/102363


Κ Α Θ Ε ΦΟΡΑ που υποχωρούντες παραπίσω στις τουρκικές απαιτήσεις, ετοιμάζονται να συνθηκολογήσουν και να υποταχθούν, υψώνοντας λευκά κουρέλια παράδοσης του ελληνικού κάστρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Διζωνικό Συνεταιρισμό των Δύο Συνιστώντων Κρατών, νομίζουν ότι τους είναι χρήσιμες και οι ματαίως δοκιμασμένες κατ’ επανάληψιν μέθοδοι των Ειδικών Επιχειρήσεων Ψυχολογικού Πολέμου: Να πείσουν τον κυπριακό Ελληνισμό ότι φταίει κι ο δικός του «εθνικισμός» για τα δεινά. Και, συνεπώς, θα πρέπει να… «πληρώσει το τίμημα»!


Χ Ι Λ Ι Ο Π Α Ι Γ Μ Ε Ν Η ταινία καθ’ όλην τη
διάρκεια των ενισχυμένων και με US Dollars επιχειρήσεων για επιβολή της λύσης Ανάν στη διετία 2002-2004. Ξανά παιγμένη επί προεδρίας Χριστόφια τής «συνυπαιτιότητας στις τραγωδίες», που ειρωνευόταν κιόλας τους «ωραίους Έλληνες»!


Ν Α Τ Η Ν Ε ΚΑΙ πάλι: Πέντε μέρες μετά που ο ΠτΔ κ. Αναστασιάδης προσέφερε στους Τούρκους τη Συμφωνία για Διζωνική λύση Δύο Συνιστώντων Κρατών, έσπευσε, 16.2.14, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο τής διαπιστευμένης σε 70 χώρες Κοινότητας Αγίου Αιγιδίου τών Ρωμαιοκαθολικών, να την… ξαναπαίξει: «Εκείνο που μας χώριζε από τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους, δεν ήταν ποτέ η θρησκεία, αλλά, δυστυχώς, ο εθνικισμός είτε των μεν είτε των δε είτε και των δύο», είπε ο ΠτΔ...


Ε Θ Ν Ι Κ Ι Σ Μ Ο Σ των Ε/κ, όπως ορίζεται και κατηγορείται από τους δεδηλωμένους αντι-εθνικιστές, ήταν πρώτ’ απ’ όλα η ανυποχώρητη επιμονή τους να ταυτίζουν το απελευθερωτικό και δημοκρατικό ιδεώδες με την αξίωσή τους, απ’ τα χρόνια κιόλας της Επανάστασης του 1821 και αδιαλείπτως ώς το 1967 (επισήμως), για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Αυτού του περιεχομένου ο «εθνικισμός» διακατείχε σύσσωμο τον λαό. Περιλαμβανομένου και του διεθνιστικού ΑΚΕΛ, το οποίο, μέχρι τον Ιούνιο 1967 (δύο μήνες μετά την επιβολή της χουντικής δικτατορίας στην Ελλάδα), ψήφιζε στην κυπριακή Βουλή υπέρ τής «άνευ τινός ενδιάμεσου σταθμού Ενώσεως ολοκλήρου και ενιαίας της Κύπρου μετά της μητρός Ελλάδος».


- ΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, επίσης, κατηγορείται, ιδιαίτερα, ο ένοπλος αντι-αποικιακός αγώνας της ΕΟΚΑ 1955-1959. Εναντίον του οποίου οι Εγγλέζοι (απ’ το 1878 αξιοποιούντες την οθωμανική μειονότητα για τις ανάγκες του Διαίρει & Βασίλευε) και η υποκινηθείσα απ’ τους Άγγλους Άγκυρα, όρθωσαν την τρομοκρατική ΤΜΤ, στρατιωτικό βραχίονα της Τουρκίας στην Κύπρο.



- ΩΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ κατηγορείται, επίσης, η αντίσταση των νόμιμων δυνάμεων του κράτους, απέναντι στην ένοπλη Τουρκανταρσία του 1963-64, με ηγέτες του εν λόγω «εθνικισμού», τον ΠτΔ Αρχιεπ. Μακάριο Γ΄, τον Γλ. Κληρίδη, τον Πολ. Γιωρκάτζη, τον Τ. Παπαδόπουλο, τον Ν. Κόσιη, τον Χρ. Χριστοδούλου, τον Λέλλο Δημητριάδη, την Οργάνωσή τους «Ακρίτας», με τους εθελοντικούς λόχους των Κοκκινοσκούφηδων του Β. Λυσσαρίδη και των Πρασινοσκούφηδων του Ν. Σαμψών, με τον οποίο Σαμψών, τότε, η ηγεσία του ΑΚΕΛ οργάνωνε και συλλαλητήρια έξω από τις βρετανικές βάσεις.


Αύριο κι άλλα…




Η Κρατική Υπόσταση



ΣΗΜΕΡΙΝΗ 18 Φεβρουάριος 2014

Με τον Λάζαρο Μαύρο 



Κ Ε Λ Υ Φ Ο Σ Προστασίας της φυσικής κι εθνικής επιβίωσης του κυπριακού Ελληνισμού στο νησί του ονομάστηκε, πριν από πολλά χρόνια, η κρατική του υπόσταση: Η Κυπριακή Δημοκρατία. Η κρατική υπόσταση την οποία διέσωσαν με αιματηρές θυσίες το 1963 - 64 οι Έλληνες Κύπριοι, αγωνιζόμενοι ενάντια στην προετοιμαζόμενη από το 1958, με βάση το τουρκικό επιτελικό «Σχέδιο Επανάκτησης της Κύπρου», ένοπλη επίθεση της Τουρκανταρσίας. Η κρατική υπόσταση, της οποίας τη διεθνή νομιμότητα αναγνώρισε κι ανακήρυξε με το Ψήφισμα 186 της 4ης Μαρτίου 1964 το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ:


Το μόνο νόμιμο κράτος στην Κύπρο, κυβερνώμενο από κυβέρνηση αποκλειστικά συγκροτούμενη από Έλληνες Κύπριους υπουργούς, όταν η Τουρκανταρσία διέταξε, εκτέλεσε και θανάτωσε την, διά του ζυριχικού κατασκευάσματος του 1960 επιβληθείσα, γάγγραινα του Δικοινοτισμού. Η διεθνής κοινότητα, με το Ψ.186/64 απέρριψε τους τουρκικούς ισχυρισμούς ότι η ΚΔ ήταν, δήθεν, «κράτος - συνεταιρισμός» που διαλύθηκε λόγω «εκδίωξης» (έτσι την έλεγε η Άγκυρα) των Τούρκων Κυπρίων «συνεταίρων» από την κυβέρνηση, τη βουλή και τ’ άλλα κρατικά αξιώματα και υπηρεσίες.


Ο Υ Τ Ε το Πραξικόπημα της αμερικανόδουλης ανθελληνικής Χούντας των Αθηνών, ούτε η τουρκική στρατιωτική Εισβολή και κατάληψη - Κατοχή των μισών εδαφών της Κύπρου το 1974, δυνήθηκε να διαλύσει την κρατική υπόσταση της ΚΔ, το Κέλυφος Προστασίας του Ελληνισμού στο νησί.


- ΑΥΤΗ η ακρωτηριασμένη κι απειλούμενη από δύο μεραρχίες του τουρκικού στρατού, κρατική υπόσταση των Ελλήνων Κυπρίων κατόρθωσε ώστε η διεθνής κοινότητα να καταδικάσει, με τα Ψηφίσματα 541/83 και 550/84 του ΣΑ/ΟΗΕ, ως παράνομη αποσχιστική ενέργεια την ανακήρυξη του 1983 των σκλαβωμένων εδαφών ως «τ/κ κράτος».


- ΑΥΤΗ η κρατική υπόσταση, φρουρούμενη αποκλειστικά από τους Έλληνες (ΕΦ & ΕΛΔΥΚ), κατόρθωσε να γίνει κράτος-μέλος της ΕΕ. Ελπίζοντας ότι το εν ΕΕ ισχύον Δίκαιο και Κεκτημένο, μαζί με την Κοινοτική Αλληλεγγύη, θα μπορούσαν να εξαναγκάσουν τους Τούρκους Κατακτητές να τερματίσουν αναίμακτα την κατοχή, ν’ απελευθερώσουν τις κατεχόμενες περιοχές και ν’ αποδεχτούν μια λύση απελευθέρωσης, λύση δημοκρατίας, μακριά πλέον από καταστροφικούς Δικοινοτισμούς και ρατσιστικές Διζωνικές υποδουλώσεις.


Α Υ Τ Η Ν ΤΗΝ Κρατική Υπόσταση, αυτό το Κέλυφος Προστασίας, επιχείρησαν με το Σχέδιο Ανάν το 2004, επιχειρούν και σήμερα με τη Συμφωνία Αναστασιάδη - Έρογλου της 11.2.2014 να στερήσουν από τον κυπριακό Ελληνισμό. Για να καταστήσουν τους Τούρκους συνεταιρικά «συνιστώντες» συγκυρίαρχους πάνω σε ολόκληρο το νησί.


ΕΡΩΤΗΣΗ
Θα οργανώσει, άραγε, μια νέα διακαναλική συνέντευξη Τύπου ο ΠτΔ κ. Αναστασιάδης, έχοντας δίπλα του παραστεκόμενους τους κ.κ. Χρ. Στυλι-αναν-ίδη και Μακ. Δρουσιώτη, για να εξηγήσει στους «Ελληνίδες και Έλληνες, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες» ποιοι ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ συγκροτούσαν τον «εθνικισμό» της «ελληνοκυπριακής πλευράς», που φταίει ισότιμα με τον εθνικισμό της «άλλης πλευράς»; Θα διανέμεται, πλέον, δωρέαν στα σχολεία και το βιβλίο η «Σκοτεινή Όψη της ΕΟΚΑ» του προεδρικού του συμβούλου, που όταν πρωτοεκδόθηκε το διένειμε δωρεάν στους αναγνώστες του το κομματικό όργανο της ηγεσίας τού -όσου απέμεινε- ΑΚΕΛ, η «Χαραυγή»;






Πρωταρχικό της όποιας λύσης…


ΣΗΜΕΡΙΝΗ 17 Φεβρουάριος 2014

Με τον Λάζαρο Μαύρο 


Α Σ ΠΟΥΜΕ ότι έχουν δίκαιο οι ημέτεροι που διαψεύδουν αναφανδόν τους ισχυρισμούς του κ. Νταβούτογλου και του κ. Έρογλου, περί δύο ιδρυτικών κρατών ενός νέου συνεταιρικού κοινού κράτους. Ας πούμε ότι το μόνο διεθνώς αναγνωρισμένο νόμιμο κράτος, η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, απλώς «μετεξελίσσει» εαυτήν σε Διζωνική, Δικοινοτική Ομοσπονδία, δύο πολιτικά και καθεστωτικά ισότιμων συνιστώντων κρατών («πολιτειών», «μονάδων» ή όπως αλλιώς μπορεί ο καθένας να τα ονοματίσει).

Π Ρ Ω Τ Α Ρ Χ Ι Κ Η σημασία έχει ένα -και κορυφαίο- τουρκικό επίτευγμα: Αυτό το είδος κράτους η «Ενωμένη Ομοσπονδιακή Κύπρος», ή όποιο άλλο όνομα και αν συμφωνηθεί για να διαδεχθεί τη «Republic of Cyprus - KIBRIS Cumhuriyeti - Κυπριακή Δημοκρατία», που είναι σε τρεις γλώσσες τυπωμένο στο νυν δελτίο ταυτότητας των πολιτών της, θα ανήκει συν-ιδιοκτησιακά, συνεταιρικά, συγ-κυριαρχικά ΙΣΟΤΙΜΩΣ, θα ελέγχεται και θα συγκυριαρχείται από την Τουρκία, μέσω του εδώ στρατηγικού της προγεφυρώματος που προσδιορίζεται μεν ως «Τουρκοκύπριοι», «τουρκοκυπριακή κοινότητα», η «άλλη πλευρά», το «τ/κ συνιστών κράτος», ή, «τ/κ συνιστώσα πολιτεία», ή, «τ/κ ομοσπονδιακή μονάδα», αποτελεί όμως τη στρατηγική μειονότητα της Τουρκίας στην Κύπρο και επί της Κύπρου.

Συγκροτημένη πολιτικά - πολιτειακά, διαχρονικά κι επίμονα και αταλάντευτα και απαρέγκλιτα, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, κατά τρόπο, χαρακτήρα, φύση, ιδεολογία, στόχευση κι επιδίωξη, τ-ο-υ-ρ-κ-ι-κ-ό-τ-ε-ρ-η, ίσως, απ’ οποιαδήποτε άλλη τουρκική κοινότητα οιασδήποτε άλλης περιοχής εντός Τουρκίας.

Π Ρ Ω Τ Α Ρ Χ Ι Κ Η σημασία έχει ότι: Το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο, μετά την ένοπλη Τουρκανταρσία κατάλυσής του το 1963, η διεθνής κοινότητα, με το Ψήφισμα 186 της 4ης Μαρτίου 1964 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αναγνώρισε κι αναγνωρίζει ώς σήμερα (2014) ως το μόνο νόμιμο διεθνώς κράτος, κυβερνώμενο από την ελληνική 82% πλειονότητα, όπως κι αν ονομαστεί «μετεξελισσόμενο», θα είναι πλέον καθ’ ολοκληρίαν συγκυβερώμενο, συγκυριαρχούμενο, καθεστωτικά ισοτίμως, από τα όργανα της Τουρκίας στην Κύπρο.

Π Ρ Ω Τ Α Ρ Χ Ι Κ Ο είναι ότι οι Έλληνες Κύπριοι χάνουν πλέον την αποκλειστική ιδιοκτησία τού (όπως κι αν ονομαστεί) κυπριακού κράτους και καθίστανται ισοτίμως συνέταιροι, συγκυρίαρχοι, συνιδιοκτήτες εις ολόκληρον, με το τουρκικότερο στον κόσμο προγεφύρωμα της Τουρκίας στην Κύπρο. Υπό την αίρεση - αποτελεσματική πολιτική, καθεστωτική ισότητα - του οποίου, θα τελούν, εξαρχής και στο διηνεκές και το ομοσπονδιακό σύνταγμα και το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο και οι αρχές της ΕΕ και τα πάντα…

ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Μετά που διαβάσαμε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του διαπραγματευτή κ. Α. Μαυρογιάννη στους κ.κ. Γ. Κακουρή και Γ. Ιωάννου στον «Πολίτη», ξαναδιαβάσαμε, αργά-αργά, προσεκτικά, για πολλοστή φορά, λέξη προς λέξη τη Συμφωνία Αναστασιάδη - Έρογλου της 11ης Φεβρουαρίου, ψάχνοντας πού άραγε περιλαμβάνεται γραπτώς η «Πλήρης Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου» και δεν τη βρήκαμε. Μπορείτε, αν τη βρείτε, να μας την υποδείξετε;

Λάζ. Α. Μαύρος



Απ’ τον Εζεκία στον… Νίκαρο


ΣΗΜΕΡΙΝΗ 15 Φεβρουάριος 2014, http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/101237

Με τον Λάζαρο Μαύρο


Θ Α ΤΟ πούμε μ’ έναν άλλον τρόπο. «Δ-ι-α-χ-ρ-ο-ν-ι-κ-ό-ν»! Ίσως βοηθήσει στην εξαγωγή ωριμότερων συμπερασμάτων. Πάμε λοιπόν πίσω 29 χρόνια: Παρασκευή 29.11.1985 βράδυ. Προεκλογική εκπομπή «Συνάντηση με τον Τύπο», στη μόνη τότε τηλεόραση του ΡΙΚ: Ανακρινόμενος ο τότε γ.γρ. ΑΚΕΛ Εζεκίας Παπαϊωάννου. Συντονιστής Ανδρέας Χατζήπαπας. Ανακρίνοντες δημοσιογράφοι, Κόκος Λεωνίδα («Αγών»), Άντρος Μιχαηλίδης («Ελευθεροτυπία»), Λάζ. Μαύρος («Κήρυκας»).

Ε Ν Θ Ε Ρ Μ Ο Σ υπέρ της αποδοχής των Δεικτών Κουεγιάρ (γ.γρ.ΟΗΕ) για διαπραγματεύσεις λύσης, τότε, ο Εζεκίας (Ππάπης). Σε συμμαχία με Γλ. Κληρίδη - ΔηΣυ, εναντίον του «απορριπτικού» ΠτΔ Σπ. Κυπριανού:

- ΕΑΝ, τότε, κάποιος εκ των δημοσιογράφων δοκίμαζε να ρωτήσει τον γ.γρ. του ΑΚΕΛ, αν θα τολμούσε να υποστηρίξει τις απαιτήσεις Ντενκτάς (α) για Εκ Περιτροπής Προεδρία, (β) Συνεταιρισμό Δύο Συνιστώντων Στέιτς ή (γ) για την καθεστωτική πολιτική εξίσωση του 82% με το 18%, υπό τον μανδύα της «Πολιτικής Ισότητας των Δύο Κοινοτήτων», είναι 100% σίγουρο ότι:

- ΑΦΡΙΖΟΝΤΑΣ απ’ τον θυμό του, με τ’ ασπράδια του σάλιου του να τρέχουν απ’ τα χείλη του, θα εκτόξευε ακόμα και το χοντρό «πόξφαϊλ» που κρατούσε, στο κεφάλι του δημοσιογράφου! Το ΡΙΚ, που έχει στο αρχείο του την εκπομπή, ας την ξαναδείξει και θα το δείτε…

Θ Ε Λ Ο Υ Μ Ε να θυμίσουμε το εξής: Τα πολιτικά κεκτημένα που διαδοχικά κέρδιζαν οι Τούρκοι στο Κυπριακό, κάθε φορά που επανήρχιζε η συμφέρουσα ΜΟΝΟ στους Τούρκους διαδικασία των «διακοινοτικών» συνομιλιών για την αποκαλούμενη «μόνη εφικτή λύση»:

Α Φ Ο Υ ΕΙΣΕΠΡΑΞΑΝ τις «4 Κατευθυντήριες» της Δικοινοτικής, Διπεριφερειακής επί του εδάφους (με χάρτη) ομοσπονδίας, της συμφωνίας Μακαρίου - Ντενκτάς το 1977, την επαναβεβαίωσαν το 1979 με τη συμφωνία Κυπριανού - Ντενκτάς.
- Το 1990 με ΠτΔ τον Γ. Βασιλείου κατοχύρωσαν, στο Ψήφισμα 649/90 (παραγρ.3) του ΣΑ/ΟΗΕ, για 1η φορά, την είσπραξή τους για Διζωνική.

- Επί Βασιλείου εισέπραξαν επίσης 1η φορά και την «Πολιτική Ισότητα των Δύο Κοινοτήτων», με το Ψ.716/91 (παραγρ.4).

- Δεν τους αρκούσε ο όρος «κοινότητες». Απαιτούσαν την προαγωγή της κοινότητας σε συνιστών κράτος (κρατίδιο, πολιτεία, ομοσπονδιακή μονάδα, ή όπως αλλιώς διάολο θα σκαρφιζόντουσαν να το μασκαρέψουν οι πρόθυμοι να υποχωρήσουν). Το πέτυχαν με το Σχέδιο Ανάν. Αλλά το ανέτρεψε διά της Ψήφου του, Ιδιοχείρως και Αυτοπροσώπως (χωρίς… εκπροσώπους) ο Λαός.

- Το πέτυχαν, στο πολλαπλάσιο, με ΠτΔ τον Χριστόφια 23.5.2008: Συνεταιρισμός Δύο Συνιστώντων (όχι πλέον κοινοτήτων, αλλά:) Στέιτς. Ισότιμου καθεστώτος.
- Εισέπραξαν απ’ τον Χριστόφια και την τουρκική εκ περιτροπής προεδρία κ.ά. Παραταύτα, η «μόνη εφικτή - απ’ το 1977 - λύση» παρέμεινε… 37 χρόνια ανέφικτη!
Τ Ω Ρ Α, ΛΟΙΠΟΝ, ξαναδιαβάστε, μία προς μία, τις παραγράφους της Συμφωνίας Αναστασιάδη - Έρογλου. Και εντοπίστε:

(α) Πόσα απ’ τα παλαιόθεν κεκτημένα τους κατοχύρωσαν οι Τούρκοι και:
(β) Πόσα επιπρόσθετα εισέπραξαν. Με το «σωστό» ή το «μη σωστό»… περιεχόμενο...

το είδα


Αν βουληθώ - Κύπρος


Από Chris Panayis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ. 

Οι άνθρωποι βασικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες (οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα). Στα γουρούνια σε εμφανείς και αφανείς θέσεις ισχύος, και στους αποβλακωμένους σε παθολογικό βαθμό. Οι πρώτοι διαρκώς ψεύδονται και εξαπατούν ασυστόλως τους δεύτερους, σε  σημείο που είναι για γέλια και για κλάματα. Οι παθολογικά αποβλακωμένοι απλώς... "κοιτάνε την δουλειά τους". Αυτές οι δύο κατηγορίες καθορίζουν πλήρως τις εξελίξεις, ενεργητικά και παθητικά αντιστοίχως.


Η εναλλακτική ενημέρωση είναι σταγόνα στον ωκεανό της συστημικής ενημέρωσης, ενώ η πρώτη λογοκρίνεται και αποκλείεται και από τις μηχανές αναζήτησης-google, κοινωνικά δίκτυα κλπ, και είναι σαν να μην υπάρχει, πράγμα του γίνεται σταθερά πολύ χειρότερο.  Η ωμή αλήθεια είναι ότι όταν δεν προωθείς σε άλλους την εναλλακτική ενημέρωση που γνωρίζεις, πράξη που έχει μεγάλη προστιθέμενη αξία διότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να προωθηθεί, τότε χωρίς να το καταλαβαίνεις, μέσω αυτής της παράλειψης γίνεσαι συνυπεύθυνος και συνένοχος της εγκληματικής συμμορίας και του ελληνικού παραρτήματος της με τις μαριονέτες που χάριν συνεννόησης τους λέμε πολιτικούς, που χωρίς εντολή δεν επιτρέπεται ούτε να φτερνιστούν.

Ο μέσος άνθρωπος κοιμάται όρθιος (λόγω άγνοιας και παραπληροφόρησης). Η τηλεόραση και το επιφανειακό σερφάρισμα στο συστημικό διαδίκτυο τον κοιμίζουν ακόμα βαθύτερα. Μόνο εσύ και άλλοι σαν εσένα, στον βαθμό που είστε αφυπνισμένοι, μπορείτε να ξυπνήσετε άλλους. Μην το ξεχνάς αυτό. Συνέχεια »