Σελίδες

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ποιός περιμένεις να το κάνει αν όχι εσύ;

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Αποχωρεί το ΔΗΚΟ του Νικόλα Παπαδόπουλου από την κυβέρνηση

Και μόνο που συνεργάστηκες με τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΔΟΤΗ, την ζημιά την έκανες Νικόλα Παπαδόπουλε, και ασέλγησες στον αγώνα του αείμνηστου πατέρα σου ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ...
Έστω και την ύστατη ώρα, σώσε ότι μπορείς να σώσεις... αν σώζεται... γιατί μάλλον η Κύπρος θυσιάστηκε στο κρεββάτι του Προκρούστη...

Πόπη Σουφλή


Εξελίξεις στην Κύπρο, με φόντο το κοινό ανακοινωθέν για την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ήδη, η πληροφορία ότι ο Νικόλας Παπαδόπουλος είχε αποφασίσει την αποχώρηση, αναμένοντας τις επίσημες διαδικασίες για να επιβεβαιωθεί και από τα στελέχη του κόμματός τους, είχε έρθει εδώ και καιρό. Αποχωρεί ο Νικόλας Παπαδόπουλος από την κυβέρνηση της Κύπρου;
Η απόφαση του ΔΗΚΟ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς το σχέδιο Ανάν ΙΙ είναι στην τελική του ευθεία, 10 χρόνια μετά την απόρριψη του πρώτου σχεδίου από τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Λίγες μέρες πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τον σχηματισμό της κυβέρνησης του Προέδρου
Αναστασιάδη, τέσσερις υπουργοί (‘Αμυνας, Ενέργειας, Παιδείας και Υγείας) θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, μετά την οριακή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ για αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, λόγω της διαφωνίας με το κοινό ανακοινωθέν για τις συνομιλίες στο Κυπριακό.

Σε μυστική ψηφοφορία 97 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της αποχώρησης και 81 κατά.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ψηφοφορίας προηγήθηκε μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, στην οποία αντιπαρατάχθηκαν οι απόψεις περί εξόδου ή παραμονής στην κυβέρνηση που χώριζαν ακόμα και την ηγετική πυραμίδα του Δημοκρατικού Κόμματος.
Τελικά, ο πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος ο γενικός γραμματέας, Μαρίνος Μουσιούτας, και τα στελέχη, που είχαν ταχθεί υπέρ της αποχώρησης πέρασαν από το ανώτατο εκτελεστικό όργανο του κόμματος τη θέση τους, ενώ ο αναπληρωτής πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, υπουργοί, βουλευτές και ο τέως πρόεδρος του κόμματος, δεν κατάφεραν να πείσουν για παραμονή στο υπουργικό, υπό αυστηρούς όρους προς τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Η σημερινή μέρα είναι κρίσιμη, καθώς δεν είναι βέβαιο πως θα συμπεριφερθούν οι βουλευτές του ΔΗΚΟ στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις ιδιωτικοποιήσεις. Αν το ΔΗΚΟ ταχθεί υπέρ, το νομοσχέδιο θα περάσει με οριακή πλειοψηφία. Σε αντίθετη περίπτωση θα καταψηφιστεί, πράγμα που θα έχει συνέπειες στην εκταμίευση της τρίτης δόσης οικονομικής βοήθειας από τον Μηχανισμό Στήριξης.

Πηγή
το είδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΑΔΩΣΕ ΤΟ, ΜΗΝ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ, ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ